Det ska bara fungera!!

2014-06-30 11:22:19 / 0 kommentarer ..


Förut ringde jag till vårat tvbolag för att byta en kanal. Efter de när jag ska se på tvn så fungerar inte 3an, 5an, 7an eller någon annan kanal förutom markkanalerna. Så då fick jag ringa igen, sitta i kö i 30 min för att få reda på att tjejen jag snackade med när jag böt kanal har gjort något med tvkortet, vilket resulterar till att vi e utan tv i 5 dagar och om vi vill se på 4an exempelvis är det en fet ruta i vägen!När jag ändå var i gång så ringde jag och böt internetleverantör, hoppas att bredbandbolaget fungerar bättre än telias skit. nu kommer vi få fiber istället, så förhoppningsvis ska internet bli bättre.

Bråvalla festivalen

2014-06-30 09:28:38 / 0 kommentarer ..


Tänkte att jag skulle berätta lite om bråvalla, så mycke som jag kommer ihåg iallafall.
Jag har en del bilder också, kan inte garantera topp kvalitet bilder direkt, hah! köpte ju en billig kamera precis innan vi åkte, men jag tycker ändå den dög.
 
Dag 1, onsdag:
Under dagen packade jag bilen med all vår packning, städade av hela lägenheten. Inte så kul att komma hem till en skitig lägenhet när man har tillbringat dagar och nätter i lera.
Vid 18-tiden rullade bilen mot Norrköping med fyra ungdomar i, vi va tre bilar som åkte upp, sammanlagt 11 pers.
Missade den sista avfarten upp till fetsivalområdet, då det var utsatt massa vägkoner för uppfarten, helt idiotiskt. Så det fick bli en liten vända runt norrköping. Slapp iallafall alla bilköer i år, det var i princip bara att köra in på parkeringen som var på en åker. Dock var man tvungen att köra över ett dike för att komma till parkeringen, med våran låga bil.. detta resulterade till att vår bak spoiler tar i marken och fästet på spoliern slits sönder, så bak spoilern bara hängde när vi körde på parkeringen, haha!
Väl inne på området letade vi upp Felix vänner, hittade dom efter mycket letande och kånkande på all packning. Men ett stort glatt gäng blev vi iallafall. 
Festival området var inte öppet under ondagskvällen, där emot var tivolit öppet, så jag och Felicia (Felix syster) gick dit för att åka till karuseller, det blidde en karusell och sen va mina stämband förstörda! Så mycket som jag skrek har jag nog aldrig gjort, fyfan! Bra start på den fetsivalen!
Sov som en påse skit under natten också kommer jag ihåg. Jag var jätterädd och orolig att någon skulle komma och kissa på tältet eller ramla in i tältet, haha!
 
Dag 2, torsdag:
Vädret var kanon hela dagen, jätteskönt! Dock lite kallt, det har ju inte varit någon toppen värme än i sommar.
Men solen stekte på iallafall. Satt och drack hela dagen, käkade mat, kollade runt området lite, jag hade jätteproblem med att prata, jag kunde verkligen inte prata, rösten var helt borta och jag fick nästan bara fram små pipljud.
 
 
Senare på kvällen drog vi in på festivalområdet och kollade när Iron Maiden spelade, tyckte faktiskt att dom var helt okej, det lilla jag såg utav dom, haha! Tur att jag har Felix som orkar ha mig på axlarna, så jag ser något.
 
 
Dag 3, fredag:
Dagen började med fint väder, började dagen med en dusch. Dock var duscharna sämre i år än var dom var förra året, igår var det klassiska skolduschar, duschar utan väggar mellan, så man stod helt öppet och duschade med dom andra tjejerna, och dom som väntade på en dusch stod precis framför än och glodde. Så en snabbdusch fick de bli, kändes väldigt obekvämt att ha en främande människa framför sig som bara står och glor när man duschar..
 
Framåt lunchtid började det mulna på ganska ordentligt, men jag tror ingen förväntade sig något åskoväder. Vi satt där under vårt partytält och hade det trevligt när molnen började rulla in över himlen. 
 
 
Kan ju säga att här någon gång började vädret ta sig, med väldigt starka vindar! Partytält och vanliga tält flög som flugor i luften, herregud! Har aldrig varit med om något sånt här innan! Man kan ju tänka sig att partytälten och vanliga tälten flög över några andra tält, men här var tälten uppe i luften! Vi såg tält som flög från andra sidan campingen.
 
Vårat camp hade vi två stora partytält, ett med väggar och ett utan väggar. När vädret drog in och blåsten kom så fick grabbarna kämpa för att hålla partytälten kvar på marken, ett lyckades vi hålla kvar. De andra blev det bara skit av!
 
 
Ett tag efter detta haveri, samlades alla under det andra partytältet vi hade. Det blixtrade och dundrade på rätt mycket! Och från ingenstans ser vi hur det bara blixtrar till och världens jäkla knall! Dom flesta i campet trodde blixten gick ner i vårat tält, då en kille i campet fick sig en kyss i handen, när han höll i partytältets stålben.
Men lyckligtvis klarade vi oss, men blixten gick ner 3 camp bort, ca 25 m ifrån oss gick den ner i ett partytält.
 
Några grannar brevid oss fick också kyssar i händerna när de håll fast deras partytält, några andra grannar satt och drack, och när blixten slog ner ramlade alla baklänges i sina stolar. Jag har aldrig varit med om något så sjukt väder innan! Helt sinnes! Jag tycker skit synd om dom som blev skadade, och den här killen som blixten tog, samtidigt som jag är väldigt glad över att det inte var någon som jag kände, då Jag vet att det var en del västervikare i det campet som blixten slog ner i.
 
Under dagen klarnade vädret upp. Jag och Felicia tog en sväng i parisehjulet, vi åkte också en annan karusell som vi trodde skulle vara jätteläskig, som blev en besvikelse faktiskt. Här är lite bilder fetsivalområdet och vanliga tält-campingområdet.
 
 
Efter lite karusellåkning gick vi tillbaka till campet och drack lite till, käkade säkert någongång där imellan också. Tyckte faktiskt att jag åt hela tiden under festivalen, haha! Gick in på området efter ett tag igen och kollade på lite band, bla the Hives! Resten av kvällen spenderades i campet med mycke dricka, snack och skratt!
 
 
Dag 4, lördag:
Lördagen var snorkall! det blåste och det regnade. Men jag måste säga att jag hade förberedigt mig för skitväder detta år, så jag tillbringade nästan hela festivalen i täckbyxor, gummistövlar och regnjacka. Kanske inte det snyggaste men lätt det varmaste! Jag och Felix bestämde oss för att inte sova en natt till i tältet. Under nätterna har det varit svinkallt, kläderna fick sitta på under nätterna. Under hela festivalen tror jag att jag sov en natt. Vi bestämde oss iallafall för att åka hem på natten efter sista bandet.
 
Det var så kallt under dagen, det gick inte att sitta längre än någon timmai campet, sen var man tvungen att gå en sväng för att hålla värmen i kroppen. Jag och Felix gick under dagen och lagade bilen för att vi skulle kunna ta oss hem. Lagade bilen med buntband och silvertejp, hah! Flyttade även på bilen till vägen så att vi skulle slippa åka över några diken igen. 
 
 
När sista bandet hade spelat runt 2 åkte vi hemåt. Jag ville inte sova en natt till i tältet och så ville vi inte skämma ut oss om bilen inte skulle hålla på söndagen. Då ansåg vi att det är bättre att åka på natten då det inte är någon trafik. Men bilen höll hela vägen hem utan några problem. Va hemma vid 4 tiden på morronen, blev en skön jäkla skön dusch innan det var dags att sova.
 
Sammanfattningvis va festivalen helt okej! Jag hade ingen större festivalkänsla i år, men jag kände ändå att jag var med på noterna lite. Inte lika fjompig som förra året, jag kunde gå på en bajamaja och göra mina behov, vilket resulterade till att jag kunde käka normalt. Bråvalla hade även lyckats bra med betalarmbanden. En plastbricka på armbandet som var laddat med pengar som man sedab betalade med, skit smidigt!
Missade en hel del band som jag ville se, varför vet jag egentligen inte, men troligtvis var det för att jag inte ville bli blöt. Tältet höll sig tort! Och på Offsping hamnar jag längst fram.
Hade väldiga problem med rösten under festivalen och jag har fortfarande problem men jag kan prata nu iallafall, det kunde jag inte under några dagar på bråvalla.
Vädret kan man aldrig styra, men trots allt regn som kom så blev det faktiskt inte så lerigt som förra året. Troligen var det så tort i marken att det inte blev någon vattensamling. 
Kul att vi blev ett stort gäng med mycke dricka, skratt och snack!

Hemma igen

2014-06-29 20:03:38 / 0 kommentarer ..


Vid 4 i morse klampade jag och felix in genom dörren efter 4 dagar på bråvalla. Skapligt skönt att få sova i sin egna säng.
 
Festivalen har varit bra men omtumlad, många av er har säkert hört om åskvädret som va under torsdagen, jag kommer skriva lite mer om de imorron tänkte jag. Har en del bilder också. Ja jag har varit med om lite sjuka saker men son sagt tar de imorron.
 
Idag har jag sovit nästan hela dagen och resten av kvällen kommer jag spendera i soffan.

till mamma

2014-06-27 14:52:00 / 0 kommentarer ..


Vi har det jättebra här! Nätet är överbelastat så felix kan inte skicka sms. Mke alkohol, trevligt folk och bra musik.

Nu börjar de likna nått!

2014-06-25 13:50:30 / 0 kommentarer ..
nu hoppas jag att vädret håller sig och blir ännu bättre+ typiskt mig att bara ha packat för regn haha! nåja, jag har med mig några linnen och harmansbyxor som är tunna. ååh hoppas det håller sig fint!

Bilen är packad och klar så nu är det bara att tuta och köra.

dagens engångskamera

2014-06-24 19:03:46 / 0 kommentarer ..


Det blidde visst en kamera iallafall, haha! Inte värdens bästa men den ska nog funka bra. Kvaliteten på bilderna e sämre än telefonen men jag ska inte ha med telefonen till bråvalla, jag e sjukt klumpig så det skulle inte finnas något kvar av telefonen. 
Så den här kameran får duga!
 
 
 

Härligt väder vi får!

2014-06-24 06:47:50 / 0 kommentarer ..

Festivalhandling

2014-06-23 13:34:39 / 0 kommentarer ..


nu e jag redo för bråvalla och alla väder!
har varit runt i stan idag och handlat allt som ska med, att man allrid ska vara aista minuten haha!
de som fick följa med hem var ett par snygga gummistövlar med blommor på, två par byxor, en regnjacka, självuppblåsta liggunderlag med kudde (lyx ska de vara i år), brassestolar, 10 pack cola, 6 pack loka, 6 pack våtservetter, sminkservetter, en vattendunk som är ihop fällbar, blåbärssoppa, knäcke och makgrill! och sen lite annat smått skit som små tandkrämstuber, tvål å schampoo.

sovsäckarna är tvättade och torra så dom ska rullas ihop, väskan e halv klar och senare idag ska all alkoholdryck inhandlas.

tyvärr lär de inte bli några bilder i år för nån kamera har jag inte.Söndag i all ära

2014-06-22 21:43:04 / 0 kommentarer ..


idag har jag varit i arum hela dagen. jag och mamma, eller jag rättare sagt har klättrat uppe på mamma och pappas vind och plockat ner massor utav saker sen min bror och jag var små.
vi rensade bland sakerna och en del grejer blev sparade, lite kläder som mormor har stickat och några bodys som såg fräscha ut, så det är upptvättat och klart. sparade mib dockvagn också, trodde den va helt förstörd men icke! jättefin. Hittade massor utav kort också, så ett gott skratt fick vi med.
9 sopsäckar med sånt som ska kastas fick vi ihop.

Här hemma har jag hunnit med att tvätta sovsäckarna till bråvalla, ett tält fanns hemma hos mamma som fick följa med, en pensionärsmoppe hitta jag med på vinden som blir bra att frakta saker på. har packat lite kläder och skrivit en lista på de som ska med.

har gjort om på balkongen också, så som felix vill ha det.. men jag är inte riktigt enes om det, han vill inte ha soffan som jag vill ha kvar. haha.. så vi ska "testa" hans sätt tills imorron.. men efter inorron åker soffan ut på balkongen igen.

imorron är jag ledig, som det ser ut nu, ska försöka handla allt som ska med imorron, bla ett par gummistövlar.

favorit/bästa-lista

2014-06-22 00:53:00 / 0 kommentarer ..


favorit godis: maraboo saltlakrits! Bästa chokladen på länge!
favorit glassen: absolut 88an, älskar det knapriga överdraget.
favorit rätten i en trerättersmiddag: självklart efterrätten, älskar allt som e sött.
favorit plats: just nu är den bästa platsen hemma, jag älskar att vara hemma och bara njuta av vårat hem. Att ligga i soffan med balkongdörren öppen och få in frisk luft. Vårat hem är ljust och fräscht men samtidigt väldigt mysigt, stora härliga fönster i tvrummet med en balkong utanför som är stor och inglasad.
favorit högtid: julen! Hur mysig är inte julen? Älskar verkligen känslan av advent och jul! Jag måstw erkänna att jag saknar att få luciatåg och få sjunga alla bra lucia sånger.
favorit väder: jag gillar alla väder, när solen gassar och man bara ligger och njuter av värmen, men samtidigt gillar jag regn och åska.. vara inne och mysa, slippa datorer och tv.
favorit pryl: för att vara tråkig, mobilen.. jag gör allt på mobilen, läser bloggar, spelar spel, följer alla senaste nyheterna. 
favorit doft: när det gäller parfym så är favoriten rihanna nude, body lotion är den från partylite favoriten, den luktar länge och fräscht. Men så gillar jag också doften av nytvättat och nystädat.
favorit blomma: rosor! Jag har innan tyckt att rosor är så klyschigt innan, men det har ändrat sig, dom är jättevackra och man kan bevara don fina genom att torka dom. Jag har pyntat mina ljuslyktor med rosor samt så har jag blomkrukor med rosor på. 
favorit färg: Turkost är den finaste färgen. Men den senaste tiden har jag fastnat för lite rosa också.
favorit klädesplagg: måste nog vara klänning, så enkelt och snyggt både till vardag och festligheter.
 
bästa känslan: Att ha felix nära mig, att ha han brevid varje morron när jag vaknar, när han håller om mig och kramar, alla hans pussar, lyckan av att han kommer innanför dörren vid halv 5 på eftermiddagen, att varje kväll få gå och lägga sig tillsammans med honom, hur han håller om mig innan vi somnar och den lilla gonattpussen.
bästa kroppskänslan: vet inte riktigt vad som menas, men jah tänker.. nyduschad och efter träningen, känna att kroppen får positiva resultat.
bästa film: the lone ranger är den bästa hittills.
bästa tvprogram: big brother är det bästa genom tiderna, tråkigt nog ska det sändas på 9an i år, en kanal vi inte har. Hela sverige bakar är också ett favorit program, även byggprogram och morgan och ola-conny.
bästa minne: Alla minnen från barndomen, alla minnen från torpet är rätt mysiga.
bästa tiden på dygnet: morronen! Vakna upp vid 6 tiden av felix klocka, att få ligga kvar i sängen medan han försvinner till jobbet, för att sedan runt 7 gå upp, plocka ordning i lägenheten, starta en tvätt, käka frukost och bara mysa omkring.
 
månadens favoritsyssla: måste vara att plantera blommor och se hur blommorna blommar.
hobby: handla inredning till vårat hem.
något i nuet jag är nöjd med: utbildningen är jag väldigt stolt och glad över. Jag har vuxit i mig själv, blivit mer vuxen i sinnet, har insett att det inte funkar att leva på af och soc, vad är det för liv liksom? Eller springa runt på vik, hur länge håller de? Var kommer man i livet på att låta samhället ta hand om en? När ska man då lära sig att ta hand om sig själv? Utbildningen är en bra grej just nu, när jag är 23 kommer jag gå ut med en fullständig utbildning och inte vara en samhällsunge, som tyvärr många unga är idag. 

Åska!

2014-06-19 14:45:24 / 0 kommentarer ..


fy sablar vilket åskväder, jag som är så himla rädd för åska också! förmodar att det kommer upp mer senare idag..

under tiden de åskade hängde jag lite tvätt, pysslade lite med mina ljuslyktor och läste mattidning.
För några veckor sen köpte jag rosor till min käraste som jag sedan torkade. Nu har jag satt dom i mina ljuslyktor.

Jag tyckte det blev lite fint faktiskt.

Tisdag

2014-06-17 14:52:15 / 0 kommentarer ..


Idag har jag hunnit med en hel del!
gick upp tidigt imorse för att fixa dom sista bilderna på min kusin, tvättade två maskiner med tvätt, där efter åkte jag och jobbade en sväng. När jag kom hem plockade jag i ordning här hemma och dammsög. Efter städandet slog jag ihop en banankaka med choklad som står i ugnen just nu, om ca 10 min är den klar.

Vid 4 tiden ska jag börja med maten, idag blir det fläskfilegryta på Johannas vis, hoppas den blir god bara! Men fram tills dess ska jag varva ner lite i soffan tänkte ja..

Zandra!

2014-06-17 09:06:11 / 0 kommentarer ..Jimis student!

2014-06-15 18:14:25 / 0 kommentarer ..


I Fredags tog min stora lillebror studenten, jisses vad tiden går fort! En jättebra student om jag får säga det så, inget dåligt väder, god mat tillsammans med härligt sällskap av familj, vänner och släktingar. Jimi fick en plunta av mig och Felix i studentpresent, på pluntan var det ingraverat hans namn och student datumet. Av mamma och pappa fick han bla åka corvette under dagen.. och jag fick också åka! mahaa!
 
I igår, alltså i lördags spenderade jag och min kusin (Zandra som hon heter) hela dagen ute på vägen. Åkte först och handlade lite, jag köpte mig en fin solcellslampa på Rusta, en uggla som sitter i en stubbe, så sjukt söt!
Där efter åkte vi till Arum och käkade mat hos mormor, åkte sedan förbi Zandras far och bror en sväng innan vi åkte vidare ner till forsen för att fota lite. Bilderna där är jag inte så nöjd med faktiskt. Efter en stund där åkte vi ut mot hummelstad och kände på vattnet, tog lite bilder, fortsatte ut till vårat gamla Torp för att "kolla läget", där efter for vi in till Gränsöslott för att ta lite bilder innan jag åkte på någon form av allergi? Ögonen va rödsprängda, snoret rann, nysningar efter nysningar.. Vetisjutton vad jag har fått för allergi, samma sak är det på jobbet. Tänkte att jag skulle ringa till vårdcentralen imorron och se om jag kan komma och ta lite prover, misstänker att det kan vara gräs..
 
Och idag, söndag, åkte Zandra hemåt igen. Själv har jag suttit och pillat lite med bilder, här nedanför har ni lite bilder från Jimis student, senare eller imorron kommer lite bilder från min och Zandras photoshoot. 
 
 

Måndag

2014-06-09 21:53:25 / 0 kommentarer ..


som ni kanske märker så bloggar jag mke från telefonen just nu, att sitta vid datorn tilltalar mig ingenting. rätt skönt att slippa sitta där när jag har suttit så pass mke vid datorn pga av skolan.

jag har inte riktigt landat i att ha sommarlov än känner ja, har fortfarande skolkänslan kvar, trots att jag har jobbat rätt mycke. idag började jag vid 8.30 å jobbade till 18.30, fick ta en stängning idag, ska stänga imorron också. men de gör mig ingenting. har föresten dragit på mig någon form av allergi, har nyst hela dagen, ögonen har varit grusiga och röda å näsan e som en fontän.. trodde först att de va förkylning, men de känns inte såhär.

nåja.. helgen som har varit, har varit bra! har spelat mycke vollyboll, grillat, festat och haft de vääldigt trevligt! helgen som kommer, kommer också bli bra.

nu ska jag sova så jag orkar jobba imorron.

nu ska de bli tomater!!

2014-06-05 20:18:46 / 0 kommentarer ..


varje dag när jag kommer hem har mina tomatplantor slopat och då får jag vattna som en tok för att dom ska resa sig igen.

så idag blev ja trött på att vattna å vattna, så jag gjorde ett själv-bevattningssystem till mina tomatplantor. en petflaska som jag gjorde några hål i korken, fyllde med vatten och sedan satt upp å ned i krukan. På så sätt dricker plantorna själv när det behövs. då e de bara att fylla på flaskan istället. om du själv ska göra de, se till att det kommer luftbubblor i vattnet så du är helt säker på att vattnet kommer ut i krukan.
somnarlov

2014-06-05 20:09:27 / 0 kommentarer ..


ja, idag börjar mitt sommarlov. trodde aldrig att jag skulle få säga att jag hade sommarlov igen när jag gick ut gymnasiet, men se.. idag sitter jag här och kan säga att jag har sommarlov. avslutningen i skolan bestod av en salstenta, som jag tycker gick jättebra! men jag vet ju hur de brukar gå så jag förbereder mig på en omtenta hah.. lika bra så man inte blir sur.
efter tentan åkte jag hem å sov en timma innan jag for iväg för att jobba några timmar. gick upp vid 5 imorse och efter tentan var jag helt utpumpad i huvet, så en tupplur för att samla kraft till jobbet behövdes.
påvägen hem från jobbet satt jag och körde med neddragna rutor och helt plötsligt fick jag en sån smäll i huvudet, tittar ner vid växelspaken å ser en humla! panik i bilen, stannade så fort ja kunde å fånga den i en petflaska hah! stackarn..
felix har varit iväg hela dagen så jag firade skolavslutningen med kebabsallad själv. var iväg och köpte lite rosor till gubben också, känner mig extra romantisk idag hah! kvällen består av lugn och ro, några glas rom tror ja :)


för er som undra om jag döda humlan, nej de gjorde jag inte jag släppte ut den på ett löv när jag kom hem.

Vad händer i sommar?

2014-06-03 13:26:00 / 1 kommentarer ..


Idag har jag en ledig dag, och just denna dag regnar det.. fast egentligen, om jag ska vara helt ärlig så klagar jag inte, då jag kommer få spendera hela dagen framför skolböcker och anteckningar, har nämligen två dagar med tenta att se fram mot. Imorron har jag en hemtenta mellan 8-12 och på torsdag har jag en salstenta. Hoppas innerligt att det kommer gå bra! Har inte lust att sitta på omtenta i augusti. Efter torsdagens salstenta har jag sommarlov! eller, aa.. sommarledigt från skolan kanske man kan säga istället.
 
Det kommer hända mycket några veckor framöver nu, tänkte dra lite snabbt vad som händer nu i juni.
Nästa vecka börjar med jobb fram till onsdag, för sen på torsdag kommer kusinen på besök och stannar till söndag, och under fredagen tar min stora lillebror studenten, jisses! Så torsdagen kommer gå åt till städning och vistelse i arum för att hjälpa mamma förbereda inför fredagen. Lite andra äventyr är inplanerade under helgen tillsammans med kusinen.
Veckan efter det ska jag jobba några dagar och sedan är det dags för lite midsommarfirande. veckan efter det är det inget jobb inplanerat än, men det lär väll komma in.. På onsdag efter middag (25 juni) åket vi mot Bråvalla och spenderar fem dagar i tält, Yeeah!
Och de va hela juni, haha!
 
Efter Bråvalla helgen drar Felix semester igång och jag börjar jobba i fyra veckor, så någon semester tillsammans blir det inte i år. Men det är bara att gilla läget, inte lätt att vara en fattig student under sommarhalvåret.
 
Föresten, något som jag inte har uppmärksammat er om, haha, kanske helt ointressant men skitsamma.
Det har gått mer än ett år sen jag färgade mitt hår sist, och då färgade jag håret rött. Idag, finns endast hårfärg kvar i topparna, jag har alltså sparat ut till mitt naturliga hår. å jesus vilket skillnad på kvalitet på "det nya håret", så lent, mjukt oskadat..Till skillnad på topparna som fortfarande har lite hårfärg kvar, torra och slitna. Nu under sommaren ska håret få vila från saxen tänkte jag. Jag klipper mig regelbundet var 3 månad, har gjort de dom 2 senaste åren, men nu ska jag ha uppehåll under sommaren så håret ska få växa och bli solblekt. När jag har klippt bort all hårfärg, så kommer jag aldrig mer någonsin färga håret igen! 
 

  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥