fredag

2015-02-27 20:46:17 / 0 kommentarer ..


idag vakna jag upp feber! jag har svaga minnen av att jag vaknade inatt helt genom svett och febrig, usch! blev att vara hemma från skolan idag.
vud lunchtid kom mamma in och proppade i mig tabletter och drog ner mig till stan, det gjorde susen för bättre blev jag.
handlade lite kläder, som vanligt haha. blev fyra baströjor till mig och en till felix.kom hem runt 4 tiden, då hade jag och mamma varit runt i en hel del affärer.
idag blev de pizza, eller ah en kebabsallad som jag åt några bitar av, va inte alls sugen på snabbmat. har även fixat kycklingsallad och en fruktsallad inför morrondagen.

nu ikväll blir det att titta på lets dance och dricka loka, för helt plötsligt så började det klia i halsen och det enda som hjälper är kolsyra. blir att gå och lägga sig tidigt för imorron åker vi iväg tidigt.


Sjukstuga!

2015-02-26 16:04:35 / 0 kommentarer ..


Mitt under tenta skrivningen igår drabbades jag av världens snuva, trodde först att det var allergi men det blev bara värre och värre under dagen och kvällen var för jävligt, om man inte ska tala om natten. Jag hatar att vara sjuk och inte kunna sova, när bihålorna täpper igen, snoret rinner, huvudet bultar som om någon satt och spelade bongotrummor där inne, öronen slår lock.. nee fyfan. Iallafall så gick jag upp när Felix väckarklocka ringde imorse vid 6.15. 
 
Satt och drack några koppar te och tittade på tv en stund innan jag bestämde mig för att försöka göra mig i ordning för att åka ner till stan en sväng, skulle bland annat lämna tillbaka en bok på bibblan. Gjorde mig klar och kände mig ganska så pigg ändå. Kommer ut till bilen, då startar inte bilen, som en död fisk på land. Springer till bussen och hinner med den, kommer ner till stan med ett hyfsat humör. Kan ju inte direkt säga att jag var så positiv till livet när bilen vägrar att starta. Men iallafall gick jag er till bibblan, då var den stängd och öppna inte förrän kl 13, så det skulle innebära att jag skulle gå runt på stan i 2 timmar..
Tänkte att 2 timmar brukar ju gå fort ibland så jag började titta lite i affärerna, men kände ganska så snart att det inte var min dag att handla, så istället för att vara i stan 2 timmar gick jag tillbaka till busshållsplatsen och tog bussen hem igen, haha! vilken nödvändig sväng, tror jag var nere i stan 20 min. 
 
Här hemma har jag bara tagit de lugnt, men jag känner att det bara blir värre och värre. Jag som aldrig är sjuk, blir ju så dundersjuk när det väl slår till.
 
Bjuder på mitt lilla sjuktryne och hoppas att någon annan kan ta över de här nu!
 
 

Tenta

2015-02-25 07:23:21 / 0 kommentarer ..


 
Just nu sitter jag här förberedd inför tentan som kommer ut kl 8. Egentligen är det ingen panik att jag behöver titta precis klockan 8, då vi har tills imorron på oss att göra den. Men jag ska försöka göra klart så mycket som möjligt idag så slipper jag sitta imorron. 
Det värsta är när man har sånna här tentor som man får reda på samma dag, är att man inte riktigt vet hur tentan kommer att se ut. Vi vet inom vilka områden som ska skrivas. Men det går nog bra! 
 

Dålig deg

2015-02-24 15:56:00 / 0 kommentarer ..


Idag tillät jag mig ta sovmorron till klockan 9, skönt att få sova ut lite någon dag.
Ronja kom förbi strax innan kl 10, drack några koppar kaffe och satt och pratade i några timmar. 
När hon gick hem så hängde jag upp lite tvätt, påbörjade sista sidan på mattan och började känna lite hunger, sådär så att man börjar skaka.
Tänkte att jag skulle göra en sats med tekakor för dom sista åt jag och Ronja upp till kaffet. Jag visste att jag hade ett paket torrjäst i skåpet som jag kunde prova att baka på. Men fan, den jäkla jästen ville ju inte lösa upp sig i spat, trodde jag skulle bli galen. Men efter en stund så löste den upp sig, gjorde klart degen och lät den jäsa. Efter jäsningstiden så hade den inte jäst någonting, men jag tänkte att dom kanske går att käka ändå så jag började rulla degen och känner en jäkligt illa luktade doft, liknelse med riktig stark kattpiss lukt. Luktade på degen och höll på att kräkas, tittade på utgångsdatumet på jästen.. 2013!!! Just nu stinker hela köket kattpiss! hela bunken stinker gam så den har jag fått ställa i vatten med citron, diskmedel och något annat rengösningsmedel, så jag hoppas att stanken i bunken försvinner. Även att jag har tvättat händerna så luktar den dåliga jästen igenom. Och där ute, i köket ska jag snart ställa mig för att laga mat! Håller på att vädra ut här hemma, men jag tycker att det luktar överallt iallafall, haha!
 
Nåja, idag skulle jag egentligen ha varit i skolan, men det kändes inte så speciellt peppande att åka på 1,5 timmas öreläsning, för att sen sitta i 3 timmar och vänta på ett seminarium på 1,5 timma. Så det får bli ersättningsuppgift den här gången.
Ska förbereda lite inför morrondagens tenta. Ska översätta några engelska texter sen ikväll så jag slipper sitta med det imorron. Rätt skönt att ha allt klart så det bara är att börja skriva.
 
 
Såhär långt har jag kommit på mattan. Ska påbörja den sista sidan och sen brodera en ram runt motiven, den är den helt klar! 
 
 
 
 

Relationslista

2015-02-23 19:12:35 / 0 kommentarer ..


Vad heter ni?
Johanna och Felix
 
Hur träffades ni?
Första gången vi träffades var på en fest. Jag satt hemma en lördag kväll och gjorde inget speciellt när en killkompis till mig ringde och sa att jag skulle komma in till stan och festa och på den festen träffades vi första gången. Vi pratade inte så mycket med varandra. Felix satt i datastolen och jag satt på en säng, hah!
Om jag minns rätt så frågade Felix mig om ölen var god. Därefter började jag umgås mer och mer med min killkompis och Felix och på den vägen var det, känslorna växte så det knakade!
 
Blev ni kära i förta ögonkastet?
Nae, ingen av oss. det tog faktskt några månader innan man började förstå att det var något mer än bara vänskap.
 
Kände ni varandra innan bli blev tillsammans?
Nae och det var väll det som var lite roligt, med tanke på att vi hade en gemensam kompis, vi gick tillsammans på gymnasiet, i samma hus men aldrig sett varandra.
 
Vem sa "jag älskar dig" först?
Det var jag, men egentligen var det Felix, haha!
I början så sa vi alltid till varandra "jag tycker om dig", och vid ett tillfälle när jag sa de till felix, så sa han "jag tycker nog om dig mer än så" och då sa jag "jag älskar dig".
 
Hur länge har ni varit tillsammans?
Vi har varit tillsammans i lite mer än 2,5 år
 
Är ni förlovade?
Ja, vi har varit förlovade i 2 år och 2 månader. 
 
Vem är äldst?
Felix är tre månader äldre än mig, men enligt han är han ett år äldre än mig, då han är född i december -91 och jag i mars -92.
 
Vem sjunger bäst av er?
Det måste nog vara Felix, jag älskar när han sjunger för mig ♥
 
Håller ni varandra i handen på stan?
Det händer faktiskt, vi håller nog handen lite då och då.
 
Vad har ni gemensamt?
Felix och jag har ganska mycket gemensamt, kanske inte intressen och sånt då vi anser att man måste ha lite egna intressen. Men våra gemensamma plan, är framtiden, spontanitet, att inte planera så mycket utan at bara göra, saker och ting löser sig och det finns inget som är helt omöjligt. 
 
Har ni några stora framtidsplaner?
Det finns en del framtida planer som vi har, exmpelvis hus. Men detta är ju något som kommer om många år, vi tittar lite på nätet vad huspriserna ligger på, var vi skulle kunna tänka oss att bo, vilken husmodell som skulle passa oss. Vi tar framtiden lite som den kommer, för det går inte att planera vad som händer. Det kan hända mycket så vi försöker leva här och nu tillsammans och ta vara på tiden som vi har och inte planera så mycket om vad som händer om 5-10 år.
 
Har ni någon speciell låt?
Ja faktiskt, Everlast – White Trash Beautiful
 
Har ni varit utomlands tillsammans?
Japp, vi var i Kroatien för något år sen. Min fösta utomlands resa var tillsammans med Felix. 
 
Vilket är ert bästa minne?
Vi har väll inte just ett speciellt ögonblick som bästa minne. Men den sommaren vi träffades är det bästa minnet!
 
Vem lagar bäst mat?
Absolut Felix! Jag kan verkligen inte laga mat, helt oduglig. En gång brände jag köttbullar så hårt att Felix fick skala köttbullarna för att ytan på kötbullarna vara så hårt bränd att det inte gick att tugga igenom. För inte så länge sen skulle jag göra en tomatsoppa som luktade väldigt gott på spisen, men smakade så fruktansvärt illa, det gick inte att käka soppa, hah!
 
Vad gör ni en vanlig vardagskväll?
En vanlig kväll för oss, ser ut såhär:
16.00 - Felix slutar jobba och jag påbörjar maten
16.40 - Felix kliver in genom dörren och maten är snart klar, han hjälper till att smaka av maten och steka om det är något som ska stekas. Där efter käkar vi.
17.45 - Dagens träningspass
19.00 - Vi duschar (ja, vi duchar fortfarande tillsammans)
19.30 - Farmen börjar och Felix sätter sig vid sin dator och tittar på serier eller spelar
sen fram till 22 sitter vi oftast på var sitt håll. Felix sitter inne vid datorn och tittar serier, jags itter och syr och tittar på tv. Men självklart går vi ju till varandra och ger varandra pussar och pratar 
 
Ger ni alltid varandra pussr när ni ses?
Japp! Varje morron när vi vaknar, innan vi skiljs åt för skola och jobb, varje dag när vi kommer hem från skolan och jobbet, under matlagningen, några gånger under kvällen, och självklart godnatt puss.
 
Bor ni ihop?
Japp, vi bor ihop. Det har vi gjort nästan från första början. Både jag och Felix bodde hemma när vi träffades, det var ca 5 mil mellan oss, så vi försökte ju ses så ofta som det gick.
Men vi var och skrev på kontrakt på en lägenhet innan vi ens hade gått ut med att vi var tillsammans. 
 
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades?
Långt och långt, då tyckte man ju att det var långt i mellan, men det var bara 5 mil. 30-40 min bilstavstånd.
 
Har båda körkort?
Japp och en bil.
 
Bråkar ni ofta?
Felix och jag bråkar aldrig, tror vi kanske har bråkat en gång sen vi blev tillsammans. Felix och jag är väldigt öppna mot varandra, vi berättar för varandra direkt om det är något som inte är okej, man går inte och håller det inom sig för att sedan släppa en stor bomb. Felix och jag pratar väldigt mycket med varandra, om saker och ting som händer, hur dagen har varit etc. Det finns inga hemligheter mellan oss. Och jag tror det är därför vi inte bråkar, pga av att vi har öppna kort, vi diskuterar om hur vi vill ha det tillsammans istället för att bråka. Vi anser också att det är ingen av oss som blir glad av bråk, och det känns så himla onödigt att slösa massa tid på onödiga bråk.
 

Måndag

2015-02-23 08:47:39 / 0 kommentarer ..


Helgen har varit jättebra för våran del. I fredags kväll satt vi och spelade tv-spel, kan vara så att grannarna starkt funderade på att ringa hit millitären så mycke som vi skrek och slog i soffan, haha! lördags åkte vi ut en sväng till Blackstad till Felix mormor för att hjälpa till att bära pellets, inte jag då utan jag satt i köket och rengjorde fogen. Jag blev väldigt sugen på att göra det här hemma, rengöra fogen och sen måla den grå, men frågan är om man får det när man bor i hyresrätt.. Kvällen spenderades självklart framför tv-spelet.
 
Gårdagen blev relativt lugn, jag satt mest och sydde. Det är inte så mycket kvar nu på mattan så ag försöker lgga på ett kol så den blir klar. Försökte med ett träningpass igår också, men motivationen finns inte på helger. Vet inte om det har något med att helger inte har någon rutin som vardagen har.
 
 
Nåja, idag är det dags för att plugga igen. Har seminasrium imorron som jag säkerligen har en uppgift att göra till. Ska även förbereda inför tentan som är på onsdag och torsdag. 
 
 

Bra start på helgen.

2015-02-20 16:37:59 / 0 kommentarer ..


Igår trodde jag att jag höll på att bli sjuk, hade riktigt ont i halsen hela dagen, vet inte hur många koppar honungste jag drack igår, haha! Men imorse när jag vaknade hade det gått över, så det var ju skönt att slippa bli sjuk.
Gick upp när Felix åkte till jobbet, runt 6.40. Käkade lite frukost till en bra morronfilm på tvn. 
 
Runt 9 gjorde jag mig i ordning och slänge mig i bilen. Egentligen var tanken att jag endast skulle åka och handla lite, men tog en sväng förbi OKQ8 för en avspolning av bilen, gud vad skitig den var och är fortfarande. Jag vågade inte ta någon underspolning av bilen då jag är rädd att bilen ska falla ihop, haha! Sist när jag tvättade bilen, då kunde man gå ur och stå inne i de där betalningrummet, men det kunde man visst inte idag, för dörrarna öppnades inte förrän jag hade tryckt in koden och jag som hatar att sitta i bilen när den tvättas, och idag var det ännu värre. Framrutan på bilen har en stor spricka så jag var livrädd att den skulle explodera när tvättrullarna började tvätta. Så jag klättrade bak till baksätet och satt där helt ihop sjunken ifall rutan skulle gå sönder, haha, fjantigt ju! Men den höll och jag tror nog att dom som var efter mig trodde att jag var knäpp i huvet när jag klättrade runt i bilen.
Efter biltvätten åkte jag och handlade lite till helgen, på vägen hem svängde jag förbi tippen och tippade av dom gamla vinterdäcken som har legat i bagagen ett antal veckor, kanske till och med månader. Åkte sedan hemåt och började baka te kakor och chokladbollar. Gud vilka goda tekakor det blev.
 
Resten av dagen har jag spenderat i mitt soffhörn med nål och tråd och bra filmer.
Felix kom hem för ens tund sen så vi har fikat på tekakor och kaffe. Ska strax dra igång ett träningspass innan vi börjar med maten.
 
 
 

JAG ÄR VIDARE I TÄVLINGEN!

2015-02-19 21:40:23 / 0 kommentarer ..


Vilket roligt besked jag fick när jag loggade in och såg att jag hade fått kommentar om att jag är vidare i fototävlingen. 
 
Som sagt så tävlar jag med bilden här nedan och nu skulle jag uppskatta om ni bara vill gå in och ge mig en röst. 
Klicka här för att komma vidare till tävlingen där ni kan rösta på mig. Och så vill jag tacka mina läsare som valde ut rätt bild! Det är tack vare er jag är med i omröstningen. 
 
 
 
 
 

Onsdag

2015-02-18 09:29:57 / 0 kommentarer ..


Idag känns det som om det kommer bli en bra dag, har iallafall fått en bra start på dagen, så får hoppas att det håller i sig. 
 
Igår var jag i skolan större delen av dagen, hade en föreläsning och ett seminarium, men jag var bara med på halva föreläsningen och halva seminariumet. Föreläsningen var i det tråkigaste laget, den handlade om rapport-/uppsats-/avhanglingsskrivning, alltså hur man lägger upp ett arbete, hur man ska tänka innan man börjar forska etc. Och det här känner jag att jag har koll på, har det lite färskt i huvudet sen gymnasiet. Så istället för att sitta där och slösa bort en massa tid så gick jag iväg för att läsa en engelsk avhandling till seminariumet som jag hade missat att vi skulle läsa. Under seminariumet kommer en campus ansvarig (en vuxen som jobbar på campus) och frågar om det är någon från vår klass som kan ställa upp på lite bilder. Som den linslus jag är så utbrister jag "jag kan". Så istället för att sitta på ett seminarium, gick jag iväg för att bli fotograferad tillsammans med två andra personer från andra utbildningar.
Kvällen spenderade jag i mitt soffhörn med nål och tråd. Det är rätt avkopplande att sitta där i soffhörnet, slå igen datorn och titta på något bra tvprogram. 
 
Idag som sagt har jag en dag ledig, det blir som vanligt att städa, dammsuga och tvätta. Har även lite plugg att göra tills imorron, det ska väll också hinnas med. Men först innan jag gör någit så ska jag käka lite frukost. 
 
 

Vårat nya sovrum!

2015-02-16 20:18:36 / 0 kommentarer ..


Idag har jag jobbat, jobbade mellan 10-15.
Efter jobbet åkte jag upp till maxi för att handla lite käk, hittade två prydnads ugglor på maxi som jag bara var tvungen att köpa! Mamma kom in efter en stund, så vi gick och handlade lite på maxi innan vi gick in på Blomsterlandet. Och OJ, säger jag bara! Idag fick jag och Felix ett helt nytt sovrum, och allt (förutom ugglorna) har jag handlat på blomsterlandet. Äntligen kan jag säga att jag är nöjd med sovrummet. Innan så tyckte jag att vårat sovrum var ganska blankt och tråkigt, men nu.. Vilket lyft, det känns verkligen som ett sovrum, den där mystiken, romantiska men ändå så enkla känslan. 
 
Som vanligt, så glömde jag ta före bilder, men jag här nedan har någon som visar lite av hur det såg ut innan.
 
 
Och nu ser det ut såhär
 
 
 
 
Så sjukt nöjd, det är nästan så jag kanppt kan sluta stå i dörröppningen till sovrummet och bara titta, hah!
Nu är det dags att hoppa in i duschen och där efter förbereda mig inför seminariumet som jag har imorron.
 

Tävlingsdags - "i naturen"

2015-02-16 07:53:25 / 3 kommentarer ..


Som jag tidigare nämnt har stargirlphoto (Johanna Fåglund) en tävling på sin blogg där man har chansen att vinna en tavla från Canvasframkallning.se värde 1500:-  
 
Temat på tävlingen är "i naturen"
Och här är det bidrag som jag tänker tävla med. Jag tog hjälp av mina läsare att rösta fram bästa bild och denna blev vinnaren i röstningen. 
 
 
 

Alla ♥ dag

2015-02-14 08:05:00 / 0 kommentarer ..


 
För några år sen stog du där framför mig, med ett leende som fick mig att smälta. Du var en människa jag aldrig stött på, en sån underbar person med mycket kärlek. Du var en svår nöt att knäcka, men när jag väl knäckte dig gav du allt till mig, mer än vad jag någonsin kunde önska mig. Du är den person som skämmer bort mig med din kärlek, hur mycket kärlek kan det rymmas i din kropp?
Du kommer hem varje dag med ett leende och glatt humör, även om din dag har varit den värsta i ditt liv, du vet hur du ska muntrar upp mig till månen dom dagarna jag bara vill gräva ner mig under jorden. Under dessa år tillsammans har du gett mig så otroligt mycket, fina upplevelser, många roliga minnen och stunder. Jag skulle aldrig någonsin kunna byta bort alla stunder med dig. 
 
Att jag kunde finna en sån människa som du, det trodde jag aldrig. Jag hoppas att jag ger dig lika mycket tillbaka som du ger mig. Jag är så himla lycklig över att jag fick dig och att jag får spendera varje dag med dig.
Du är den bästa, du är min älskling och jag älskar dig ♥
 
 

Balkongmys

2015-02-13 20:23:31 / 0 kommentarer ..


Som sagt så åkte jag en sväng till mormor idag. Svängde in på affären och köpte lite alla ♥ dag godis och en blomma till henne, det förtjänar hon, världens bästa mormor ♥
Var hos henne ett några timmar, även morbror kom förbi och drack kaffe med oss. Alltid lika kul att vara hos mormor.
 
På vägen hem stannade jag till ännu en gång på maxi, vilket jag nästan ångrade för så mycket folk som det var, jag trodde jag skulle dö! Jag HATAR att handla när det är så fruktansvärt mycket folk. Alla trängs med vargnar, ska först fram, ska stå och prata i klungor på dom mest olämpligaste ställena, oftast står det ett helt gäng gamlingar vid mjölken och tjattrar. Så jag sprang in, tog det jag skulle ha och ut fort som fan igen. Innan jag for hem gick jag in en sväng på Clas Ohlson och handlade lite. Har precis tagit ner adventsslingan som satt på balkongräcket, och det blev så mörkt där ute nu när det inte finns några lampor som lyser upp. Så inne på Clas Ohlson hittade jag lite ljuskällor som jag tyckte skulle passa bra på balkongen, till och med Felix tyckte om lamporna. 

 
Satt igång direkt när jag kom hem med att göra ordning på balkongen, jag är en person som inte kan hålla mig, utan jag måste göra ordning direkt.
Strax efter att jag var klar kom Felix hem. Tog det lite lugnt en stund innan vi började med maten. Idag blev visst maten lite sen, men vad gör det.. Det är fredag!

Fredag

2015-02-13 08:52:00 / 0 kommentarer ..


 
Gud vilken natt det har varit, både för mig och Felix!
Vi gick och la oss runt 22:30-tiden, låg och pratade en stund innan Felix började prata om att han var sugen på att äta nått, så vid 23:30-tiden gick vi upp och käkade varsinn nattmacka. Det är ju väldigt bra för figuren, käka mitt i natten.
Felix somnade ganska så direkt när vi gick och la oss igen, själv låg jag och tittade på några avsnitt och var inte alls trött, Felix bökade med mig i sängen, puttade ut mig och hade sig. Somnade iallafall någon timma och vaknade upp av att jag var kissnödigast i hela världen, knunde knappt hålla mig till toan, haha!
Efter de toalettbesöket var det kört.. Tror klockan var runt 4 och därefter kunde jag inte somna om, jag råkade väcka Felix med ljudet från serien, så han var ju lagom glad och kunde heller inte somna om.
Så nu har jag varit uppe sen klockan 7, tidig morron blev det ju iallafall. Har tänkt att jag ska åka en sväng till mormor idag, om hon är hemma. Ringa några samtal behöver jag också, och ikväll så ska jag baka!
 
Men innan jag påbörjar något annat, så ska jag hänga upp tvätten.

Nästan så att jag kryper på väggen

2015-02-12 16:30:52 / 0 kommentarer ..


Nu börjar dagarna här hemma bli riktigt tråkiga. jag kan tycka att det är rätt skönt att få vara ledig en dag eller två. men en hel vecka är för länge, har ju degat ihop mig totalt här hemma. Det finns jättemke att göra, men istället för att göra någon nytta så sitter jag i soffan med datorn och tvn på, läser alla bloggare om och om igen, skrollar fb 100 gånger, tittar på skoluppgifter och tänker "den kan jag göra ikväll".

nåja.. snart kommer den käraste hem, maten är på gång, idag blir det fisk med kokt potatis och morötter.
Inför nästkommande jul

2015-02-11 21:29:17 / 0 kommentarer ..


För några dagar sen pratade jag lite om julinspiration till nästa jul, kanske låter lite överdrivet att redan börja, men varför inte när tankarna finns? Bättre att göra utlopp för dom än att ha dom i bakhuvdet hela tiden och aldrig få ut tankarna. 
 
Så här ser min inspiration ut inför nästa jul
 
 
En del av sakerna som jag tänker måste jag producera själv, bla strutana som hänger precis här ovanför. Dom måste jag göra broderiet på själv. Men eftersom att jag tycker att det är kul att brodera så kommer det bara bli en rolig grej. Även när det gäller dukarna, dom kommer jag också få brodera själv. På något sätt så uppskattar man mer det man gör själv, om det blir bra förståss. Det känns som om det blir något mer värdefullt för en själv när man har lagt ner ganska så mycket tid på produkten. Men här har jag iallafall försökt att hitta så mycket inspiration om en traditionell jul med gammalt stuk. Det kommer nog bli en hel del second hand fynd, för det är väll där man kan finna äldre julprydnader. Inispirationen till ett traditionellt julpynt uppkom från serien Svensson Svensson, jul avsnittet. Jag älskar Svensson Svensson och jag tittar på den serien varje kväll, om och om igen! haha, kanske låter lie enformigt. Men det är nog den bästa svenska serien.
Men på tal om jul. Jag tycker att julen idag ska vara så, stil ren, mycke vitt, vita julgranar? hallå! var sjttuon försvann den svenska mysiga julen, där julen hade en speciell känsla. Det är den där mysiga, efterlängtade känslan jag är ute efter, känslan av att det faktiskt är jul! 

Tisdag

2015-02-11 14:10:45 / 0 kommentarer ..


Oj det är väldigt många som har tagit sin tid till att gå in här och rösta, tackar så himla mycket för rösterna! röstningen får vara öppen över helgen tänker jag, det kan ju finnas någon själ där ute som fortfarande inte har gjort sin röst hörd. Det är väldigt jämt mellan bilderna.
 
Idag har jag inte gjort så speciellt mycket. Det börjar bli ganska så segt att bara vara hemma och inte har något speciellt inplanerat. Märkte av denna ledighet igår kväll när jag skulle sova, var inte trött! Har haft jättesvårt att sova i natt. Jag får svårt att sova om jag inte är aktiv under dagen, då jag har mycket med enerig i kroppen som jag behöver få ut. Men gör jag något åt det idag? nae, haha! Så istället för att vara aktiv så har jag suttit och broderat. Får väll tänka att jag är aktiv när jag dammsugar sen då, men innan det ska jag käka lite mellanmål.
 
 
 
 
 

Rösta!

2015-02-10 23:03:00 / 0 kommentarer ..


Jag vill delta i en tävling på stargirlphoto blogg, men jag kan inte välja vilken av dessa bilder jag ska tävla med, så jag skulle uppskatta om ni bara kunde klicka i er favorit. Det går att rösta hur många gånger som helst om man har fler favoriter än en. 
 
 
 

Trådning..

2015-02-09 21:04:57 / 0 kommentarer ..


Helt plötsligt så blev jag väldigt intresserad av att få bort den lilla behåringen som finns i ansiktet.
Av en slump hamnade jag på ett klipp på aftonbladet där de pratade om att kvinnor också bör raka sig i ansiktet, detta för att sminket sätter sig bättre på huden, samt att huden får med lyster.
Jag har lite erfarenheter av det där med att sminket säter sig i de små fjunen, med tanke på att jag har en sån där liten murra på överläppen och där sätter sig sminket på hårstråna. Men samtidigt känner jag att det känns väldigt riskabelt att stå och raka med rakhyvel i ansiktet. För under alla år har det ryktas om att rakning ger grövre och mörkare hårstrån, och det vill man ju inte riskera, att bli en skäggig dam.
Men så snubblade jag in på helt annat klipp om hårborttagning i ansiktet, trådning. Detta blev jag väldigt intresserad av att testa. Först tänkte jag om jag skulle prova det själv här hemma, men tydligen rekommenderar inte experterna att man ska prova det själv. Så jag håller nu på att söka runt efter någon liten själ som gör detta här omkring, för jag vill verkligen prova detta!
 
 
Nåja, har precis tittat på realitystjärnorna på godset, haha, verkligen ett program i min smak.
Tänkte jag skulle göra mig klar för natten, tänkte läsa några sidor innan jag somnar.
 
 

Måndag

2015-02-09 15:47:25 / 0 kommentarer ..


Idag har tiden sprungit iväg känns det som.
Gick upp lite sent idag, tror klockan nästan var 8 innan jag kom upp ur sängen. Käkade frukost och gjorde lite skolarbeten, gjorde mig i ordning för dagen och lite långt efter det ringde Zandra. Satt och gnatade lite med henne i telefonen sådär 1-2 timmar, som kvinna finns det mycket att prata om. 
 
Åkte där efter och handlade lite. Köpte bla hem nya glas, muggar och djupa tallrikar. Vårkänslorna börjar sprudla i kroppen så då tyckte jag att detta porslin passade bra att köpa. Dessutom var det 25 % rabatt, så några hundra billigare blev det iallafall. 
 
 
Och detta fick jag utav mamma och pappa. Dom har ju som sagt varit utomland, så de köpte oss barn lite presenter. Älskar parfymen, den luktar så gott! Halsbandet är bara så jag, har typ ugglor nästan överallt. Jag tror mamma sa att stenarna i ugglan är vulkansten. 
Felix fick döskalle-sprit, alltså sprit i en döskalle flaska. Passade honom bra, Felix och hans döskallar.
 
 
Den här veckan blir en ledig vecka, så länge de inte ringer från jobbet och vill att jag kommer och jobbar. Annars blir det en vecka hemma. Ska försöka sy lite på mattan i veckan, nu när jag har tid. 
 

Söndag

2015-02-08 17:30:00 / 0 kommentarer ..


 
Vill man ha lite landskapsbilder så får man helt enkelt ta bilderna genom bilrutan, haha!
Har iallafall varit en sväng till arum idag. Mamma och pappa kom hem från utlandet för en vecka sen vi var där och käkade mat och fick lite presenter från resan. Kan visa dom i ett annat inlägg.
Va där en stund innan vi for hemåt igen. Kvällen blir som vanligt, lugn. Veckofinalen i Farmen får man ju inte missa senare ikväll. 

Blogglista

2015-02-07 20:08:26 / 0 kommentarer ..


Låt som när du är ledsen sörjer till?
Oj.. Jag har en spellista med lite akustiska låtar som jag brukar lyssna på när jag är ledsen. 
Men några favoriter är dessa:
12 Stones – Lie To Me - Acoustic
Sevendust – Hurt (Dedicated To Johnny Cash)
Band of Horses – The Funeral
Shinedown – Simple Man - Acoustic
 
Beroende av?
Kärlek, närhet och trygghet. Jag är en väldigt kärleksberoende människa och skulle aldrig klara av ett liv ensam utan någon vid min sida som jag kan älska och bli älskad av.
Som den tur jag har, har jag träffat världens underbaraste människa som ger mig nästan för mycket kärlek ♥
 
Vem behöver du mest just nu?
Felix absolut! Han som alltid står vid min sida som jag alltid kan luta mig åt om något skulle skita sig.
Sen självklart mina föräldrar och lillebror som har funnits där för mig i alla väder!
 
Vad tror folk om dig?
Jag har inte en aning om vad folk anser och tror om mig. Men jag kan tänka mig att många har den gamla bilden av mig, en uppkäftig uppmärksamhetssökande troare med ett hett temprament. Det är svårt att byta bild av en person som man redan har en tidigare uppfattning om.
 
Stämmer det, om inte vad är annorlunda?
Eh nej, som alla andra har jag också vuxit upp och blivit vuxen. Idag har jag lugnat ner mig overhört mycket. Uppkäftigheten finns inte kvar och istället har en väldigt trevlig sida av mig vuxit fram. Att stå i centrum och få uppmärksamhet har jag idag inget behov av. Någon troare är jag inte heller. Tempramentet har svalnat, men det finns tillfällen då jag exploderar, men inte mer än vad som anses vara "normalt"
 
Vad får du oftast komplimanger för?
Att jag är väldigt smal. Jag vet inte om det är en komplimang från andra, men jag tar det som en komplimang
 
Brukar du skratta för dig själv?
Ja absolut! Det blir ännu roligare när man kommer på att man skrattar för sig själv. 
 
Vad står det i ditt senaste inkomna sms?
"Pajsas"
 
Nästa mål i ditt liv?
Nästa mål måste ju då bli att ta examen från universitetet.
 
Hur svarar du i telefonen?
Om det är någon från kontaktlistan: "Hallå!"
Om nummret är okänt: "Hej det är Johanna"
 
Vem ringde dig senast?
Mamma eller Zandra
 
 
Brukar du komma i tid?
Alltid, så länge det inte händer något på vägen som jag inte kan påverka, så som trafikolycka eller om gamla tanter och gubbar är ute och kör.
 
När mår du bra?
Det är nästan lättre att säga när jag inte mår bra, för jag mår bra hela tiden, förutom när jag är sjuk och det är ganska sällan.
 
Hur känner du dig nu?
Just nu känner jag mig lite för uppklädd för att sitta hemma och dricka vin och se på melodifestivalen.
 
Vanligaste färgen på dina kläder?
Det måste ju nästan vara svart när jag tänker efter..
 
Var du aktiv i skolan?
Vad menas med aktiv? Ja, till viss del, så länge jag tyckte det var kul. Men jag gick ut med fullständiga betyg. Och jag är aktiv i skolan just nu, då jag läser på unversitetet.
 
Favoritdryck på morronen?
Jag har tre favoritdrycker som jag dricker varje morron, citronvatten, te och en smoothie som är gjord på mjölk.
 
Är du blyg?
Haha ne, jag som person skulle inte fungera om jag vore blyg.
 
Sysslar du med någon idrott?
Inte idrott, men jag tränar.
 
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Här skulle man ju vilja säga "jaa, som i sagorna.." men ärligt, nej. Det finns säkert någon i världen som har hittat kärleken vid första ögonkastet. Men för mig handlar kärlek om så mycket mer som inte kan ses vid ett ögonkast. 
 
Är du bortskämd?
ja

Lördag

2015-02-07 15:42:00 / 0 kommentarer ..


som sagt blev det ingen Kisa idag, vi pratar om att försöka komma iväg nästa helg istället.
Så istället för att susa ner för en backe så har jag tillbringat större delen av dagen med att storstäda här hemma, sånt som behövs lite då och då.
 
Senare ikväll verkar det som att det blir att dra iväg en sväng för lite dricka, om inte så ska jag sitta här hemma drika lite vin och titta på mello. Tradition ju. Verkar även som om det blir storm nu till kvällen för jäklans vad det blåser ute!
 
Förutom att städa väntar vi nu på att maten ska bli klar, grekisk pyttipanna med tzatziki, gotti gott!
Sitter även och letar efter julinspiration, haha! Det ska börjas i tid. Jag har nämligen bestämt mig för att jag vill ha en sån där riktig gammeldags jul, med traditionell julbelysning och inte små ledlampor som jag har nu, inga plastkulor från IKEA, utan glaskulor med gammalt stuk, helt bara räda, ängla hår, smalt glitter, och glitter som man hänger ner från grenarna, små hjärt-korgar av papper och halmdekor, och såklart min julgransmatta! 
Ska även försöka finna en ljusstake med tre armar, fina små tomtar och ljusstakar som är lite i det gamla stuket. haha, nåja, det är ett helt år kvar. 
 
Gud vad vinden viner genom fönstrena, dags att stänga balkongen kanske. Vi som har släppt in lite vår känslor idag.
 
 

Redo för kvällen - i soffan

2015-02-06 20:23:57 / 0 kommentarer ..


 
Det blev visst ingen Kisa imorron, tråkigt nog. Men som man brukar få höra ibland "det finns fler dagar."
Kvällen blir i det lugnaste laget, soffhäng. Råkade slumra till förut när jag låg och läste boken, somnade på någit lustigt vis och vaknade upp med en form av håll känsla på höger sida ut med ryggen, gör svin ont! Och som den nojiga person jag är börjar jag direkt fundera på om det kan vara något annat, typ som njursten eller urinvärksinfektion, haha! Men jag tror att den smärtan brukar sitta på vänster sida?
 
Nåja, det går väll över någon gång. Sitter just nu och tittar lite på fångarna på fortet. Rätt kul att det programmet fortfarande sänds, bästa tvprogrammet som fanns när man var liten. Höjdpunkten med lördagskvällen var disney dags och fångarna på fortet. 

Fredag!

2015-02-06 14:33:59 / 0 kommentarer ..


Idag har jag varit en stund i skolan. Hade två föreläsningar vars den ena var på engelska och OJ vad mycke jag förstod av den föreläsningen, fattade ju ingenting. De andra i klassen sattoch skrattade åt skämt som hon drog, och jag var den enda som inte skratta, för jag fattade ingenting. Hur dålig kan man ara på engelska egentligen? haha! Men så är det!
Hade ett grupparbete efteråt, som egentligen inte var ett grupparbete. Vi diskuterade några frågor som var och en ska besvara till nästa vecka och även lite begrepp. Men jag känner att jag har ett hum om vad det är de vill få ut så det ska nog gå bra. 
 
Nu är jag iallafall hemma, har plockat lite, bytt om till bekväma kläder, öppnat upp på balkongen nu när det är så fint väder. Så skönt att få in frisk luft och känna den där lilla kylan som kommer in. Börjar nog få lite vårkänslor tror ja! Jag tycker att det kan komma ett snöoväder till så våren inte kommer allt för tidigt. Idag blir det att mysa till det här hemma med lite god mat, lite dipp och morötter och lite tvspel. 
 
 

Eftermiddagsmys - en bra bok och varm choklad

2015-02-05 15:45:37 / 0 kommentarer ..


 

Torsdag

2015-02-05 12:13:26 / 0 kommentarer ..


 
Har varit ute med kameran en sväng nu på morronen och försökt att fota några landskapsbilder, men äsch! det blidde inge bra. Så konstigt att det kan skilja sig så mycket vädermässigt här i stan. När jag åkte hemifrån snöade det och solen sken igenom så där lagom mycket, perfekt tänkte jag! Satte mig i bilen och åkte ut mot gränsö, för där ute har man ju fått sig en bild av att det är så fint. Men vilken besvikelse, inget snöande, ingen sol, bara grått och nästan ingen snö alls, dessutom tö.. Nåja, bättre mycka en annan dag. Får bjuda på ett självporträtt istället.
 
Dagen blir nog rätt avslappnad tror jag. Började läsa den där boken igår kväll, så jag ska nog ta och bädda ner mig så där mysigt i soffan och läsa lite. 

klädförvaring

2015-02-04 18:00:00 / 0 kommentarer ..


 
Fick möblera om bland kläderna för mina kläder fick inte plats i lådorna. Innan hade Felix den högra garderoben med arbetskläder, men dom fick åka ut, hah! Hans arbetskläder får vara i lådorna istället så jag kan hänga mina kläder. Nu har jag en bra organiserad garderob. Innan tyckte jag att allt låg huller om buller, en del kläder i garderoben, en del i lådorna och en del på stolen. Nu har varje plagg en egen plats.  

Nytt i garderoben

2015-02-04 15:26:28 / 0 kommentarer ..


Hittade faktiskt en hel del kläder på stan. Känns skönt att fräscha upp garderoben med lite nytt. Blev en hel del svart och grått, så jag försökte piffa upp mina köp med att köpa lite rosa också. Jag älskar den rosa halsduken. Såg den på nätet igår men då var den slutsåld, så jag blev väldigt glad när jag hittade den i affären. Köpte ett nagellack i samma färg så jag kan matcha halsduken. HIttade faktiskt några fynd, ex en klänning för 49:- det är ju som taget!
 
Längtar till våren och sommaren då jag kan börja använda klänningarna jag köpte. Jag bara total älskar att klä mig i blommigt under sommaren. Men jag har tjuvstartat lite, den sista klänningen, den längst ner har jag på mig just nu.. jag får nämligen inte av mig den för dragkedjan på ryggen har fastnat så jag måste vänta tills Felix kommer hem och hjälper mig, hah!
 
 
Var ju även på bibblan och lånade en bok. Alla i klassen ska läsa en skönlittärer bok och jag valde nog den rätta boken. Jag har lite svårt med läsning, dels tycker jag inte att det är så speciellt kul att läsa och för det andra har jag svårt med att förstå vad böckerna handlar om. Därför var jag lite smart och valde en bok som det har gjorts en film på, så jag förstår handlingen lite mer. Dessutom när jag bläddrade igenom boken så verkar den vara skriven för yngre tonåren, så den är inte så speciellt svår läst. För en gång skull kanske jag läser ut en hel bok, haha!
 
Nu ska jag snart sätta igång med maten så den är klar till herren kommer hem. 

Morning!

2015-02-04 09:14:04 / 0 kommentarer ..


 
Den här morronen har varit en sån där bra morron som man skulle vilja ha varje dag.
Steg upp med Felix vid halv 7 tiden, plockade lite här hemma för att vakna till, tittade på en film som gick på tvn samtidigt som jag käkade en god frukost. Sen har jag bara legat och myst i soffan medan snön faller utanför. Det är rätt mysigt att ligga här inne i soffan och mysa när man vet att det är svinkallt ute. Det värsta är att jag vet att jag måste gå ut i skiten sen, hah!
 
Som sagt så har jag lite ärenden på stan idag, ska till frisören, bibblan och några affärer.
Igår kväll satt jag och klickade runt på nätet, hittade en hel del plagg som jag för en gång skull tänkte att jag skulle köpa.. Jag brukar inte beställa kläder på nätet för jag tycker att det är svårt med storlekar och så. Men just för att jag tänkte chansa lite, ja då ska allt jag vill ha vara slutsålt. så himla typiskt! Hoppas på att plaggen finns nere i stan, Västervik brukar ju vara lite efter när det gäller kläder.
 

Tisdag

2015-02-03 20:12:34 / 0 kommentarer ..


Dagen har varit rätt slapp idag, nästan lite tråkig, hah!
Steg upp rätt så tidigt, trodde att jag hade försovit mig och att jag inte skulle hinna med allt på morronen innan jag skulle iväg till skolan en sväng. Men jag hann med goda marginal, hann till och med se en film på tvn.
Skolan var lugn, hade bara 1,5 timma idag. Så himla onödigt att åka 14 mil för 1,5 timma..
 
 
 
Väl hemma skrev jag en handelslista och inväntade Felix. Idag fick det bli en Åhmans, var väll ca 2 månader sen vi käkade smabbmat sist så idag fick det bli så. Åkte till maxi och handlade lite innan vi åkte hem igen. 
Men jisses vad det har börjat snöa hela plötsligt. Visserligen har det snöat ganska så bra de sista dagarna utan att det har lagt sig. Men idag tog vädret i. Om det fortsätter såhär så blir det kanske Kisa i helgen för lite skidåkning. 
 
På Maxi hittade jag bland alla ♥ dagsakerna sånna där ord som jag köpte två stycken av. Tänkte att det kunde få pryda våran sänggavel lite. Ja.. vi får väll se hur länge dom står där. Jag tycker att det är jättesvårt att hitta bra prydnader som passar på den där jäkla sänggaveln!
 

Måndag

2015-02-02 10:51:00 / 0 kommentarer ..


Måndag morron! Jo tack det känns efter den här helgen.
Kan ju tala om att i lördagsmorse var jag trött efter hela fredagen i skolan och efter middagen här hemma tillsammans med Adrian och Sofia. Men det var bara att masa sig upp, hoppa in i duschen och bege sig ner mot stan för lite frukost. Handlade lite innan vi for iväg till Gamleby för lite 50-års kalas. Kvällen var helt super! God mat, kanske lite väl mycke dricka, roliga samtal, ja.. allt som hör till en bra fest. Somnade på sängen i Felix gamla pojkrum så vi blev kvar där över natten. 
Igår kom vi hem runt 17-tiden, slitna efter helgen!
 
Jag klagar inte på att jag är ledig idag. Så dagen blir att strosa lite här hemma, städa lite och göra skoluppgift inför imorron. Egentligen hade jag tänkt att springa ärenden på stan, men jag får ta det på onsdag istället. 
 
 

  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥