Bulan ♥

2016-01-12 - 21:49:00 / 1 kommentarer ..


vecka 28 + 4
Så var vi inne i den sista perioden av graviditeten. För er som inte vet så delas graviditeten in i tre trimester, första perioden är mellan vecka 1-12, andra mellan vecka 12-28 och sista börjar vecka 28 tills bebis kommer ut. 
 
Tidigare har jag tyckt att veckorna har gått så långsamt, första veckorna i graviditeten var ju så himla långsamma, jag kommer ihåg att jag tyckte att veckorna fram till vecka 12-14 tog sådan himlans tid att nå. Men nu springer veckorna iväg, tiden går väldigt fort, så fort att det känns som att det är fredag direkt efter måndag. Bebis i magen är väldigt stark, är som en liten ninja där inne. Har man en liten tråkig stund under dagen så är det bara att slänga sig på soffan eller i sängen och titta på magen, det är så underhållande att titta på magen, hur hela magen går i vågor, knölar sig och putar, det är riktigt häftigt faktiskt. 
 
Jag mår för övrig fortfarande väldigt bra. Har fått lite kraftigare halsbränna, men samarinpåsarna lindrar det väldigt bra. Jag har fortfarande väldigt mycke energi i kroppen som gör att jag inte behöver sova så många timmar om dygnet, dock har jag fortfarande inte lärt mig att somna på rygg, så varje kväll är det en väldans procedur att hamna i en bra sovställning. Jag fick tidigare i graviditeten en amningskudde av mamma som jag använde som stöd när jag sov men den får jag inte ha i sängen längre för Felix. Kudden tar allt för stor plats som gör att Felix inte får plats i sängen. Så just nu har jag en urtvättad bomulls-klumpad prydnadskudde från Ikea och min vetekudde som stöd under nätterna, funkar helt okej, jag sover ju iallafall! 
 
Under graviditeten har jag inte drömt någon dröm om att jag är gravid eller om bebisar, förrän här om veckan. Då drömde jag att bebisen redan var född och att jag hade matat bebisen så mycke att h*n inte kunde svälja maten, så jag tog bebisen och typ höll den upp och ner över diskhon så den kräktes ut all mat. När jag väl hade matat om bebisen så kom Felix och skulle söva bebisen, då han bär bebisen över huvudet på mig och bebisen kräks över hela mitt hår som jag sedan gick med hela dagen. Den andra drömmen var några dagar efter, och det jag kommer ihåg är att jag drömmer om att bebisen gör fot avtryck på magen, så man ser hela fötterna på magen. Den senaste drömmen var i natt, då drömde jag om att magen sprack strax över den högra äggstocken, såret blödde inget men var liksom "köttigt" och ut kommer bebisens små fingrar och hand, och jag försöker hålla igen sprickan så bebisen inte ska komma ut.. den drömmen var lite att gå över gränsen faktiskt, hoppas jag inte behöver drömma fler sånna drömmar iallafall.
 
Men för att komma med något negativt med att vara gravid, är alla dessa påståenden och kommentarer jag får från mammor som sitter och gnäller och säger
 
"ja, nu blir det ju inte så mycke sömn för dig längre, vänta du bara på de där nätterna när barnet bara skriker och skriker, man är helt slut som mamma, ser ut som ett vrak, mörka ringar under ögonen är en vardag, egen-tid och träning är inget att ens tänka på"
 
Det är ju inte direkt en nyhet eller en ovisshet när man blir förälder? ALLA föräldrar går igenom detta någon gång, så vad är problemet? Jag kanske låter överdrivet positiv, men jag ser liksom inte problemen. Och detta med egen-tid, det är ett jäkla tjat om egen-tid! Om man skaffar barn, så har man ju förmodligen kommit fram till att ens "egen-tid" inte är lika mycke värd längre och att man istället vill lägga den tiden på ett litet gryn istället.
För mig handlar allt om vad man har för inställning till situationerna, jag har liksom inga problem med att vakna under nätterna, för att sedan somna om. Så därför ser inte jag amning under nätterna som något problem, snarare något som verkar så otroligt mysigt att få ta upp den där lilla plutten i famnen och bara mysa. Och egen-tiden är jag inte intresserad av, eftersom att jag ändå inte gör något märkvärdigt under den tiden jag är ensam. Det jag gör under ensam-tiden här hemma, kan jag utföra med en liten älskad bebisplutt runt mig.
 
Nog om tråkiga negativa mammor!
Nu hoppas vi bara att de sista veckorna går i lika tempo som de senaste veckorna har gjort. Både jag och Felix är väldigt lyckliga över att få bli föräldrar, vi kan knappt prata om något annat än bebisens små händer, fötter och de knorrande ljuden, helt fantastiskt! Det är en obeskrivlig känsla, och det går inte att förklara för en annan person som inte har varit gravid hur det känns. Jag tyckte ändå att jag "kunde tänka mig hur det kändes" innan jag blev gravid, men det går inte att föreställa sig, man måste vara gravid för att förstå vad gravida kvinnor talar om, den där obeskrivliga lyckokänslan, det är mäktigt!
 

Kommentarer
Marie -

Så fin! Och så spännande med bebis ju 😀

Svar: det är riktigt spännande!, börjar bli lite otålig, vill mer än gärna att det ska vara dags nu.
Johanna Huhtala

2016-01-13 - 19:32:19

Namn Komma ihåg?

E-postadress

Bloggadress

Kommentera här

Trackback
  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥