Rollspel

2015-01-31 09:30:19 / 0 kommentarer ..


Igår hade jag en heldag i Kalmar i skolsyfte. Åkte härifrån kl halv 6 på morronen, både jag och Ronja var helt döda! vägen ner gick smidigt, åkte igenom några snöoväder på vägen ner.

Den här gången skulle vi elever få prova på att ha utvecklingsamtal och inskolningsamtal med föräldrar, i det här fallet spelade våra lärare olika föräldrarkaraktärer. Dom delade in oss elever i 6 grupper med 4 i varje. varje grupp fick ett fall. som vårat fall var ett utvecklingsamtal som handlade om en flicka som var utåt agerande och detta skulle vi nu samtala med föräldrarna om. mycke givande och väldigt kul! fick prova på lite hur det var att sitta i ett förhörsrum, då dom som hade sitt fall fick gå in i ett rum som hade mikrofoner och kameror. sen fick vi observatörer sitta i burar bakom speglar och observera. De var kul.

mindre kul var vägen hem som tog 3 timmar! Snö storm och bilkö ända till västervik, snitthastigheten hem va 50 km/h. men har full förstående för de, för väglaget va inte alls de roligaste. När jag kom hem klev jag in i en mysig lägenhet med massor tända ljus, en uppklädd älskling som stod och väntade med massor av pussar till mig. han hade gjort jättmysigt och senare på kvällen fick vi middagsgäster som just nu ligger på cår soffa, haha! trevlig kväll. dock gick jag och la mig vid 1 tiden för jag var så sjukt trött.


om en stund ska vi ner till stan och vidare till gamleby för att fira svärfar som fyller 50.

Torsdag

2015-01-29 18:00:06 / 0 kommentarer ..


Vilken dag det har varit idag, tror jag avlider!
Gick upp vid halv 6 imorse och var iväg till skolan runt halv 7-7. Hade en stor examination att göra idag i gruppen. Examinationen bestod av 3 situationer som kom ut på olika tider och inför varje ny situation skulle den innan vara klar. Så vi 8.40 fick vi ett fall som skulle vara klart till kl. 11 då vi fick ett nytt som skulle vara klart till 13.30 då vi fick den sista. Vid 15 var vi kara, stressat och jobbat hårt. Men det värsta är att, dessa tre fall har legat ute på skolans gemensamma sida där vi hämtar våra uppgifter, så de andra i klassen som inte gjorde den här uppgiften idag har redan kunnat hämta dessa tre fall och påbörjat dom. Detta togs upp med läraren och det blev ett jäkla liv och bråk, framför allt mellan henne och mig, då jag tycker att alla ska ha samma förutsättningar i en examination. Varför skulle vår grupp sita och stressa och ha tidpress medan andra grupper har flera dagar på sig att göra klart dom här? Men det fatta ju inte läraren och kom med undanflykter och skit. Så trött på lärare som inte planerar inför uppgifter, som aldrig har en A och B plan. Dom pratar om att vi alltid ska ha flera planer ifall en går i stöpet, men dom kan göra precis som dom vill. idioter!
 
 
Nu har jag varit hemma ett tag, känner mig helt urblåst i huvet. Och som grädde på moset så ska vi till Kalmar imorron vilket resulterar till att vi måste åka från viken vid 6 imorron bitti. Så någon sen kväll idag blir det inte. Försöka vara i säng till klockan 22 iallafall.
 
Kvällen blir allt annat än lugn. Om en liten stund är det dags för ett träningspass, därefter dusch, ficka ordning håret så jag slipper stå med det imorron bitti, lägga fram kläder och fixa frukost tills imorron. Sen är det självklart farmen också som jag absolut måste se. 

En bild från idag

2015-01-28 19:38:15 / 0 kommentarer ..


 
Orkar inte lägga upp alla direkt, så de kommer komma lite då och då. Kvällen känns fullspäckad, just nu sitter jag och tittat på framen, sitter som vanligt och stör mig på människor i programmet, haha!
Efter farmen tänkte jag bege mig mot sängen för att försöka läsa igenom en bok på 300 sidor inför morrondagens grupparbete. Har haft hela dagen på mig att läsa den förbasade boken, men nejnej, när man heter Johanna så ska man läsa in i det sista. Efter boken ska jag ta mig en välbehövlig, varm och skön dusch.

Gamla header

2015-01-28 15:59:58 / 0 kommentarer ..


Nu har jag äntligen fått upp en header som är mer i min stil. Stilren, ett motiv och inte hundra. Jag kan tycka att många andra bloggare har jättefina headers, där det händer mycket. Dvs, att det är mycket bilder, mycket färg, texter etc. Men på min blogg passar det inte riktigt att ha en sån header. Satt precis och tittade igenom mina gamla header som jag har haft, har ju bloggat i ca 5,5 år så jag har hunnit med några stycken under åren.
 
Här är några headers som jag har använt mig utav. Den som är precis här under, den med mina skor och gamla turistbyrån. Det var min allra första header.
 
 
 
 
Nu ska jag ut i köket och börja med maten, idag blir der råraka med bacon, rödlök, creme fraiche och lingon.
Ska ta tag i skolböckerna lite senare ikväll, läsa tre böcker tills morrondagens grupparbete.

Onsdag

2015-01-28 13:00:28 / 0 kommentarer ..


För en liten stund sen kom jag hem från att ha varit ute och fotograferat självporträtt. Fick åka en bit utanför stan för att få till mina bilder. Visserligen hade jag kunnat få samma resultat på ett ställe som jag har gång avstånd till hemifrån. Men jag känner mig så sjukt obekväm att stå framför kameran och posera när jag vet att personer runt omkring kan se mig, jag tycker det är lite pinsamt faktiskt. Speciellt när jag är ute själv och fotograferar, det ser ju så sjukt knasigt ut att agera allt själv, både modell och fotograf. Så därför åkte jag en bit utanför stan där jag vet att det inte är så mycket folk.
 
Just nu sitter jag och tittar igenom alla bilder, ska försöka göra en ny header, det var lite därför jag åkte ut och fotade. Jag tycker inte om min nuvarande header.
Här kommer en liten behind the screen bild.
 
 
 

Balklänning till salu

2015-01-27 20:08:00 / 1 kommentarer ..


Idag är det en sån där dag man bara vill lägga sig ner och sova, gud så trött jag!
Har knappt fått någon sömn i natt. Eftersom att ventilationen är avstängd som jag nämnde igår, så är det skit dålig luft här hemma, har fått haft fönstret öppet inatt, vilket har bidragit till att det har varit svinkallt. Men jag kunde inte somna till lukten av stekt falukorv och cigarettrök. Dessutom fick väckarklockan någon jäkla dille att ringa kl 01.30 inatt, precis när jag hade somnat.
Men dagen idag har gått ändå, har varit iväg och jobbat ett pass, underbara små pluttar som ger så otroligt roliga kommentarer. 
 
Efter jobbet åkte jag hem en sväng och inväntade Felix, vi for iväg för att köpa ett nytt träningsband till mig. Råkade visst vara lit förstark igår och slet av handtaget, så nu får det bli ett tyngre band. Men det var inte det enda vi kom hem med, köpte även två nya kontroller till tvspelet som vi har provat lite nu ikväll. Tråkigt nog fungerar dom inte till dom spelen jag hade hoppats på, men det kanske kommer ut spel som kontrollerna fungerar till. 
 
Innan jag avslutar vill jag också nämna att jag har min balklänning till salu om någon är intresserad eller om det finns någon i er närhet som söker en.
En kornblå balklänning i storlek 36, något insydd. Ett enkelt pärlbroderi som går att sy vidare på om man skulle vilja det. Blå rosor och små pärldiamanter som detaljer på klänningen. Klänningen har insydda vaddar vid bysten som gör att en bh inte behövs.  2500:- ordinarie pris är 4500:- 
En underkjol/tyllkjol medföljer. 
 
 
 

 
 

Moa Murderess "epicfaiil" - En av favoriterna!

2015-01-27 16:42:32 / 1 kommentarer ..


 
Jag är med och deltar i Epicfaiil.se giveaway där man har chans att vinna en rotolight studioljus till kameran. 

Modet från förr.

2015-01-26 22:44:00 / 0 kommentarer ..


 
Har ni tänkt på hur kul det är att titta på gamla bilder på sig själv? den där första tanken som kommer "hur fan såg jag ut?".
 
Så tänker jag alltid när jag ser på bilder på mig själv som yngre. Men visst, på den tiden var det snyggt att ha så vida byxer som det bara gick. Helst skulle byxorna vara så tajta över låren att det knappt gick att röra sig och nertill skulle byxorna vara så vida att de täckte hela skorna, extra bra var det om man trampade på byxorna så dom gick lite sönder. Skorna skulle inte vara knäppta, utan sitta ganska löst på foten. Den där "tungan" på skon skulle stå rakt upp.
 
 
Upptill skulle man helst ha två linnen från H&M, ett mönstrat prickigt eller randigt och sedan ett enfärgat över eller under. Extra cool var man om man hade ett Marwin linne från JC som kostade 249:- Det var på den tiden man kände sig dö häftig när man handlade på JC. På vintern kommer jag ihåg, detta vet jag inte om alla hade, men jag framför allt hade så iallafall.. På vintern när man hade byxor som gick ner över skorna blev byxorna alltid så blöta när man pulsade genom snön, då skulle man stoppa in byxorna i strumprona och "puffa till dom". Vinterjackan skulle vara en dunjacka med päls på luvan. De var då man kunde kombinera alla sortes kläder och färger, man satte på sig favorit tröjan och favoritbyxerna, sen om det inte matchade, det sket man i.
 
 
Håret skulle vara kort klippt och uppklippt i tappert, då håret skulle vara i olika längder, helst så mycket som det bara gick, och så självklart sneluggen. Ju mer snelugg desto snyggare var det. Det var på den tiden man skrattade åt alla som hade mittbena. Sminket var det absolut snyggaste, massor utav svart kajal under ögonen, massor utav mascara, helst skulle ögonfransarna klumpa ihop sig och foundation till överflöd.
 
 
Piercingar var också något som var inne. Kommer ihåg en klasskompis som piercade näsan i åk 6, alla tjejer var jätte avundsjuka och ingen pratade eller kommenterade hennes nya piercing, hah! Tänk att man inte kunde vara glad för någon annans skull? Piercingarna skulle helst vara i läppen på den tiden, på sidan. Efter ett tag blev det häftigt att ha läppiercing på överläppen, och som den person jag var (är även idag) gick jag emot den trenden och piercade ögonbrynet istället. När läppercingen blev för vanlig, då kom naveln.. OJ vilket ståhej det var om dessa navelpiercingar. Och framför allt, alla kommer väll ihåg bilddagboken? Det var det viktigaste när man kom hem från skolan, att lägga in alla 375 bilderna från dagen på bilddagboken, och vad var det för bilder? 370 bilder på än själv i olika vinklar som man döpte till "jag/Johanna/snygg.. not xD/Trååkigt/jag är ful". De resterande 5 bilder var på en penna, en sko, vägen till skolan, läraren och vägen hem.
 
Utifrån detta inlägg kan man fundera lite över hur fort tiden har gått framåt, all teknik. Dessa bilder togs då med en urusel mobilkamera, som på den tiden var skit bra! Det var ju världens kvalitet på bilderna tyckte man då. Tänk, det är bara ca 7-8 år sen. Tänk bara klädmodet, hur fort det har gått framåt? Idag ska man se ut tvärt emot vad man gjorde för 7-8 år sen, smala byxor, naturligt smink, inga piercingar, mittbena, långt rakt hår, matchande kläder.

Men jag måste säga att man var mycket mer personlig "förr", idag är man mainstream och ser i princip ut som alla andra, inget eget. Ganska trist egentligen. Nästan så att man hoppas på att "se-ut-hur-fan-du-vill-modet" kommer tillbaka.. eller?
 
 
 
 
 
 
 

Måndag

2015-01-26 20:07:28 / 0 kommentarer ..


Händelserikare dagar jag har ju haft om jag säger så, hah! de största händelserna som har inträffat idag var när strömmen gick. Har ni tänkt på hur elektiskthandikappad man är egentligen? Så fort strömmen försvinner, då försvinner allt liv. Man kan inte lyssna på musik eller inte tillaga något. Eftersom att jag har en bärbar dator så tänkte jag att jag kunde ju ta batteriet och sitta med, men för det första var batteriet urladdat och internet var ju också dött så det funkade ju inte heller. Så för att fördriva tiden lite ringde jag en samtal till min kusin och pratade lite med henne, tog fram kameran och fotade lite. jaa, inget som jag la ner hela min själ på, men som ändå fick tiden att gå. 
 
 
När strömmen kom tillbaka drog jag fram dammsugaren, höll på att dammsuga en bänk på badrummet när plötsligt mitt nagellack försvann in i röret! AH, gud så typiskt, fattar ju inte hur man öppnar den där jäkla dammsugaren heller.. Den där lilla paniken som uppstår också "va gör jag! ska jag köpa nytt nu? hur fan öppnar jag dammsugaren? sist jag dammsög, dammsög jag upp en spindel, tänk om den klättrar ut?" Haha, gud så fjantig jag kan vara ibland. Tur att jag har Felix som fixar sånt där åt mig. Dessutom fixade Felix avloppet i duschen, för jag hade kräkts ihjäl om jag hade sett de han tog upp från avloppet. Tänk dig 10 cm bred och 30 cm lång orm av hår, mögel, hudrester och ludd, det var vad han tog upp från vårat avlopp. Fyfan så äckligt! Och där inne har jag stått och duschat! Undra när det där avloppet rensades sist.
 
Nåja, kvällen blir lugn. Håller på att vädra ut här hemma. När strömmen gick, gick även ventilationen och sen dess har den inte gått på så vi får in grannarnas matos och cigarettrök. Kan lova er att doftljusen går åt som smör här hemma ikväll. Det är inte varje januari man kan ha balkongen och sovrumsfönstret öppet utan att frysa ihjäl.

Måndag

2015-01-26 09:57:11 / 0 kommentarer ..


Jag tänkte precis skriva "gud vad skönt det har varit med helg", men med tanke på hur lite jag går i skolan så har jag nästan helg hela veckan så egentligen är det ingen skillnad förutom att världens bästa är hemma.
 
Helgen har varit kanoners. I fredags gjorde vi inget speciellt, satt för det mesta hela kvällen och spelade tvspel.
Samma i lördags, fast då åkte vi till gamleby för att spela tvspel tillsammans med felix far. Var där fram till 21 tiden innan vi åkte hem. Igår, gjorde vi heller inget särskilt, ibland är det skönt att bara göra ingenting, hah!
Vi var iallafall och veckohandlade igår, det är något nytt som vi har börjat med som faktiskt är till det positiva. Igår handlade vi för hela veckan för 500:- och innan veckohandlingen så handlade vi mellan 300-500:- om dagen! Skaplig skillnad, inte konstigt att matkontot varje månad var så dyrt, handlade mat för nästan 6000 i månaden ett tag. Men 500 spänn i veckan på mat och hushåll är ju helt klart acceptabelt.
 
Idag blir det också en dag hemma med lite hemma sysslor, lite tvätt och städning. 
 
 
 
Idag får det bli en bild på världens finaste människa ♥

fredag

2015-01-23 18:43:25 / 0 kommentarer ..


Imorse var det tungt att gå upp, konstigt nog är det alltid jättetungt at gå upp när man ska jobba eller åka till skolan. Började inte att jobba förän 9.30 men ändå steg jag upp kl 6. Jag hasar mig hellre upp tidigt på morronen så jag hinner vakna till. Det är så obekvämt när man har käkat frukost och sen ska iväg direkt. Men imorse var jag extra trött så jag hann faktiskt sovaen stund på soffan innan jag skulle iväg. Frågan är om min trötthet beror på att en viss person väckte mig vid 12tiden inatt och bad mig följa med upp för att han var hungrig och ville äta, hah! snäll som man är så ställer man självklart upp som sällskap på en nattmacka. 
 
Jobbpasset blev inte så långt, men det räcker gott och väl, var helt slut i huvet när jag åkte från jobbet. Dagen har varit lugn, men det är nog ljudvolymen som tar kol på huvet. Inte bättre blev det när jag kom till maxi där alla tanter och gubbar ska stå med sina kundvagnar och prata med varandra precis vid ingången, blir galen! Gå ut och prata eller ställ er vid ett hörn. Samma sak när jag skulle betala, var världens kö till självbemaningskassorna, men mer än hälften av kön var grupper med pratsamma gubbar och tanter. Trodde jag skulle sprängas av irritation.
 
Väl hemma satt jag mig i soffan och bara stirrade ut i tomma intet innan felix kom hem och vi började med maten. Blev köttfärsfyllda paprikor till middag idag, hur gott som helst. Tvättade upp en hel maskin med underkläder, hur mycket strumpor kan man använda på en vecka? sinnes! 
 
Nåja, nu ska jag luta mig tillbaka i soffan med min kopp te och titta på favoritkanalen, SF-kanalen, den levererar alltid med bra filmer. 
 
 
Tänkte jag skulle dela md mig av ett självporträtt som jag egentligen hade tänkt att använda till headern, men det blide inge bra så jag fick hoppa den idén. Inte för att den nya är så mycket bättre, men det får duga tillsvidare.

10 till 2

2015-01-22 21:46:58 / 1 kommentarer ..


10 saker jag tycker om: 
Felix
Sovmorron
Nytvättade kläder
Choklad
Ljus/ljuslykter
Spegeln
Köra bil
Åka slalom
Kramar och pussar
Mig själv
 
9 saker jag tycker mindre om:
När det är för varmt i sovrummet när jag ska sova
Jobbiga skoluppgifter
Stökigt och skitigt
Currysås
Otrevliga människor
Snabbmat
Öl
Kyla
Veckohandla


8 saker jag vill göra i framtiden:

Köpa en ny bil
Få en familj
Köpa hus
Resa till Italien
Bli chef
Gifta mig med Felix
Hoppa bungyjump
Vinna på bingolotto

7 bloggar jag läser:
Kissies.se
Fokis.se
Nevnarien.se
Epicfaiil.se
Lindablom.se
Stargirlphoto.blogg.se
rodeo.net/sandraholmbom

 

6 ord som beskriver mig:
Envis
Självsäker
Humör
Kreativ
Dålig koll (spec. skoluppgifter)
Pratig

5 platser jag tycker om att vara på:
Stranden
Hemma
Klädaffärerna
Duschen
Träningsmattan


4 saker jag är rädd för:
Mörker
Skogen
Rådjur
Kossor


3 saker jag ser fram emot:
Examen
Sommaren
Ny bil


2 bra filmer:
hobbit
Frost


Torsdag

2015-01-22 20:15:00 / 0 kommentarer ..


 
Idag har jag varit ledig som sagt, har inte gjort så mycket faktiskt, tagit det lite lugnt. Tanken var att jag skulle gå upp tidigare än vad jag gjorde, så därför blev lite av dagen förstörd, nåja..
Jag har iallafall sytt lite på min matta, zappat lite på tvn, spelat musik så det dånade i hela trapphuset.. jag var tvungen att gå ut och kasta sopor för att se hur högt det låter, knasigt att mina grannar inte har klagat på mig, med tanke på hur många gånger jag har klagat på grannarnas spelande, haha! ups.. Så mycket mer än så har jag väll inte gjort idag, inget som är intressant att veta iallafall. 
 
 

Onsdag

2015-01-21 20:45:19 / 1 kommentarer ..


Vägen till skolan gick bra, körde visst omväg i onödan men det gör ingenting. Ronja och jag hade kul i bilen varje gång bilen fick släpp i kurvorna, haha! Skolan finns det väll inte så mycket att säga om, föreläsningen var väll inte den bästa jag har varit på och grupparbetet som skulle vila på föreläsningen hade inte ett skit med föreläsningen att göra.
Idag har vi iallafall analyserat skillnaden mellan självkänsla, självförtroende och självtillit. Jag kom på mig själv att jag är väldigt självgod och kan inte hitta en enda svaghet i mig själv.. Så min grupp sa, att det kanske de som är min svaghet, att inte kunna se någon. haha! kanske rätt i de, jag vet mina brister men min självkänsla, mitt självförtroende går faktiskt inte att rubba, knasigt nog.
 
Nåja, nu är jag nästan ledig 1,5 vecka från skolan, så under dessa dagar blir det lite jobb, några timmar med julgransmattan och bara vara lite för mig själv, det är rätt skönt ibland. 
 
 
Ikväll blir det lite mys är hemma medan snön faller utanför. Några tända ljus och så har jag placerat om en lampa. Jag älskar punkt belysning, har alltid haft en dille på lampor. Till och med när jag bodde hemma ville jag ha tycket punkt belysning, gärna lampor med färg. Jag tycker att punkt belysning ger en mystik i rummen, istället för att ha en stor lampa som lyser upp hela rummet. Jag har iallafall placerat en rund lampa som är från ikea i det fönstret i tvrummet som oftast försvinner bort bakom vitrinskåpet. Den gjorde sig bra i de hörnet.
 

Hur länge ligger snön kvar den här gången?

2015-01-21 08:39:17 / 1 kommentarer ..


Det är väll typiskt! Den enda dagen då sön faller då ska jag till skolan en hel dag.. Jag som blev jättesugen på att var ute hela dagen och fota, det finns ju inget som är så vackert som ett vinterlandskap. Men istället så ska jag köra till skolan, med omväg eftersom att väg 40 stängs av idag, sitta i skolan och lyssna på någon helt ointressan föreläsning, göra ett litet grupparbete och sedan åka den långa omvägen hem igen, lagom kul. Hade mer än gärna stannat hemma. Får hopppas att snön ligger kvar lika fint imorron när jag har en dag hemma. 

Åh, jag är jätte förbaskad just nu..

 

Några snabba tips

2015-01-20 23:12:43 / 0 kommentarer ..


Jag tänkte att jag skulle dela med mig med några produkter som jag använder och tycker är jättebra.
 
Jag har i ett par månader använt mig av detta schampoo och balsam, även inpackningen i samma serie. Jag älskar dessa produkter, jag tycker att dom är sjukt bra för mitt hår. Jag har väldigt tunt hår som inte tål så mycket slit. Men dessa produkter har hjälpt mitt hår att hålla volymen, livet i håret. Sen jag började använda den här serien har mitt hår blivit tjockare och det gör att håret orkar hålla uppe frisyrer. Vilket mitt hår inte har klarat av innan. kunde inte ens använda klick-hårspännen som man hade när man var liten, till och med dom åkte ner efter bara några mintuer.
 
Ett annat litet tips som man kan tänka på när man tvättar håret är att man inte masserar in schampoot och sedan reder ut tovan med balsam. Alla har väll gjort det där misstaget, att massera in schampoot och när man sedan ska duscha ur de så blir håret till en stor tova. Dra istället in schampoot i håret så sliter det inte så mycket som det gör när man masserar in schampoot. Samma sak gäller balsam, dra in balsamet i håret och gungga inte in balsam i hårbotten, då det finns risk att håret ser väldigt flötigt ut när håret är tort. Har ni problem med finnar på ryggen? duscha inte ur schampoo och balsam bakåt. Schmpoo och balsamet sätter sig som en hinna på ryggen och bildar finnar. Skölj ur håret på sidan eller med framåt lutat huvud.
 
 
En annan hårprodukt som jag använder flitigt är detta värmeskydd från Schwazkorpf. Jag tycker att det här värmeskyddet är super mega bra med tanke på att priset inte överstiger 100 lappen, tror det ligger någonstans på 50 kr. Anledningen till att jag köpte detta var för att jag behövde ett nytt värmeskydd för stunden, tills jag hittade ett bättre. Men jag fastnade för detta värmeskydd. Dels för att det är så sjukt bra, håret blir inte flötigt efteråt som jag har upplevt att håret blir av andra värmeskydd, det är en lätt spray som inte tynger ner håret, den ger lagom med glans och den luktar förbannat gott och länge. När man skakar på huvudet så känner man doften.
 
 
Den här produkten har jag rekommenderat tidigare, det är en hårolja som fungerar lika bra på löshår som sitt riktiga hår. Den här produkten har jag använt mig utav i många år och är fortfarande lika förtjust i den. Den har liknande egenskaper som värmeskyddet, ger lagom med glans utan att håret ser flötigt ut, den tynger inte ner håret, oljan är väldigt dryg vilket gör att det räcker med en ynka droppe och även den här produkten luktar gudomligt. Lite inslag av vanlij. Jag vet att det finns en hel hårvårdsserie med orofluido, men har aldrig provat den. Jag har många gånger funderat på att testa men har aldrig kommit till kritan. Borde nog göra det, med tanke på hur mycket jag tycker om denna hårolja. 
 
 
Varför har ingen kommit på den här borsten tidigare? Då hade jag förmodligen sluppit onödigt slitage på håret pga av en borste. Den här borsten är mer än bara en borste, det är hair saver! Jag skaffade mig en tangel teezer någon gång i december, ganska så direkt efter att jag hade varit och klippt mig, mitt hår känns fortfarande nyklippt. Innan har mitt hår blivit slitet efter ett par veckor efter frisörbesöket och jag kunde aldrig i min vildaste tanke tro att det hade med vilken borste jag använde. Världens bästa borste som inte sliter på håret, den sliter inte ur tovorna, sliter inte av hårstråna, den tovar inte in sig, den blir inte sådär äcklig som en vanlig borste blir. Den här borsten, den följer hårstråna, "reder" ut tovorna och håller håret sådär fint ny borstat länge, utan att det blir "borst märken" i håret. Jag röstar absolut på att varje tjej ska ha en sånhär, kasta dom gamla borstarna som sliter och införskaffa dig en tangel teezer.
 
 
Från hår till hud.
För ca ett halvår sen ungefär kanske lite mer var jag på hudanalys där dessa produkter togs fram för att passa min hud. Jag har både torr och fet hud, torr på kinderna och fet i pannan. Dessa produkter har varit ett underverk för mig, mina finnar är borta! Jag har en och annan vid enstaka tillfälle, men det är tack vare dessa som min hud har blivit jämn och finnfri. Jag använder mig utav pumpflaskan som är på bilden, den tvättar jag mig med varje gång jag duschar, ibland på morronen. Jag duschar oftast på kvällen och direkt efter duschen smörjer jag in ansiktet med kvällskrämen, huden blir direkt len och slät, huden blir matt och lämnar inte någon fet känsla. När jag vid enstaka fall börjar få en finne använder jag mig utav spott krämen som skaapplicera direkt på finnen, det som är så bra med den tuben är att den är formad som ett läppstift så man slipper kleta med fingrarna, det är bara att dutta på en klick direkt på finnen och efter 1-2 dagar är finnen borta! Här har jag i så många år använt mig utav dyra finnmedel som int har hjälpt ett skit, så kommer dessa prisvärda mirakelprodukter och räddar mig! Upplever ni att ni har samma problem som jag, både torr och fet hud, prova dessa, eller gå och gör en hudanalys för att få fram det bästa produkterna för er hud. Jag kommer där emot att fortsätta använda dessa produkter. 
 
Ett tips till att skona huden. Ibland på morronen kan huden kännas väldigt fet, tvätta inte ansiktet innan ni sminkar er, för då finns det risk att ni gör mer skada än nytt på huden. Ta istället en ren handduk och torka av det överflödiga fettet på huden. Huden behöver ha lite fett för att inte torka ut, och när man tvättar för ofta så torkar man ut huden. 
 
 
Detta med smink, det finns hundra miljoner olika sminkprodukter, ett helt hav, och vilken ska man använda?
Jag har en tid tillbaka använt mig utav detta cover stick och jag tycker att den täcker riktigt bra och den torkar ut finnar, vilket gör att det inte kommer fler. Jag tycker den här är suvären, både när det häller att hålla finnar borta och bra täckning. Jag tycker att det är jättesvårt med smink, men den här är jag riktigt nöjd med. Den gör inte huden fet, den täcker bra under foundation, den har en neutraliserar röda blemmer och områden i ansiktet och det bästa, som jag nyss nämnde, den håller finnarna borta. 
 
 
och till sist naglarna..
Jag använder alltid myrraolja innan jag penslar på nytt nagellack. Myrraoljan hjälper till att stärka naglarna som i sin tur gör att naglarna växer fortare, för att dom inte går av. För några år sen gjorde jag en sån där fransk nagelförläning, det kommer jag aldrig i mitt liv göra om, det tog mig 2 år innan mina naglar blev starka igen efter att jag hade tagit bort nagelförlängningen. Det är tack vare myrraoljan som mina naglar och långa och friska igen. Jag rekomenderar att alltid använda myrraolja när man ska måla om naglerna. 
 
Det här var några tips som jag tycker är jättebra. Jag tycker att man ska unna sig lite nu i dessa vintertider, tavara på kroppen. Och glöm inte body lotion och handkräm nu när det är kallt. det hjälper huden att hålla sig fuktig och inte torka ut.

Tisdag

2015-01-20 19:55:35 / 0 kommentarer ..


Under de senaste dagarna har det inte hänt något speciellt. Har varit ledig i två dagar sm jag har tagit vara på innan den nya kursen drar igång på riktigt. 
 
Igår låg jag och sov i princip hela dagen, kvinnoveckan i all ära, för den som är intresserad av det.
Idag ste jag upp rätt tidigt faktiskt, käkade lite frukost och sydde i några timmar innan jag for iväg till affären för veckohandling. Väl hemma satte jag igång och stor städade, torkade golven så nu luktar det liljekonvaljer här hemma! Åh längtar till våren.. 
 
Som ni ser har jag bytt header, men jag vet inte riktigt om jag tycker om den. Men den får väll duga ett tag framöver. 

Söndag

2015-01-18 13:34:18 / 0 kommentarer ..


Igår morse blev jag klar med ena sidan av min julgransmatta, så nu är det bara att börja om på nästa sida. Den kommer bli riktigt fin när den är klar, har lite funderingar om jag ska slänga in något mer mönster sen när jag är klar med dom mönstren jag har nu.
Åkte en sväng till arum igår också för att fira far min som fyllde år nyssens, vi blev bjudna på en jädrans god middag med efterrätt. Därefter for vi in till stan igen, hem och lämna bilen, hämta systempåsen och gå ner mot bussen för att åka till förfesten. Måste säga att det var en jäkla bra förfest med tanke på att vi bara var 6 pers, blev piggelin drinkar, vin och poker. Vi hade även lite styrke tävlingar som jag, den otränade klena jäkel vann mot en annan tjej som tränar flitigt på gym, blev väldigt förvånad med tanke på hur klen jag trodde att jag va..
Drog ner till morella sådär vid 2 tiden. En hel del kända ansikten som inte har synts till på några år, kul att se att dom människorna lever iallafall. Träffade på grannen nere på korgen också, bott grannar i mer än ett år och har aldrig pratat. Tog en taxi hem och han följde med in till oss en sväng innan han gick in till sig. 
 
Idag blir det en dag hemma, klockan börjar närma sig 14 och vi har nästan precis käkat frukost.
Blir att tvätta upp lite kläder inför veckan, läsa igenom tentan innan den ska lämnas in idag, sen blir det nog en heldel tvspel och broderi. 
 
 

julgransmatta på g

2015-01-13 12:30:45 / 0 kommentarer ..


några dagar sen sist, igen..
igår efter skolan for jag till mammas väninna för att få hjälp att börja på min julgransmatta. Mamma kom även dit med efter nån timma också med sitt broderi.
så hela kvällen igår satt jag och broderade.

just nu sitter jag på jobbet och har rast. imorron och på torsdag är jag ledig så jag ska tillbringa hela dagarna åt mitt sye.
Söndag

2015-01-11 16:09:24 / 0 kommentarer ..


 
Igår vaknade vi upp till värdlens finaste landskap, ett landskap täckt av snö. Så himla vackert! Blev helt till mig, så jag tvingade Felix att vi skulle gå upp till maxi och handla lite istället för att åka bil. Sorligt nog varade ju inte snön så länge, för ingen missade väll Egon igår? Fyy vilket väder.. så sjukt att det bara kan slå om på bara några timmar. Kvällen spenderade vi framför tvspel, en sväng i bilen och titta på lite hus, kolla utbudet och var vi skulle kunna tänka oss att bo i framtiden. Just nu har vi bara ett garanterat ställe här i stan som vi skulle kunna tänka oss att bo.
 
Idag har vi varit iväg och storhandlat lite, mat, nya torkarblad till bilen och en ny kökslampa.
Den förra kökslampan köpte vi som hastigast när vi flyttade hit bara för att ha en lampa över bordet, för att sedan byta ut den. Dock skulle det vsst ta 1,5 år innan vi hittade någon lampa som vi ville ha.
Men som alltid när man är öjd över något så ska man alltid stöta på problem, i detta fall, för kost sladd.. Alla har inte köksbordet precis över eluttaget! Fick bli en omöblering av bord och stolar. Jag tycker personligen inte om att ha bordet på det här viset (kolla "efter-bilden") då vi har ett barbord som går upp över fönsterbrädan, samt att vi har nu två tavlor som hänger helt ensamma på en vägg nu, ser ganska så knasigt ut. Får ta och klicka hem några bilder så det åtminstånde är 4 tavlor som hänger.
 
 
Om en liten stund är maten klar, blir falukorv i ugn som Felix gör så god och potatismos.
Senare ikväll ska jag gå igenom opponeringarna tills imorron, därefter blir det nog tv-tittande eller tvspel.

Torsdag

2015-01-08 21:42:46 / 0 kommentarer ..


Igår kom det snö och imorse vaknade jag av att regnet smattrade på rutan och i helgen ska det bli storm, bara jag som tycker att det är stabila väderförhållanden? hah!
 
Nåja, gick upp rätt så skapligt imorse, käkade fukost och började med opponeringen på två av mina klasskompisars examination. Det är svårt att skriva en respons på någon annans arbete när man själv inte vet om man har gjort rätt, men jag tror att jag fick ihop två bra sammanfattningar utan massa negativitet. Under responsarbetet märkte jag att jag hade missat en sak i mitt egna arbete, tur att vi hade opponering så jag hinner att fixa det innan inlämning. Så imorron bitti blir det några timmar framför datorn och rätta till det som har blivit lite galet.
Efter pluggandet kom mamma och hämta upp mig, åkte runt lite i några affärer. Jag fick med mig lite smått och gott hem, lite nya gardiner till sovrummet och tvrummet, en trio-ljustakar och en ny duk. 
 
 
Ska prova lite luftigare gardiner i tvrummet, då jag innan har haft ganska så tjocktygade gardiner som inte släpper in så mycket ljus. Men i denna årstid måste all ljus som går att få in ta till varas på, så därför fick det bli dessa. Jag tycker att dom är jättefina, men det tyckte dessvärre inte Felix. Han frågade om vi hade flyttat tillbaka till 70-talet?! haha!
 
I sovrummet fick det bli mörkare gardiner än vanligt vis. Brukar annars ha turkosa gardiner (som jag i princip har i alla rum) men kände för att ha någon annan färg nu. Dessutom börjar Felix tröttna på allt turkost så jag täntke faktiskt på honom när jag köpte dessa. 
 
 
 
Efter gardinbyte och städning gjorde jag lite käk, tacosoppa! Den godaste av dom godaste sopprna ever. 
Kvällen har varit rätt lugn, ska nog snart hitta till bingen och titta på något avsnitt av Svensson Svensson eller full frys. 
 

Typ, 300 dagar sen sist..

2015-01-06 11:12:18 / 0 kommentarer ..


De här med att vara aktiv är nog inte riktigt min grej just nu, men det blir väll så när man har något att göra om dagarna, det finns liksom ingen tid att sitta vid datorn för nöjens skull. De senaste dagarna har jag suttit och skrivit på tentan som jag nyssens lämnade in. Igår dock tog jag en paus från allt pluggande och tog med min läraste till Linköping för att köpa lite tvspel, utbudet här i stan är ju värdelöst. Iallafall så köpte vi på oss ett helt gäng med spel för några tusenlappar. Tittade lite på rean eftersom att jag inte hann med de under mellandagarna och vilket kap! Fick med mig massor utav nya underkläder för bara några hundralappar.
Efter 2 timmars shopping också vi hem igen, hah! Snabbaste visiten i Linköping jag har gjort tror jag. Båda var så sugna på att få komma hem och spela de nya spelen.
 
Idag står det storhandling, städning och ett ben pass på schemat. 

snabb uppdatering

2015-01-01 20:42:30 / 0 kommentarer ..


just nu känns det inte som att jag har så mycket tid till bloggen, då det är något varje dag. Men dagarna sen sist har varit bra.

i måndags var jag och felix en snabbis på stan, mötte upp josse och richard innan dom åkte hem till norge igen. handlade lite kläder också.

nyårsafton va helt okej, hade förväntat mig lite mer drag och fest. började nyårsafton i gamleby med god mat, dart och massor prat. åkte senare in till stan till gänget, där hände inte allt för mke så efter 12-slaget gick vi ner mot stan, men alla krogar var stängda så vi fortsatte hemåt istället. vid 12-slaget firade jag och felix 2 års förlovning.jag har inga specifika mål inför det nya året, allt får komma som det kommer, jag är så dålig på att hålla uppsatta mål så därför skiter jag it. men nu är det bara 1 år kvar i skolan, ska bli skönt att vara inne på sista året. och just nu så sitter jag med en 5 sidors tenta över mig som ska in nästa vecka, så helgen lär väll tillbringas framför datorn. jag som inte har suttit vid datorn sen den 18 dec.

  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥