Tummen upp för softboxarna

2016-03-15 - 22:20:00 / 1 kommentarer ..


Idag kom mina studiolampor hem som jag nämnde något om i gårdagens inlägg tror ja. Det är två softboxar som det kallas som är fasta lampor. Inte sånna paraplylampor som skolfotografen hade vid skolfoto, utan detta är två kvadratiska lampor på stativ som man tänder som en vanlig lampa.
 
 
Jag är verkligen super nöjd och väldigt glad över dessa lampor som jag fick av Felix i födelsedagspresent, nu när jag har lamporna frågar jag mig själv, varför har jag inte skaffat sådana lampor tidigare?
Självklart har jag provat lamporna nu ikväll och det är en så himla stor skillnad på ljussättning. För mig är det väldigt viktigt att mina bilder har kvalitet och jag har liksom inte tyckt att mina foton har den hållbarhet som jag önskat och det gäller framförallt vid fotografering inomhus. När man fotar inomhus är ljuset väldigt begränsat, oftast har man lampor med varmt sken, alltså att lamporna har en gul ton, vilket då gör att bilderna också får en gul ton. För att få rättvist ljus när man fotar inomhus så behöver man oftast ta hjälp av dagsljuset, vilket gör att tiden för fotografering blir begränsad. Det finns några timmar om dagen att fota och under dom timmarna ska man också ha tid och insiprationen för fotografering.
 
Men nu när jag har mina lampor behöver jag absolut inte ta hänsyn till klockan eller solen.
Jag har faktiskt tagit en test bild för att visa er skillnaden med att använda softbox och att inte använda softbox. Dock är inte jämförsbilden tagen idag utan för kanske någon månad den, men det är skitsamma, det är kvaliteten i fotona som ska jämföras.
 
Fotot här under är tagen en kväll i januari tror ja, iallafall så var det mörkt ute. Som ljussättningen har jag använt mig utav taklampan och den externa blixten som jag har till kameran. 
Det man kan se på fotot nedanför är att den har en gul ton, som jag också försökte dämpa med hjälp av fotoshop, men fotot har fortfarande en gul ton. Jag som har ganska ljusa blå ögon i verkligheten fick väldigt mörka ögon. Desamma gäller håret, håret har helt fel hårfärg jämtemot vad jag hade, den faktiska hårfärgen var askblond. Bakom mig är det en väldigt hård skugga som skapats av den externa blixten, resultatet.. inte så bra.
 
 
Det här fotot nedanför är taget nu ikväll, där softboxarna används som ljussättning. Det här fotot under har en helt annan kvalitet om man jämför med fotot ovanför. Här har jag inte ens behövt gå in i photoshop och ändra något för att färgerna är redan rättvisa med verkligheten. Hårfärgen är exakt den jag har, man ser till och med den blå/grå slingan som jag har i håret som har blivit efter silverschmpoot. Ögonen är blå, precis som i verkligheten. Och det bästa, inga tråkiga skuggor i bakgrunden. Resultatet.. så mycket bättre!
 
 
Tänk att två lampor kan göra sån skillnad!
Dom här softboxarna kommer att användas väldigt flitigt vid senare fotograferingar. Jag längtar så himla mycket efter att få fotografera vår lilla guldklimp i magen ♥ 
 
Dessutom var softboxarna packade i en as bra väska som är så pass stor att hela min fotoutrustning får plats där i också. Kommer bli så mycket enklare att få med mig allt ut när jag fotar ute, allt platsar i en och samma väska. 
 

Kommentarer

Men oj vilken skillnad!! Det börjar närma sig dagen med stort D nu!! Väntar med spänning 😁😄

Svar: Då är vi två som väntar med spänning! det får mer än gärna sätta igång när som nu :D
Johanna Huhtala

2016-03-16 - 21:10:42

Namn Komma ihåg?

E-postadress

Bloggadress

Kommentera här

Trackback
  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥