Bäste midsommarafton!

2015-06-20 20:20:26 / 0 kommentarer ..


Igår firade vi en fantatiskt helt perfekt midsommarafton med gänget!
Felicia och jag har planerat och styrt, planerat om, styrt om, fixat och donat, allt för att få en fantastisk midsommarafton, vilket det blev om inte ännu bättre än förväntat. 
 
I torsdags kväll efter att Felix kom hem från jobbet packade vi bilen och begav oss till Gamleby. Vi hade nämligen fått tillåtelse att ha vår midsommarfest ute hos Felix och Felicias föräldrar. Under kvällen höll vi på att bygga upp partytälten i söpregn, men till slut var tälten, stolar, bord och poolen på plats och vi var sjöblöta!
Gick upp ganska tidigt på midsommarafton för att fixa till det sista innan alla gäster kom, fixade belysning inför kvällen, fixade stereon så att vi kunde ha musik, la presenning över taket för att hålla det extra tätt från vatten, gjorde ordning lite snittar som tilltugg för de som kom tidigt. Felix har också varit med på ett litet hörn och fixat, han var chufför i några timmar och hämtade upp alla gäster i västervik och skjutsade ut dom till festen. 
 
Det var så fantastiskt kul att i princip alla kom och hade roligt, trots att vädret var piss, det regnade hela dagen, men de gjorde ingenting. Man gick omkring i gummistövlar, överdargsbyxor och regnjacka och hade så himla roligt att man glömde bort att vädret var bajs. Vi spelade brännboll under dagen och även då regnade, men alla var med och gick in för spelet, det var så himla roligt att se att alla var med och verkligen körde sitt bästa. Maten som Felicia lagade åt oss var så himla god, grillat kött med massor grillade grönsaker, färskpotatis, såser och bröd och självklart tårta! Jag hade planerat lite lekar så som musikquiz och tipspromenad med tävlingar, där alla i gänget fick tävla och även det var så roligt att se alla verkligen gick in för att vinna, riktigt kul!
 
Utan er mina kära vänner hade det inte blivit en så perfekt midsommarafton, det är absolut den bästa midsommaren jag har varit med om. Jag vet att Felix, Felicia och jag fick många värmade komplimanger och mycket tack för engagerandet, men ni ska också ha ett mega stort tack för att ni deltog och gjorde denna dag till en fantastisk dag ♥
 
Jag vet att texten här över kan vara väldigt osammanhängande, men jag har så trött efter helgen. Felix och jag har sovit i hand gamla pojkrum i en alldeles förliten och för mjuk säng, så någon skönhetssömn har man inte fått de senaste nätterna, men det är det absolut värt!
Här nedan kommer lite bilder från midsommarafton, ohjuste Simon, om du ser detta, vi hittade din cola bakom din stol i tältet, så vi tackar för den, lite cola är aldrig fel dagen efter!
 
 
 
 

Det ekar tomt här!

2015-06-08 18:04:16 / 0 kommentarer ..


Nu är äntligen skolan över för den här terminen, nu är det bara en termin kvar sen är jag färdig förskollärare!
Och äntligen har jag tid till att sitta här en liten stund. 
 
Den senaste tiden har gått åt till skolan. Det har egentligen inte varit någon tuffare skolgång, då jag klarade den här kursen utan att ens införskaffa mig en enda bok. Men det har ändå varit en del stora uppgifter som att skriva en projektplan inför c-upsatsen och sen skriva en individuell text på ca 5 sidor. Det tar sin lilla tid att skriva dessa två arbeten, men nu är dom klara och dom är inlämnade, så nu har jag lite sommaledigt. 
 
Nu i sommar kommer jag inte att jobba så spciellt mycke. Felix ville att jag skulle vara ledig dom fyra veckorna han har semester och det är dom fyra veckorna jag vanligtvis jobbar, men i år ska jag vara ledig tillsammans med honom. Kommer att jobba lite strö dagar nu fram till vecka 28 och sen ska jag jobba hela vecka 32. 
Lite akviteter och resor blir det nu i sommar. Redan nu till helgen ska vi till Jönköping och fira Felix kusin som tar studenten. Nästa vecka är det dags för midsommar som jag, Felix och Felicia (Felix syster) håller på att planera. Kommer bli en traditionell midsommar med lite aktiviteter och god mat. 
Vecka 29 åker vi upp till Norge en vecka till Josse och hennes familj. Så måndagen vecka 29 kommer jag ensam åka upp till Stockholm för att hämta Felix som ska på AC/DC konserten som är på söndagen, för att serdan fortsätta upp till Molde. Kan säga att jag har oroat mig för den där ensamma bilresan upp till Stockholm i snart ett halvår, hah! Tänkte att jag faktiskt skulle ringa min kära kusin och prata med henne hela vägen till Stockholm. Har ju telefon i bilen som underlättar lite nu när det är förbud att prata i telefon när man kör.
I slutet av augusti så blir det en tripp till Göteborg också, ska nämligen gå på Metallica konserten på Ullevi, har en tanke om att kanske få tid till att gå till den botniska trädgården som jag har hört ska vara så fin. 
Men det är ett tag kvar tills en del av dessa äventyr blir av.
 
Från det till något helt annat, idag har jag varit hos frisören och tagit ut det långa håret. Det känns verkligen naket att inte ha långt hår längre. Mitt naturliga hår var helt katasrofalt efter urtagningen. Håret var Jättetort och hade tovat ihop sig vid fästena efter att ha lusbehandlat och luskammat håret 100 gånger. Så jag fick genom gå någon form av hårbehandling som var svindyr, något som heter olaplex-behandling. En väldigt bra behandlig som jag inte har hört om tidigare, men håret känns väldigt friskt och starkt nu efter den behandlingen. Fick även med mig någon form av inpackning hem som jag ska använda en gång i veckan, så vi hoppas att håret håller sig fint och starkt ett tag framöver.

 
Har även köpt en ny handväska också. Var på tiden! Har gått med min svarta, slitna väska nu i flera år känns det som, så nu behövde jag förnya mig lite. Behöver ju ha en bra handväska som rymmer lite skit. Som kvinna har man ju en hel del grejer med sig i sin väska. Finns inget värre än när man ska plocka upp något ur väskan och man måste riva runt som en galning för att hitta det man söker, som oftast ligger i botten.
Den här väskan har 4 fack, så ett fack till varje grej.
 

Full rulle är vad mina dagar just nu består av.

2015-06-01 22:07:26 / 0 kommentarer ..


Sista rycket i skolan för den här terminen, näst sista så nu har jag äntligen bara ett halvår kvar tills jag är klar förskollärare. Den här veckan har jag en invividuell uppgift som ska in som är en förberedande uppgift inför C-uppsatsen som drar igång i höst. 
Ronja och jag ska skriva vår C-uppsats om ipads i förskolan.. heta diskussioner om digitala verktyg i små barns ålder.
 
Brevid skolan håller jag även på att planera och fixa för en hejdundrande midsommarfest tillsammans med Felix syster, det kommer bli så sjukt bra! Hoppas bara på att vädret är på vår sida i år, så det håller sig så där soligt och varmt. Men regnet slår väll aldrig fel på midsommarafton?
 
Studenttider är det också, ska nämligen åka till Jönköping och fira Felix kusin som tar stundenten i år. Ska bli kul att få åka till en annan stad och fira student.
På tal om studenttider så var det ju balen i helgen. Felicia och jag åkte ner en sväng och tittade. Tycker synd om de som gick balen i år, världens regnoväder och svinkallt. Tråkigt om man har lagt ut massor av pengar på håruppsättning och klänning, så förstörs allt på grund av vädret.
 
 

  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥