Aldrig förtidigt för efterrätt

2013-05-31 10:45:23 / 0 kommentarer ..Fredag

2013-05-31 10:35:11 / 0 kommentarer ..


Idag är det fredag och jag är ledig, yeah!
hm, nae jag vet inte riktigt om jag gillar att vara ledig, de e rätt tråkit att vara hemma, tycker inte jag gör något vettigt. När jag jobbar så klagar och över de och vill vara ledig, och när jag väl är ledg då klagar jag över de ch vill jobba? Kan man aldrig vara nöjd?
 
Nåja, de e inte många timmar kvar tills Felix kommer hem. Blir nog en lugn kväll ikväll faktiskt. Blir nog pizza idag till käk. Kanske att vi går en promenad senare ikväll. 
 

Jag älskar dig min fina ♥

2013-05-30 15:44:48 / 1 kommentarer ..Torsdag

2013-05-30 14:15:34 / 0 kommentarer ..


De va några dagar sen jag uppdaterade.
Har jobbat i mån, tis och idag. Igår va jag i skolan i tre timmar och lekte skuggspel för 1,5 hp. Kändes lite som om skolan hade missat 1,5 hp på den här terminen så dom bara slängde in en lektion på 3 timmar för att vi skulle få dom, leta lekstuga igår faktiskt. 
 
Jobbdagarna har varit bra, har varit ganska trött efteråt, men de är gött när pengarna kommer in på kontot.
Imorron är jag ledig, ska bli rätt skönt faktiskt, tänkte att jag skulle städa lite och så imorron. 
 
Idag va det iallafall en kort dag på jobbet, 8-13 rätt skönt att komma hem tidigt!
Gjorde mig en kopp kaffe och tog en bit av kladdkaka och gick ut och satte mig med paden på baksidan, tänkte att jag skulle sitta där i någon timma, men självklart så börjar dom i grannhuset klippa gräset och trimma, hur skönt är det att sitta ute och lyssna på de då? Blev att gå in igen.
Men jag måste säga att jag är en jääävel på att baka kladdkaka! Riktigt kladdig och god, precis som det ska vara.
Resten av den här dagen blir nog lugn, ska börja med maten lite efter 16 så att den är klar när Felix kommer hem. 

Måndag

2013-05-27 08:34:19 / 0 kommentarer ..


Så va det måndag igen och jag börjar jobba om 2,5 timma. Jobbar mellan 11-18.30, lång dag!
 
Helgen har varit rätt okej faktiskt. 
I lördags blev jag och Felix medbjudna på trerätters på Löfstad slott med mamma, pappa och bror, trevligt och jättegod mat! När vi sen kom hem gjorde vi ordning oss för att dra ut på fest, Felix drog ett ett håll och jag åt ett annat. Drog ner till Jimmy tillsammans med Tim. Käkade grillat, spelade kubb, lekte med småtjejerna, kollade fotboll, drack lite gott, hoppade studsmatta och snackade bara en massa strunt. Drog ner till stan lite senare på natten, träffade Felix på Morella och efter en drink eller så drog vi hem och sov.
 
Igår, världens sämsta väder!
Låg i soffan hela dagen och mådde inte så bra, samtidigt som jag oc Felix turades om att springa till tvättstugan.
Mer om gårdagen har jag inget att säga. 
 
Den här veckan blir de jobb och en dag nere i O-hamn.
 

Löfstad slott

2013-05-27 08:26:59 / 0 kommentarer ..


 

sega dagar

2013-05-24 11:36:07 / 0 kommentarer ..


usch va sega dagarna känns nu när man inte har något att göra, så himla sega!
Måste springa ner till stan inom dom närmsta timmarna men, orken till de är inte stor, även att jag vet att jag måste.. 
 
De som lockar mest nu är soffan eller sängen. Är så fruktansvärt trött!
Men tanken är att jag strax ska hoppa in i duschen, ta mig ner till stan och fixa dom två små ärenden jag har och sedan hem för att lägga mig en stund. 

Godmorron!

2013-05-24 07:37:46 / 0 kommentarer ..


Tänkte jag skulle berätta om hur det gick igår med lägenhetsvisningarna.
Vi va och kollade på fem lägenheter igår, alla va jättefina och sådär, vanliga standard lägenheter, men nae.. de va något som inte kändes riktigt bra och då kollade vi ändå på fem lägenheter och ingen kändes bra. Värsta e att man nästan hela tiden går runt och jämför med den första lägenheten vi kollade på. Men jaja, de e väll bara att fortsätta att leta, någongång kommer väll den där "wow"-känslan, förhoppningsvis. 
 
Efter visningarna åkte vi hem och käkade lite mat, där efter gick vi ut och gick en promenad. Gick i naturen för en gångskull. Så himla skönt att gå runt i skogen. Hamnade tillslut ute på lysingsbadet, gick upp och satte oss på utsiktsberget och vad upptäcker jag då? Mina mjukis byxor är fulla med fästingar! Jag skojar inte, jag har aldrig sett så mycke fästningar på en och samma gång, det var runt 10 fästingar på varje ben, äckligt!
Gick förbi affären och handlade glass och colasås innan vi gick hem och kollade på några avsnitt av Smallville.
 
Vaknade vid 06.30 av att jag hörde dörren gå igen och jag bara sätter mig upp och tänker "jag fick ingen hejdå-puss." Tog 3 min innan jag hörde dörren igen, så jag hoppar ur sängen och springer till hallen. Då hade Felix bara hämtat något i bilen så han hade inte glömt mig, haha! Han bärde in mig så snällt till sängen igen, fick mig många hejdå-pussar och sedan gick han.
 
Själv gick jag upp vid 7, riktigt trött idag! 
Tänkte att jag skulle gå och sätta på lite kaffe och fixa mig en gurksmörgås. 
 

Min mening till ligisterna

2013-05-23 12:58:00 / 0 kommentarer ..


Som de flesta vet i min närhet så är mina åsikter ganska starka när det gäller otacksamma människor.
Till en början vill jag bara tillägga att jag kommer dra många människor och gränser över en kant. Men vilka personer är det som leker ligister i Stockholm? Jag tror inte direkt det är svenskarna som tänder på våra städer, snarare tror jag att majoriteten av dessa är invandrare.

 

Kommer man som invandrare till ett nytt land så anser jag att man ska följa landets regler och inte tro att man kan leva och göra precis som man vill som man gjorde i sitt hemland. Man kommer till ett nytt land av en anledning, antingen för att det är krig i hemlandet eller för att man tycker att det nya landet man flyttar till är bättre än hemlandet. Kommer man då till ett nytt land för att få det bättre, går man väll inte och gör det sämre för sig själv?


Och som ursäkterna låter just nu är att man går och tänder på för att arbetslösheten är hög.. Då kan man börja fundera på varför arbetslösheten är så hög.. Kan det ha något att göra med att Sverige tar in för mycket invandrare som får allt på ett silverfat. Sverige erbjuder invandrare utbildning, en bostad, mat på bordet, en del får till och med jobb direkt. Men många invandrare skiter i dessa erbjudanden och lever på Sveriges bidrag. Sverige står och tickar pengar till människor som leker ligister som resulterar till att Sverige måste betala alla skadogörelser som uppstår och det är inte gratis, vilket också kommer resultera att man drar in på arbeten, för att ha råd att betala alla skador.

 

Var tror ni att det här leder? tror ni att Sveriges befolkning kommer ge er någon slags respekt för detta? Skulle inte tro de! Jag tycker ni kan tacka och bocka för eran tid i Sverige och ta erat pick och pack och flytta tillbaka där ni kommer ifrån, så får vi se hur bra ni får det. Kanske någon hjärncell börjar arbeta innanför era pannben.

 

Till sist vill jag bara tillägga att detta är min teori och jag riktar den inte mot de människor som faktiskt kämpar för att få de bättre. Jag har inget mot de människor som kommer hit för att få de bättre men jag som svensk medborgare vill inte betala massa pengar för att det finns människor i denna värld som kommer hit och förstör. Ni har redan förstört era egna länder, kom inte hit och förstör för oss! Lev som normalt folk och försök att få det bättre för er själva istället.


10 knäppa saker som mig

2013-05-23 10:07:17 / 2 kommentarer ..


1, Jag sover aldrig på kudden.
Till en början ligger jag på kudden, men när sömnen närmar sig så lägger jag mig på magen, trycker upp kudden mot sänggaveln och lägger huvet direkt på madrassen. Oftast så brukar kudden hamna på huvet istället, så de ser ut som om jag sover under kudden.

 

2, Har ett beroende av rengörningsmedel.
Visserligen har beroendet gått ner lite, men de första 3-4 månaderna i lägenheten va extrema! Gick omkring med dom där rengörningsflaskorna hela tiden.

 

3, Om kudden i sängen åker ner på golvet blir jag hysterisk och tror att det kryper in spindlar i kuddfodralet.

 

4, Räknar i princip allt jag gör.
Om jag skär upp gurka till mina smörgåsar så räknar jag varje skiva och det måste vara lika många på varje smörgås. Räknar trappstegen om jag går i en trappa. Detta är någon ful vana jag har fått under den senaste tiden för detta har jag aldrig hållt på med innan.

 

5, Vågar inte duscha om inte Felix är hemma.
Jag är jätterädd att någon ska komma in när jag står i duschen. När jag står i duschen så hör jag grannarna i väggen brevid och står dom då och dunkar lite i väggen så hör jag de och de låter precis som om en dörr, så varje gång stänger jag av vattnet lyssnar. Blir lite jobbigt efter en stund. Även att jag vet att de e grannarna så tänker jag alltid "men tänk om".

 

6, Åskrädd.
Jag gillar verkligen inte åska och speciellt inte när man är ensam hemma. Men jag måste säga att de känns bättre att bo i västervik, för sist de åskade så satt jag och kollade på tv och satt vid datorn utan att något hände. När jag bodde hemma på landet va man tvungen att springa runt i hela huset och dra ut alla kontakter. På något sätt känns det säkrare att bo i stan.

 

7, Jag har en bästa vän, men hon bor i Norge.
Oftast på alla fester så är jag ensam tjej, följer med Felix till hans kompisar. Oftast under förfesterna brukar Felix kompisar fråga mig om inte jag har några tjejkompisar som kan komma över, så funderar jag en stund. Jag har inga tjejkompisar, hah! Jag har en bästa vän, Josse och hon bor i Norge. Snacka om mobbad!

 

8, Jag är SÄMST på engelska!
Jag är verkligen riktigt, riktigt dålig på engelska, jag kör stenhårt på svengelskan. I helgen t.ex. mötte vi två män som pratade engelska som ville ha vägbeskrivning till busstationen och detta va min vägbeskrivning: Go the street rakt fram, when you coming to the kors you take left.

 

9, När jag lyssnar på musik brukar jag tänka att det är jag som spelar och sjunger.
Oftast så gör jag de när jag sitter på bussen, haha! jag vet inte varför, kanske för att jag sjunger som en gammal gnisslande volvo 740 i verkligheten, men i huvet låter det väldigt bra.

 

10, Jag köper alltid skor som är en ½ storlek försmå.
Jag har 36,5 i skor och oftast köper jag skor i storlek 36 och sedan lägger jag i en vattenfylld påse i skorna och in i frysen för att "förstora" skorna så jag slipper skoskav istället för att köpa ett par skor som passar fötterna.


Dela en coke

2013-05-23 09:16:52 / 0 kommentarer ..Godmorron torsdag

2013-05-23 08:35:30 / 0 kommentarer ..


Har varit uppe i några timmar och redan hunnit göra en del.
Felix hjälpte mig igår och sätta upp jackhyllan i hallen så jag har pysslat lite uppe i hallen nu på morronen, gud så stor våran hall blev helt plötsligt när man fick bort vinterjackorna och lite andra kläder som låg överallt där uppe, mycke nöjd! Har plcokat in tvätten också.
 
Vet inte riktigt vad jag ska göra resten av dagen fram till kl 14.
Blir väll att sitta här antar jag.

Många poäng till mig!

2013-05-22 14:44:17 / 0 kommentarer ..


Mahaa, jag knäckte min älskade sambos teori om att man inte kan ha tur en tredje gång!
För några veckor sen hade vi 2-3 tentor under en och samma vecka. Veckan efter tentorna fick Felix jobb, jag blev godkänd på en tenta och de va samma vecka vi kollade på den första lägenheten som vi ville ha och när vi inte fick lägenheten så sa han "Man kan inte ha så mycket tur, man har tur två gånger i rad med tredje gången får man otur." Men den teorin spräckte jag idag när fick godkänt på min tredje tenta, mahaa! gud så himla skönt! Får väll se om man kan ha tur fyra gånger i rad imorron då. 
 
Om ca 1,5 timma ska jag börja med maten. Har redan börjat förebereda köttet. Idag blir de potatisgratäng med kött och brunsås, kanske att jag ska lyxa till de med lite sallad brevid! Tror faktiskt jag ska göra idag eftersom att min dag helt plötsligt blev en bra dag. 

Långsamma dagar

2013-05-22 10:48:08 / 0 kommentarer ..


Usch vilken natt det har varit!
Felix gick och la sig ganska tidigt igår kväll medan jag satt och kollade på ett tvprogram fram till 23 och när jag kommer och sla lägga mig så har han redan somnat. Låg och vred mig i flera timmar, gick upp och gick lite i lägenheten, gick och la mig och spelade kort, gick upp igen.. Jag kunde verkligen inte somna! Till slut gick jag och bäddade i soffan och satt på Svensson Svensson på datorn, låg och kollade på de en timma och sen somnade jag! Vaknade igen vid 06.30, gick och la mig i sängen, då hade Felix vaknat och undrat var jag va någonstans. Somnade om jag sov till 9. Hatar när nätterna blir sådär! Tror anledningen kan vara att jag inte kan somna efter Felix utan måste somna innan eller samtidigt som honom. 
 
Dom senaste dagarna har varit ganska långtråkiga faktiskt om jag ska vara ärlig. Tråkit att vara ensam hemma hela tiden och bara gå runt och göra samma saker dag in och dag ut. Visserligen har jag lite tvätt som ska plockas in i garderoben, men hur roligt är de liksom? hah! och vädret, vilket roligt väder det är. Vi som inte får in så spciellt mycke ljus i våran lägenhet heller, blir att man blir ganska trött om dagarna när inte dagsljuset når in. Hoppas så innerligt på lägenheterna imorron, har ju två visningar så hoppas verkligen att någon är något att ha och om vi tycker någon är bra, att vi får den. Kommer flytta in i den så fort vi kan!
Kan ju hoppas i så fall att vi kan flytta in någon gång i sommar så jag har något att pyssla med under dagarna, eftersom att jag inte har så mke jobb i sommar som det ser ut just nu. 
 
 

Glass i soffan

2013-05-21 11:25:36 / 0 kommentarer ..Tisdag

2013-05-21 11:24:46 / 0 kommentarer ..


hm, vilken lång dag, klockan är bara 11.30 än och jag är redan klar med alla dagens sysslor, eller nästan iallafall.
Skulle sätta upp en hylla i hallen, men jag klarade inte av det på egen hand så jag får väll vänta tills ikväll när Felix och jag kommer hem.
 
Ni kanske undrar varför jag ska sätta upp en hylla när vi ändå snart ska flytta, de är nämligen så att den tillhör lägenheten, så kan jag lika gärna sätta upp den och bli av med alla vinterkläder. 
 
Om jag skulle lägga mig i soffan en stund med paden kanske.. 

från 2007 till 2013

2013-05-21 10:03:27 / 0 kommentarer ..Åska och ensam hemma!

2013-05-21 08:18:34 / 0 kommentarer ..


Åhe!
Självklart när man är ensam hemma så börjar det åska och jag som faktiskt är åskrädd!
När jag va yngre va åska de bästa jag visste, satt ute på altanen varje gång det åskade och bara njöt, idag sitter jag ute och tjuter när de åskar, haha! Jag gillar inte att sitta inne när de åskar för jag vill gärna hålla koll på blixtrarna om dom slår ner och så, sen gillar jag inte att se lamporna blinka.. usch!
 
På tal om lampor, den här lägenheten den ÄTER lampor, jag vet inte huuur många lampor jag har bytt ut under ett halvår i den här lägenheten, till och med lampan i micron har gått sönder, hur fan kan en lampa i en micro gå sönder? Fick en ny fläkt någon månad efter vi flyttat in och bara någon månad efter de gick en av lamporna sönder i fläkten. Vi har 5 fönsterlampor och alla bom lamporna har jag bytt ut, säng lampan och badrums lampan har också gått, jag har aldrig varit med om de innan. Tror inte ens mina föräldrar har bytt så många lampor så länge jag bodde hemma. sjukt!
 
Nåja, Va ja ska göra idag skrev jag ju igår så de behöver jag ju inte säga en gång till.

Johanna Huhtala

2013-05-21 08:10:34 / 0 kommentarer ..Bara 2,5 år kvar

2013-05-20 19:46:08 / 0 kommentarer ..


Vilken dag, vilken energi!
Åkte till skolan vid 08.15 och va där några minuter efter 10. Satt med min grupp och diskuterade inför semnariumet som vi hade idag. Ja, som vanligt så ska ju alltid lärarna krångla till de! Blev att sitta och lyssna på hennes oväsentliga babbel i en timma och där efter fick vi lyssna på Karlshamns babbel i en halvtimma, sen fick vi prata i 20 min, sa en mening, väldgt nödvändigt men hellre säga en liten mening än att sitta och göra en hel uppgift.
Kom hem vid 16.45, plockade på mig tvätten och gick till tvättstugan där efter samlade jag ihop alla pet-flaskor och burkar, skrev handelslista och drog med mig Felix upp till Maxi för att handla och panta. Mat för en hel vecka 300:- prisvärt tycker jag, och då räknar jag in bröd, mjölk, smör för en vecka. 300:- för en vecka, de e ju dö billigt! innan handlade vi varannan dag för minst 500:-
 
Kvällen blir väll att skena till tvätten en gång i timman, hade tänkt att jag skulle se Ola-Conny och Morgan om en stund, om det tillåts av min kära sambo.
 
Juste, dessutom va detta min näst sista dag i skolan för den här terminen. Har en drama lektion nästa vecka, sen är det slut! Gud så himla skönt, nu har man gjort ett år. Bara 2,5 år kvar. 
Imorron blir det att gå upp skapligt, runt 06.30 som vanligt antar ja, städa och lite sånt, ringa lite telefonsamtal och sen ska jag nog (om vädret tillåter) gå ut med kameran tror ja. Ska åka till Arum imorron med och käka. 

Helgen

2013-05-20 06:56:18 / 0 kommentarer ..


Helgen har varit super!
I lördags kväll blev det födelsedagsfest hos Meijer, hur kul och bra kväll som helst! Jag uppskattar verkligen hemma fester, gårdsfester etc. Det är sjukt mke roligare än att springa ner på krogen, för den enda "korg" (om man kan alla de krog) som jag i princip kommer in på en lördag är Palladium och det är fasiken inte roligt där.
När jag, Felix och Jocke gick hem från Meijer gick vi förbi stan. Nere vid torget va det jättebra stämning så kommer man upp till Palladium och tittar, de ser seriöst ut som apor i bur innanför grindarna.
 
Igår (söndag), gjorde vi ingenting! 
Gick väll upp runt 11, käkade lite frukost, la oss i soffan och tittade på Smallville fram till det var dags att laga mat, käkade framför tv:n, fortsatte och titta på Smallville några timmar innan jag satte mig och kollade skolarbete och duschade. Kollade ett avsnitt av Smallville, sen kom vi på, fasiken va gott de skulle va med godis, drog till affären och köpte glass och godis, åkte hem och fortsatte kolla på Smallville fram till kl va 23:30. haha! De va min söndag de. Men ibland e de riktigt skönt att bara ligga i soffan en hel dag och bara lata. 
 
Idag blir det skolan, ska dricka upp mitt kaffe och sedan ska jag börja göra mig i ordning. Bussen går vid 08:15 och så kommer jag hem 16:45 ikväll. Lång dag! Har seminarium mellan 13-15. Sen tar ju bussen 1,5 timma också. Men får väll se de positivt, jag är ju ledig resten av veckan! På torsdag t.ex. är det dags för två lägenhetsvisningar igen. Spännande!

Lördag

2013-05-18 12:43:44 / 0 kommentarer ..


Gårdagen va en lyckad fredag! 
Jobbade mellan 8-15.30, en väldigt bra dag på jobbet faktiskt.
Kom hem och hoppade in i duschen med Felix och sedan drog vi ner till campino och delade på en pizza. Drog sedan hem och hämtade lite dricka innan vi begav oss bort till Tim och Elinn. Satt där i någon timma eller så innan vi gick ner till stan och satte oss på Solsidan (sea side). Blev en lugn kväll med lite go-dricka och mycke prat. 
 
Idag gick vi upp runt 10, käkade frukost innan vi gick ner till systemet och handlade lite för kvällen, ska iväg på 20-års kalas hos en vän senare ikväll.

Torsdag

2013-05-16 19:47:21 / 0 kommentarer ..


Idag har jag varit i skolan, första gången på sisådär, 2-3 veckors tid. Och vad gör jag?
Vimslig som jag är, så tänkte jag helt fel med klockan så jag också till skolan lite sent i tron om att vi började en annan tid, det va bara det att jag kom en halvtimma försent! Men de gjorde inget för föreläsningen sög iallafall, satt och spelade kort på paden nästan hela föreläsningen, givande.. 
Dessutom när jag satt på bussen så ringde dom från jobbet och undrade vart jag var, fail igen! Hände ju en annan gång att jag missade men då va jag ändå hemma och va på jobbet efter 30 min. Antingen har dom glömt att säga till mig eller så har jag glömt bort de totalt och inte skrivit upp de, jag som är så noga med att skriva upp. Men de käns ändå inte som om jag har hört att jag skulle jobba, eftersom att man oftast kommer ihåg någonstans i bakhuvet att de va något idag, men inget sånt.. nåja, ska jobba imorron iallafall. 
 
När jag kom hem från skolan plockade jag lite här hemma, övade lite självporträtt med reflexskärmen innan mamma dök upp och jag började med maten till Felix, idag fick han makaroner och falukorv. Följde med mamma ner till synoptik. Hittade ett par snygga briller som jag vill ha, men eftersom att jag är så dålig på att använda briller så skiter jag nog i att slänga ut pengar på de.
 
Juste, idag fick jag besked om att vi ska på ytterligare två visningar den 23, hoppas det är något att ha!
Vet så väl vad det är jag letar efter. Som Felix sa "Det är som att köpa kläder, man vet exakt vad man letar efter men man får leta i varenda butik." bra jämförelse där faktiskt. Lägenhet är precis som kläder, ska passa bra, se bra ut, för ett bra pris. 
 
Resten av kvällen blir nog lugn, lite vitlöksbaguetter och lite Smallville tror jag nog. 

Torsdag

2013-05-16 07:44:45 / 0 kommentarer ..


Va ju iväg igår kväll och kollade på en lägenhet, men naa.. de va inte riktigt de vi sökte. Visst den va jättefin och så, men vardagsrummet va för litet så vi skulle aldrig få plats med soffan. Garderober och förvaring va de heller inte så mycke av. Men köket tyckte ja om! stort och ljust kök. Nåja, det är bara att söka vidare. 
 
I skrivande stund sitter jag och tuggar i mig en smårgås, om ca 30 min ska jag bege mig mot bussen och åka en sväng till skolan. Satt och tveka på om ja skulle stanna hemma istället och göra uppgiften, men orkar inte hålla på med massa uppgifter så ja åker istället och sägen en mening så är det klart sen. 

Efter några dagars tragglande med tråkuppgift

2013-05-15 10:49:17 / 0 kommentarer ..


aah, äntligen är jag klar med skoluppgiften, tog mig några timmar men nu e den klar iallafall och in skickad.
Samt att jag har ringt ett samtal som resluterade till att vi ska på visning ikväll, kulkul. 
 
Jahopp, vad ska man hitta på resten av dagen fram till 16 tro?
Märks att jag har mycket fritid, såhär ofta va länge sen jag bloggade.

Godmorron!

2013-05-15 07:51:01 / 0 kommentarer ..


Vilken natt!
Felix somnade näst intill direkt när han la sig ner på kudden, men inte jag. Oftast under kvällarna ligger jag och spelar spel på paden för att bli trött och varva ner, inatt låg jag och spelade till 01:30, då insåg jag att jag kommer inte somna. De va varmt, täcket va obekvämt, kudden va för hård, kliade på ryggen osvosv.. Nae, så jag tog min kudde och gick upp och satte mig i soffan och började fundera på vad jag skulle göra för något, mitt i natten..
Bestämde mig för att kolla på film, för då brukar man bli lite trött. Låg och tittade på Svensson Svensson fram till 3 och sedan somnade jag som en stock i soffan. Vaknar av att solen lyser mig mitt i ansiktet och att Felix väckarklocka ringer. 3 timmar sömn inatt! 
 
nåja.. Idag ska jag verkligen försöka få klar den där förbannade skoluppgiften, den e helt sinnes svår! Kommer säkert få sitta med den till sista dagen på kursen, dö svår!
Ska ringa och boka en visning på en lägenhet idag med, spännande! Inte spännande att ringa, utan att titta. 
Sen vid 16 ska jag möta mamma för att följa med henne ner till stan. 

onsdagsfrukost - Kaffe och gurksmörgåsar

2013-05-15 07:43:51 / 0 kommentarer ..Belöning efter något bra

2013-05-14 12:29:14 / 0 kommentarer ..


Jag har kommit på att det är väldigt svårt att belöna sig själv för något bra man har gjort eller att ha en belöning som man får efter att ha avslutat något som är ganska viktigt, som skolarbete tex.
 
Jag har ett skiiiit tråkit skolarbete att beta av, det är så fruktansvärt tråkit att man somnar så fort man öppnar uppgiften! Såhär är det nästan jämt jag ska sätta mig att plugga, de slutar alltid med att jag sitter som ett irriterat bi dagen innan inlämning och pluggar tills svetten rinner. Så nu för en gång skull tänkte jag att jag betar av lite hela tiden så de inte blir så himla mycket, men jag kommer ju aldrig till skott! 
Så kom jag på, jag behöver något som belönar mig efteråt när jag har gjort arbetet, men vad?
 
Först tänkte jag att belöningen är att jag slipper tänka på det resten av dagen, men hur lätt är det inte att slå hop böckerna och lägga dom i väskan, problemet borta! 
Andra tanken va att jag köper hem kakor eller något som är gott så får jag ta en bit eller en kaka när jag är klar, hur lätt är det inte att gå ut till köket och tänka "men en kan jag ta, så jag kommer igång lite.." så gör man så hela tiden, då blir ju inte de någon belöning, slutar med att jag sitter och mosar i min kakor och blir tjock istället!
Tredje tanken va att ett godkänd e ju en form av en bra belöning, ett bra resultat, men vem har sagt att jag får godkänt för att jag gör arbetet idag? jag kan lika gärna få godkänt om jag gör det imorron! 
 
Nae, jag behöver nått bra belöningsystem som inte är så lätt att smita genom. 

Favoritblommor

2013-05-14 08:59:40 / 0 kommentarer ..Regnig tisdag

2013-05-14 08:19:08 / 0 kommentarer ..


Vilket roligt väder det var idag då, hoppas att regnet går över sen.
Felix har ju börjat jobba igen, jätteskönt och kul! Men något som inte är roligt med att han har börjat jobba är att när han går utanför dörren så kan inte jag somna om. Jag fattar inte varför, de går helt enkelt inte att sova i sängen, detta är andra dagen i rad nu jag stoger upp klockan 06.30, jag har väll aldrig någonsin gått upp 06.30 när jag är ledig? inte konstigt att jag somnade klockan 11 igår kväll när jag går upp så tidigt.
Dessutom har jag tagit min första morronkaffe sen jag flyttade hemifrån! Jag har inte en enda gång druckit kaffe för mig själv sen jag flyttade. Jisses.. Går nog åt lite kaffe nu om jag ska klara av att gå upp såhär tidigt varje dag.
 
Idag tänkte jag att jag ska få klart ett skolarbete, hade tänkt att jag skulle gå ner till bibblan, men om det regnar så känner jag inget större sug för att gå ut faktiskt. Blir väll att titta på någon film och ligga i soffan en stund nu på morronen. 
 
För övrigt har jag sumpat min egna dator och använder bara Felix. Mke bättre, photoshop fungerar ju så sjukt mke bättre, allt flyter på, inga lagg eller något. Stackars Felix när jag kommer ta upp hans dator för bildbearbetening. Detta kan faktiskt resultera till att jag kommer vara mer aktiv med kameran. Kanske.. hah!
 

En bra start på veckan

2013-05-13 15:14:40 / 0 kommentarer ..


Idag har jag fått ganska mycket gjort faktiskt!
Har dammsugit och torkat golven, suttit och pillat lite med bilder och gjort ett skolarbete av 2, skrivit upp oss på massor intresseanmäningar om lägenhetsbyte och fått respons från de, så vi har några visnningar framöver att gå på, spännande. Hoppas vi kan hitta oss en riktigt fin lägenhet som vi kommer trivas i. Spännande!
Om någon timma ska jag börja med lite mat tills Felix kommer hem från sin första arbetsdag på ett halvår. Är så glad att han har fått sig ett jobb nu efter en tid med A-kassan och arbetsförmedlningen i hälen.
 
Dessutom blev jag godkänd i deltenta 2, hoppas bara jag blir godkänd på del 1 också! om jag blir godkänd på del 1 också så har jag blivit godkänd på alla tentor i delkurs 1. Skönt!
 
Imorron har jag ett ärende ner till bibblan, fixa lite fjärrlån och sedan ska jag göra ett till skolarbete. 
 
Nåja, nu sa jag bara ta de lite lugnt innan det är dags för mat.
Skönt att känna att jag är på bra humör idag. för gårdagen va inte rolig, låg och grät i soffan närstan hela dagen utan någon speciell anledning, hah! vilka dagar man kan ha ibland. 

Vår

2013-05-13 09:36:00 / 0 kommentarer ..Söndag

2013-05-12 13:25:00 / 0 kommentarer ..


Igår åkte vi en sväng till arum, hälsade lite på mormor, morbror och kusin. 
Där efter blev de grillat och lite god dricka hemma hos mamma och pappa. Även en promenad och mycke snack hann vi med. Fick ett tråkit sms igår av våran hyresvärd, vi fick inte lägenheten! Känns riktigt, riktigt tråkit! Speciellt när man nämnde att man ville byta lägenhet innan den vi kollade på kom ut. Och när jag väl ringde och sa att vi ville ha en visning på en ledig som jag såg hade kommit ut så sa han att den skulle passa oss bra och att vi va bra hyresgäster som han kände och att det aldrig hade varit något krångel med oss, blabla! Vi va i princip dom ända på visningen som visade intresse för lägenheten och allt, men nae! Men det är väll bara att hänga i och hitta något annat. Igår när vi kom hem, va både jag och Felix duktigt irriterade över lägenhetssituationen, så vi drog ner till stan och satte oss på uteserveringen och lugnade ner oss!
Fick en fråga varför vi ska byta lägenhet och anledningen är att jag inte trivs så speciellt bra i den vi bor i nu så jag vill byta till en bättre. Dessutom vill jag ha en lägenhet som vi kan bo i dom närmaste 5-6 åren oavsett vad som händer! 
 
Har varit sjuk några dagar också, som grädde på moset. Har lite skolarbete som jag måste ta tag i, men just nu finns varken orken eller lusten, speciellt inte när man är sjuk också. 
Resten av dagen blir väll lugn, lite tvätt och så. 
 

Onsdag

2013-05-08 22:00:54 / 1 kommentarer ..


Idag har det inte varit så fint väder som de har varit ett tag nu, men de gör inget, då kommer man uppskatta solen och värmen ännu mer sen! 
 
Iallafall, Gick upp vid tio, käkade frukost som vanligt. Gjorde sedan ordning oss för att åka några ärenden här i stan. Bland annat till bibblan för att fixa en bok, ska till bibblan imorron och se om det är öppet, annars får jag väll fixa de på fredag. Efter bibblan åkte vi ner till tre T och hämtade ut ett paket, en reflexskärm som jag nu äntligen efter ett halvår "ska köpa, ska köpa" har köpt och fått hem. Har inte testat den än, får göra de någon dag. 
Åkte upp till maxi och handlade mat för resten av veckan, åkte hem och lagade lite käk och sedan va de dags efter den efterlängtade lägenhetsvisningen, hoppas till tusen sjöar att vi får den! Återstå och se, men hoppas verkligen. Den är helt underbar. 
Efter visningen gick vi ner till Morella med grannen och tog oss en öl, för min del en väldigt god drink! 
 
Just nu gör vi inte så speciellt. Felix ligger och tittar på serier medan jag sitter och fantiserar ihop en möblering, hah! 
 
men gud så besviken jag kommer bli om vi inte får den, usch! 

Tisdag

2013-05-07 18:47:31 / 0 kommentarer ..


Gick upp tidigt idag också, bara någon mintu efter att felix drog iväg på kursen.
Satt i soffan och tog de lugnt så ringde dom från jobbet och sa att jag skule jobba idag, men de hade jag helt totalt missat. Blev att hoppa i kläderna och sedan bege sig till jobbet för 7,5 timmas jobb. 
Kom hem och gick ut och satte mig i solen tillsammans med grannarna, blev lite snabbkäk idag, orkar inte laga något eget. 
 
Två bra nyheter har jag idag också! 
Felix har fått jobb och börjar jobba på måndag, gud så himla skönt! och jag klarade begreppstentan, den som jag va så himla orolig över att jag hade gått över tiden, men den va helt okej så de känns verkligen superskönt!
Hoppas bara på tredje gången gilt imorron då, syftar på lägenheten. Hoppashoppas!
 
Resten av kvällen tänkte jag plocka och städa lite grann, även ta en dusch, känner mig så himla ofräsch när man har stått ute på jobbet i sanddamm som har satt sig i sminket och i solkrämen, usch! 

Måndag

2013-05-06 15:16:38 / 0 kommentarer ..


Vilken skillnad de blir på humöret när det är sånt här härligt väder ute!
Felix drog iväg på kurs imorse och självklart när han går upp vaknar jag och inte kan somna om.
Gick och la mig en stund i soffan tills Felix smsade och sa att jag skulle komma och göra han sällskap på lunchen, klädde på mig och drog och träffade han en liten stund. Hade tänkt att sätta mig på bussen till arum en sväng, träffa mormor och lite så, inte så kul att vara ensam hemma i de här fina vädret, men tydligen skulle hon iväg och mamma jobbar. Så jag gick och satt mig på baksidan med en cola. Låg där jag fantiserade lite och höll på och somna, hah! 
Låg och tittade på balkongerna över mig och fantiserade lite om inredning på balkonger, kom på massa fina saker så jag tänkte att jag kanske ska sätta ihop ett collage om jag orkar. 
 
Om 45 min kommer Felix hem iallafall, någon att prata med haha! 
Blir att åka bort till Willys och handla lite. 

en skön söndag

2013-05-05 21:15:40 / 0 kommentarer ..Söndag

2013-05-05 14:32:06 / 0 kommentarer ..


vilket härligt väder de e ute idag! Men de har de ju varit nästan hela veckan. 
Igår blev de en rätt lugn kväll igår, satt hemma tills Felix och gänget kom förbi så jag följde med en sväng ner till stan och tog mig ett glas, de räckte gott för mig. 
 
Sov länge idag, tror klockan va runt 11:30 innan vi gick upp. Satt inne en stund innan vi drog ut och satt oss på baksidan, men satt inte där så himla länge, blev så himla varmt. 
Resten av den här dagen blir nog rätt lugn, inget speciellt att göra, de e ju söndag dessutom. 

För att jag aldrig klagar..

2013-05-04 20:24:41 / 0 kommentarer ..


..så tänkte jag att jag faktiskt skulle klaga idag, är verkligen på de humöret, sitter och stör mig på saker och ting. 
För det första så stör jag mig så yperligt på föräldrar, framför allt unga föräldrar som sitter och gnäller över att deras unge är jobbig? Men va tror ni? tror ni att de e en docka som man bara kan stänga av när man inte orkar? 
De e inte barnet som har valt att komma till livet, utan de e ni. och framför allt.. Varför sitta och skriva ut på facebook "Hoppas ungen somnar snart så jag kan göra lite vad jag själv vill"? för mig, så framstår man som en icke bra förälder.
 
De andra som stör mig är övermålade ögonbryn, de e ju döfult! 
Jag kan inte påstå att jag har så speciellt fina ögonbryn då jag har väldigt smala, men fan hellre de än att spöka ut mig som ett jävla spektakel och se ut som en clown! Många tjejer har jättefina smikade ögonbryn, som smälter in med allt annat. Men just dom där kolsvarta ögonbrynen som täcker hela pannan, de ser ju verkligen förjävligt ut! 
 
Förutom att detta så har dagen varit helt okej. 
Va ute och gick med Felix en sväng imorse, bestämde oss för att gå hem och sätta oss på baksidan med varsin cocacola. Va ju bara de att på baksidan stog det en hel lägenhet utplockad med möbler och en full gubbe som snacka så himla mycke goja. Så de fick bli Tobbe och Saras balkong i någon timma innan vi gick hem och lagade mat. Kyckling i curry sås med spaghetti.. precis när vi skulle lägga i riset så insåg vi att de sista riset käkade vi upp igår, så de fick bli spaghetti. men de funkade lika bra de! 
Just nu sitter jag och kollar nån film på 3an, Felix är iväg en sväng, får väll se om jag går efter senare.
Har bränt mig så fruktansvärt i ansiktet och bröstet, som vanligt.. 
 
På tal om en bra grej, ska på lägenhetsvisning på onsdag! Hoppas på de bästa!
 
 

Vår - Sippor

2013-05-03 19:55:53 / 0 kommentarer ..Såhär slutet av veckan

2013-05-03 19:45:23 / 0 kommentarer ..


Kändes så himla onödigt att jag satt och skrev ner 12 A4 med massor av begrepp ur all litteratur till begreppstentan, så kom de typ inga begrepp! Eller, de gjorde de väll.. Men de va inte riktigt som jag hade tänkt mig faktiskt. När jag hör begreppstenta, då tänker jag mig ett prov där det står ett ord och sedan så ska man klicka i rätt betydelse. Men de här va ju helt annat, var olika bokstäver befinner sig i munnen.. stog typ "främne ton fram" så fick man några bokstäver att välja på så skulle man klicka i rätt.. Va fan! haha, massa konstigheter. Men! Jag tycker faktiskt att det gick väldigt bra ändå trots allt. Värsta e nu om jag klarade tiden. Man skulle klara de under 45 min och på den internet sida som testet va på fanns det en klocka som tickade ner och så dum som jag va kollade jag på den! dumt gjort, men när jag har räknat på de i nu i efterhand så tror jag att jag klarade de på pricken, hah! Hoppas verkligen de. 
Provet var mellan 10-11 och tydligen va de så att klockan började ticka redan vid 10, fast jag trodde att klockan skulle börja ticka ner från 45 min när man startade provet. Lite dålig info där från lärarna tycker jag. 
 
Efter tentan tog jag med kameran ut på en kort sväng. Fick inte riktigt till det igår så jag tappade suget och cyklade hem. Satte mig på baksidan tillsammans med grannarna och spenderade hela dagen där istället, men lite snack och fika. Brände dessutom mig i solen, som alltid! helt illröd på bröstet och i ansiktet, hah! 
 
Senare på kvällen traskade vi bort till Tobbe och Sara och grillade på deras balkong, supergott! Får verkligen sommarkänslor. Spenderade kvällen där tillsammans med dom och en film, mama. En väldigt bra film faktiskt. 
Kom hem runt 23:00 och då va de bara att gå och lägga sig direkt. 
 
och idag, såhär slutet på veckan så tog jag mig en arbetsdag, 8-16.30. Helt slut i kroppen.
Kvällen kommer nog bli ganska lugn, tänkte se Let's Dance om 15 min och resten av kvällen blir nog bara trevligheter med Felix. 

1 maj

2013-05-01 12:27:02 / 0 kommentarer ..


Igår va en rätt lugn dag. Blev klar med pluggandet vid lunchtid, skönt att inte vara i sista minuten för en gång skull!
Gjorde faktiskt inte så mycket under dagen igår, va ute och gick en sväng med Felix, tog mig en tuppis i soffan och gick ner till brasan tillsammans med Tobbe och Sara. Stog där en stund innan vi drog ner till stan och satt oss på en uteservering och tog ett glas, kollade på raketerna och sedan gick vi hemåt.
 
Idag går hela dagen åt begreppsplugg! Har en begreppstenta imorron mellan 11-12, så hade tänkt att titta genom alla begrepp som jag kan hitta. Med den här tentan vi har imorron så har vi haft tre tentor under den här veckan. Visserligen har de ju varken varit svåra eller stora tentor, men ändå. Hoppas bara jag har gjort rätt så jag slipper få tillbaka för komplettering. 
 
Nåja, dags att sätta sig och plugga lite då, så man klarar den där tentan imorron! 

Valborg

2013-05-01 00:02:00 / 0 kommentarer ..  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥