Sammanfattning av graviditeten

2016-03-29 22:32:38 / 0 kommentarer ..


Än har inte storken anlänt med någon bebis, jag lovar jag tittar utanför dörren varje morgon ;)
Nevars, som det känns nu så kommer det nog ta ytterligare några dagar, jag har ju inte ens några speciella värkar eller så och när jag väl får värkar så handlar det om att jag behöver gå på toaletten, hahah!
Däremot är halsbrännan den värsta jag har haft sen jag började få halsbränna, men det hjälper väldigt bra med glass faktiskt.
 
Eftersom att jag inte har något annat spännande att berätta eller några bilder, så tänkte jag dra en liten sammanfattning av graviditeten.
 
Redan den 24 juli, fyra dagar innan mens visste vi om att jag var gravid. Jag läste på på bikpacksedeln att testet gick att göra fyra dagar innan mens och självklart gjorde jag det, då visade testet "gravid 2-3 v".
Jag vågade inte vara glad de första veckorna då jag var rädd att det skulle bli ett missfall.
Runt vecka 6 började jag att kräkas och då började jag slappna av, då jag tog varje morgonkräkning som ett gott tecken. 
Runt vecka 9 började magen att växa, kläderna blev försmå och leggins blev nu de enda byxorna jag kunde få på mig.
Personer i vår närhet började nu få aningar om att något var på gång. Felix och jag ville egentligen vänta några veckor till med att berätta, men när vi märkte att det inte gick att hålla det hemligt fick vi helt enkelt avslöja vår lilla hemlis.
Under två veckros tid hade jag fruktansvärt ont i ryggen att jag knappt kunde röra mig, låg mest i soffan och försökte ta mig ut på stärkande promenader.
Kräkningarna avtog och försvann i vecka 13. 
 
Jag tyckte att min mage var så himla stor här, hah!
 
Vecka 14+3 fick vi äntligen se vår lilla bebis, helt ofattbart. Jag trodde att jag skulle få se en liten geléklump på skärmen, men istället för en geléklump fick vi se en så himla fin liten bebis och det första jag sa "det är en pojk".
Under vecka 16 började bebis göra sig känd där inne, började känna små, små rörlser.
I vecka 20 var det dags för andra ultraljudet och vi valde då att inte ta reda på vilket kön vår lilla bebis har. Där med kommer namnet Bulan. Eftersom att vi inte vet könet på bebisen är det svårt att benämna vid något namn, så därför kom namnet Bulan.
Mellan vecka 20-31 händer inget speciellt, magen växer i sitt lilla tempo och medan kilona bara steg i raketfart
 
 
Vid vecka 32 slog magen till och började växa ordentligt, då för första gången under hela graviditeten började jag känna mig gravid.
Jag började få halsbränna, men en lindrig sådan då samarin var (är fortfarande) lösningen på problemet.
Bulans rörelser började bli mer kraftigare putningar, rätt som det var kom det en rumpa eller ett huvud som ut här och var.
Nu började även kramperna i benen under natten, men två bananer om dagen indrade kramperna. 
Runt vecka 36 började kroppen lägga på sig vatten som gav resultat i att jag kände (känner) mig som dunderklumpen som inte är lika smidig som innan. 
Här hemma började kriget om Felix kalsonger, då vi är två om det begränsade kalsonglagret just nu, hah!
Kroppsvärmen ökade och det var dags att börja sova med fönstret öppet för att inte svettas ihjäl, att sova med täcke är inte ens att tänka på.
vecka 37 gick jag hem från jobb, men känner att det hade gått att arbeta några veckor till, just för sysselsättning då dagarna känns vädligt långa.
Förlovningsringen har fått byta finger och sitter just nu på lillfingret.
vecka 38 och nu varande vecka 39 har varit väldigt långa veckor, dagarna är fruktansvärt långa och vi går här hemma och väntar på något form av tecken på att förlossningen ska dra igång.
Nu är vi här, endast två dagar kvar till BF och bara väntar på vårt lilla knyte ♥
 
Jag är väldigt glad över att graviditeten har varit så bra som den har varit och att jag har sluppit undan trötthet, foglossningar och sammandragningar. Jag har varken varit trött, sanrare tvärt om, har mycket mer energi och mer go i kroppen nu än innan. Jag har inte haft några foglossningar eller några sammandragningar eller något sådant. Jag har inte en aning om vad en sammandragning är och kan inte alls komma på att jag har haft sånna känningar när jag läser om det på nätet. Jag har inte ens haft en craving under graviditeten, ingenting som jag har känt att jag bara måste ha.
 
Nu hoppas vi bara på att förlossningen kommer gå bra. Men jag kör på min teori, en positiv inställning så kommer det gå hur bra som helst. Jag är inte så orolig faktiskt, det är några timmar av mitt liv som smärtar, sen är det över. 

Pyssel av det som finns hemma i skåpen

2016-03-27 20:23:07 / 0 kommentarer ..


 
Idag har jag haft en pyssel dag här hemma.
Som jag visade för några inlägg sen så pysslade jag ihop en gren med fjärilar på, den har jag nu satt upp på väggen i hallen och satt en ljusslinga i. Sen gjorde jag en egen poster som jag satt i en guldig ram, det är datumet på Felix och min förlovningsdag. "Vasen" som blomman står i gjorde jag av en gammal tacosås burk, glittrade burken guldig och satt ett vitt band över gängorna.
Tänk att det kan bli så fint av värdelöst skit man har hemma i skåpen.
Jag kom på nu att det var ju lite tråkigt att jag inte tog någon före-bild i hallen, men aja.. Hallen var riktigt tråkig innan så det var egentligen inget att se, haha!
 
För övrigt idag har jag och Felix tagit det lugnt. Vi hade en liten tävling förut om vem som kunde måla upp bästa planlösningen på ett hus. Jag tycker självklart att min planlösning va bättre än Felix, men Felix hade en "häftigare" planlösning än mig eller "fränare planlösning" som han sa, hah! Hur som helst kom vi fram till att det är väldigt svårt att planera upp ett hus med den perfekta planlösningen.
Middagen idag fick bli skräpmat som vi tänkte att vi skulle äta ute i naturen, men när vi klev ur bilen med vår mat och skulle gå och sätta oss på vår uttänka plats upptäckte vi hur mycket det blåste, så det fick helt enkelt bli middag på balkongen istället.
Kvällen blir väll rätt stillsam kan jag tänka mig, se om det finns något intressant på tv:n att titta på, annars finns ju youtube.

Påskhelgen

2016-03-27 19:48:55 / 0 kommentarer ..


Några dagar sen sistens men det blir lite så när det är storhelg och man åker runt till familjerna.
 
I fredags var vi hos Felix föräldrar, käkade och hade dart tunering tillsammans med dom och Felix faster + man. Tyvärr så vann jag ingen omgång den här gången, men jag kastade väldigt bra i fredags så jag får helt enkelt vara nöjd med min prestation, dessutom klarade jag av att räkna ut mina poäng själv. Jag är verkligen sämst på matte, att räkna ut ett tal som är typ 17+13+8 tar en evighet och ibland vet jag knappt ens hur jag ska börja räkna. Men i fredags fick jag till mågon matteteknik så jag kunde räkna mina poäng själv. 
 
I lördags åkte vi till Arum, svängde förbi mormor, morbror och kusin på en kopp kaffe innan vi åkte hem till mor och far som bjöd på hemmalagad pommes och skinkstek, jag tror det var skinkstek. Iallafall så var det supergott! Självklart blev det ju lite fika på maten.
Hela den här helgen har jag gått och väntat på ett påskägg och det är tur att mamma vet vad alla barn väntar på efter maten, hah! Hon gav oss "barn" varsitt påskägg med lite godis och en trisslott i. Påskägg är ju ett måste och det bästa är att hur gammal jag än är, så kommer jag alltid vara ett barn som vill ha ett påskägg haha! 
Mamma hade även planterat en zinkhink med penséer som jag fick av henne och bulan fick en ap-nalle som fick en plats i sängen.
 
 
På måndag är det dags för påskfirande hos Felix mormor.
Hade hoppats lite på att bulan hade velat komma ut, för den där laxen är ju väldigt god och lockande på påskbordet. Nåja, får väll helt enkelt vänta några dagar till på lax.

Nedräkning: 8 dagar

2016-03-23 20:21:04 / 0 kommentarer ..


Jag tror inte ni förstår hur långa och tråkiga mina dagar är just nu! 
Jag får höra från flera håll och kanter att jag ska njuta av den här sista tiden med sovmorron, kunna äta när jag vill, göra vad jag vill, men helt ärligt så kan jag inte njuta ett skit av sovmorron eller kunna äta när jag vill för det är så fruktansvärt tråkigt. Jag är inte intresserad av att ha sovmorron eller att vara själv och kunna göra vad jag vill. För hade jag velat ha sovmorron och göra vad jag vill så hade jag och Felix aldrig skaffat barn. Men det är väll nu när det är så nära, man är som mest otålig, iallafall jag! Fast om jag ska vara sån så vet jag inte riktigt om det är jag eller Felix som är mest otålig, han är nog snäppet värre otålig än vad jag är, haha!
Det kommer iallafall bli helt fantastiskt att inom några veckor få en snurrande vardag ♥
 
Men lite pyssel har jag allt fått till här hemma. Tog in en björkgren i början av veckan som jag skulle sätta i vatten och pynta med fjädrar, men insåg ganska snart att den inte skulle bli bra, så det blev något helt annat av grenen. Jag har nämligen pysslat ihop en fjärils-gren, fjärilarna har jag vikt själv av papper och limmat på grenen, nu ska jag bara sätta upp den. Jag tänker att jag ska ha den i hallen, för vår hall är så himla tråkig! Jag tänker att grenen ska få sitta över de två hyllorna vi har i hallen, men frågan är nu vad sjutton ska jag ha för pynt på hyllorna?! Ljuslyktor är ju inte ett alternativ eftersom att grenen är torr och sen papper = brand.
Kanske avvakta lite och sen ha lite foton på hyllorna, kanske någon form av anslagstavla eller något.
 
 

Ett försök att ta in våren i hemmet

2016-03-20 19:18:09 / 1 kommentarer ..


Felix väckte mig kl 6 imorse för att jag snarkade, sen kunde inte vi somna om. Låg och tittade på serie i sängen fram till 8 och då somnade jag om, men blev väkt var 5 min för att jag började snarka igen.
När Felix åkte iväg och fixade med bokföringen så släppte han av mig vid Rusta. Gick där inne och försökte finna lite inspiration till hemmet, för självklart började jag styra om hemma bland blommor och prydander efter frukosten och fick ingen ordning på skiten sen.
Så en promenad från Rusta och hem fick det bli och det räckte ganska så bra. Blev ju så himla fjantig på vägen hem också. Gick nämligen igenom skogsdungen som är bakom polisstationen och dagcenter och där inne så kom det en man som inte hade alla får i hagen och började gå efter mig, fjantig som jag är så tänkte jag att jag får absolut inte stanna eller gå saktare så han kommer ifatt mig, Så jag trampade på i ett tempo som kaanske var lite väl. Han gick efter mig nästan hela vägen hem, tre hus ifrån vårat hus svängde han av och då rann svetten om mig! När jag kom in var det precis som att jag hade duschat, alla kläder var helt genomblöta av svett!
 
Men hemmet såg precis lika dant ut när jag kom hem som det gjorde när jag åkte, så det var bara att ta tag i städning och alltihopa. Tog några timmar innan allt var i sin ordning och precis när jag stängde av dammsugaren kliver Felix innanför dörren. 
 
Idag får det bli lite småglimtar från hemmet, för jag har inget annat att fota just nu, haha!
Jag hade tänkt att ta lite porträttbilder nu när jag har fått så fina lampor av Felix, men jag är ju så svullen och dan i ansiktet, så nej.. inga bilder på mig, dubbelhaka deluxe liksom, haha!
 
 
Jag försöker att få in lite mer färg i vårat hem. Vardagsrummet eller tvrummet är nästan enbart svart, grått, vitt, så idag har jag försökt att få in mer turkost och lila för att liva upp rummet lite. Jag tänker att två färger livar upp det lite mer än vara en. 
Köket har sin färg, turkost. 
Sovrummet har ju haft sitt guld/rosé och vita nu ett tag, men där inne vill jag få in mer rosa. Det är bara gardiner och kuddfodral som saknas, hoppas verkligen dom nya gardinerna blir bra!
Nu är det bara hallen kvar att göra något åt, igen.. Hallen är ju så tråkig att pilla med tycker jag, men jag har en idé som jag ska prova. 
 
Just nu sitter jag här i soffan och är helt slut, ska strax hoppa in i duschen innan framen drar igång, så himla spännande! Jag hejar faktiskt på Nina.
Sen ska jag nog gå och sova. Hela den här veckan har jag och Felix gått och lagt oss innan kl 22, det är helt sjukt vilka pensionärer vi är, haha! Men man kan väll se det som så, att ju tidigare vi går och lägger oss, ju fortare blir det en ny dag och en ny dag är en dag närmare bebis ♥
Det är nedräkning här hemma, bara 11 dagar kvar! och nu i veckan är det påsk också, så då kommer några dagar att swisha förbi! 
 

Tummen upp för softboxarna

2016-03-15 22:20:00 / 1 kommentarer ..


Idag kom mina studiolampor hem som jag nämnde något om i gårdagens inlägg tror ja. Det är två softboxar som det kallas som är fasta lampor. Inte sånna paraplylampor som skolfotografen hade vid skolfoto, utan detta är två kvadratiska lampor på stativ som man tänder som en vanlig lampa.
 
 
Jag är verkligen super nöjd och väldigt glad över dessa lampor som jag fick av Felix i födelsedagspresent, nu när jag har lamporna frågar jag mig själv, varför har jag inte skaffat sådana lampor tidigare?
Självklart har jag provat lamporna nu ikväll och det är en så himla stor skillnad på ljussättning. För mig är det väldigt viktigt att mina bilder har kvalitet och jag har liksom inte tyckt att mina foton har den hållbarhet som jag önskat och det gäller framförallt vid fotografering inomhus. När man fotar inomhus är ljuset väldigt begränsat, oftast har man lampor med varmt sken, alltså att lamporna har en gul ton, vilket då gör att bilderna också får en gul ton. För att få rättvist ljus när man fotar inomhus så behöver man oftast ta hjälp av dagsljuset, vilket gör att tiden för fotografering blir begränsad. Det finns några timmar om dagen att fota och under dom timmarna ska man också ha tid och insiprationen för fotografering.
 
Men nu när jag har mina lampor behöver jag absolut inte ta hänsyn till klockan eller solen.
Jag har faktiskt tagit en test bild för att visa er skillnaden med att använda softbox och att inte använda softbox. Dock är inte jämförsbilden tagen idag utan för kanske någon månad den, men det är skitsamma, det är kvaliteten i fotona som ska jämföras.
 
Fotot här under är tagen en kväll i januari tror ja, iallafall så var det mörkt ute. Som ljussättningen har jag använt mig utav taklampan och den externa blixten som jag har till kameran. 
Det man kan se på fotot nedanför är att den har en gul ton, som jag också försökte dämpa med hjälp av fotoshop, men fotot har fortfarande en gul ton. Jag som har ganska ljusa blå ögon i verkligheten fick väldigt mörka ögon. Desamma gäller håret, håret har helt fel hårfärg jämtemot vad jag hade, den faktiska hårfärgen var askblond. Bakom mig är det en väldigt hård skugga som skapats av den externa blixten, resultatet.. inte så bra.
 
 
Det här fotot nedanför är taget nu ikväll, där softboxarna används som ljussättning. Det här fotot under har en helt annan kvalitet om man jämför med fotot ovanför. Här har jag inte ens behövt gå in i photoshop och ändra något för att färgerna är redan rättvisa med verkligheten. Hårfärgen är exakt den jag har, man ser till och med den blå/grå slingan som jag har i håret som har blivit efter silverschmpoot. Ögonen är blå, precis som i verkligheten. Och det bästa, inga tråkiga skuggor i bakgrunden. Resultatet.. så mycket bättre!
 
 
Tänk att två lampor kan göra sån skillnad!
Dom här softboxarna kommer att användas väldigt flitigt vid senare fotograferingar. Jag längtar så himla mycket efter att få fotografera vår lilla guldklimp i magen ♥ 
 
Dessutom var softboxarna packade i en as bra väska som är så pass stor att hela min fotoutrustning får plats där i också. Kommer bli så mycket enklare att få med mig allt ut när jag fotar ute, allt platsar i en och samma väska. 
 

14 mars

2016-03-14 15:21:43 / 1 kommentarer ..


 
Idag tog jag tag i att ta lite bilder på bulan, har varit väldigt dålig på att dokumentera magen, men ska försöka bli bättre på de nu den sista tiden. Kan ju vara roligt att ha några bilder att se tillbaka på och även kunna jämföra med vid nästa graviditet. På tal om graviditet så mår jag fortfarande hur bra som helst, inga konstigheter mer än att kroppen samlar vatten. Vilket känns i händerna, det stramar en del i fingrarna och i handflatorna. Benen och fötterna har också en hel del vatten, även ansiktet, speciellt hakan. 
 
Nu är det inte alls långt kvar och spänningen stiger för varje dag, men jag känner ingen nervositet eller oro inför förlossningen. Jag har läst på lite granna om förlossningsarbetet, de olika faserna och så, men jag tar allt med en nypa salt. Läser mest för att veta vad som händer i kroppen.
 
Idag har jag även födelsedag, inge märkvärdigt i sig, blir ju bara 1 år äldre. Men uppvakad blev jag utav Josse och Theo som bjöd på kinalunch, hur gott som helst!
Av Felix har jag fått två softboxar som är påväg hem med posten. Dom kommer användas flitigt sen när bulan kommer ut. Det är faktiskt lite därför jag har önskat mig studiolampor, för bulans skull.

Födelsedagsgåva

2016-03-13 22:08:12 / 0 kommentarer ..


 
Idag har denna lilla skönhet fått en plats i badrumsskåpet, tackar mor och far för den!
En doft som passar mig helt perfekt, lite mer "vuxen" doft, men har ändå en fräsch, fruktig ungdomlig ton.
 
Produktbeskrivning:
Thomas Sabo har skapat doften Eau De Karma som är en självsäker, feminin och mjuk doft.
 
Toppnoter: Svarta Vinbär, Fresia, Äpple
Hjärtnoter: Ros, Pion, Lotusblomma
Basnoter: Mysk, Cedarträ, Amber

Lördag

2016-03-12 19:45:41 / 0 kommentarer ..


Fick hem paketet från Jotex i fredags, men tog ner gardinerna lika fort igen! Det var det gräsligaste jag någonsin har skådat. Tänk er den där riktigt rosa färgen som var populär på 90-talet, det var bara halm solfjädrarna som saknades i fönstret, fysablar säger jag bara! 
Kuddfodralen var lika gräsliga dom, dessutom var dom genomskinliga så underkudden lös igenom. Provade att ha lila kuddar under då jag inte har några vita, men det blev ju nästan ännu värre. 
Det enda som jag kände mig nöjd med är filten för den har den där rosa färgen som jag vill ha. Så idag har jag suttit och tittat på Jotex efter nya gardiner och kuddfodral som jag vill byta till, hoppas att de nya gardinerna och kuddfodralen blir bättre. Jag vill ju så gärna ha rosa i sovrummet!
 
Idag har vi varit en sväng i Gamleby för att fylla på spolarvätska i bilen som vi glömde kvar där för ett tag sen. Blev lite käk innan vi for hem. Dessutom har blivande farmor pysslat ihop en jättefin mobil och två hängen till vagnen, jag vet inte vad dom heter men sån där man sätter i sufletten, superfina!
 
 
Nu ikväll ska jag sätta igång och baka lite för imorron kommer det fikabesök. Fyller ju 24 på måndag, så lite födelsedagsfika är ju ett måste! 

Rosa, rosa och lite mer rosa

2016-03-09 22:30:13 / 0 kommentarer ..


Jotex - GRACE kanallängd ljusrosa (här) // Jotex - MYSA pläd puderrosa (här) // Jotex - GRACE kuddfodral ljusrosa (här)
 
Idag när jag kom hem från jobbet började jag direkt att styra om här hemma, fick lite vårkänslor, så jag kände att gardinbyte i sovrummen var på tiden efter att ha haft grå gardiner under hela vintern. I det lilla sovrummet, som just nu är Felix kontor fick det bli vita lite tjockare gardiner och det blev kanon bra. I vårat sovrum fick det också bli vita gardiner som är mönstrade i ljusgrått och turkost och dom gardinerna ångrade jag ganska fort att jag satte upp, det skar sig ganska rejält med de guldiga detaljerna jag har i sovrummet! Turkost och guld går absolut inte ihop! Försökte till en början se om jag kunde möblera om mitt pynt, att flytta guldet in till tvrummet och flytta silvret till sovrummet, men det blev inge vidare det heller, då tvrummet är inrett utifrån silver. Så det fick helt enkelt bli en sväng in på Jotex och klicka hem lite nytt till sovrummet, och den här gången blev det rosa!
Jag tror att det kommer bli riktigt bra med rosa i sovrummet till guldet, speciellt nu till våren också, ljust, lite pastelligt, lite vår-romantik typ. Jag tror det kommer bli kanoners faktiskt!
 
Rosa har väll inte varit någon favoritfärg tidigare men jag har under det senaste året börja tycka om rosa mer och mer, har ju till och med några klädesplagg som är rosa och jag funderar på om jag ska införskaffa mig en rosa kappa nu till våren dessutom. Jag tror på rosa i vår!
 
Nåja, dags för en samarin och sen är det läggdags. Imorron är det näst sista arbetsdagen.

Lilla älskade Bulan ♥

2016-03-07 16:53:23 / 0 kommentarer ..


Igårkväll som sagt så att jag och tittade lite nätet efter lite sängkläder till vagnen och hittade ett bäddset med mumin som jag så gärna ville ha, och hur mycket tur kan man ha?! Just dom lakanen fanns på Janne Banan! Jag tror att Janne Banan kommer få en ny stamkund, kommer springa där inne hela tiden hah!
nu är iallafall vagnen bäddad och klar. Kan tänka mig hur gosigt det kommer vara för lillen att ligga där i och mysa i ett härligt täcke och kudde, och regn som smattrar på sufletten. Haha, som att bulan kommer bry sig om det liksom, men för mig som förälder så vet man ju på ett ungefär hur mysigt lillfisen har det där nere i vagnen.
 
 
Dessutom har jag fått uppleva hur det känns och är med svullna ben och fötter, härligt! Men det finns ju något positivt i det också, fotmassage som varade längre än 5 min.

Söndag

2016-03-06 20:55:08 / 0 kommentarer ..


Imorgon börjar den sista arbetsveckan, det ska bli rätt skönt faktiskt att bara ta det lite lugnt de sista veckorna innan Bulan kommer. Men samtidigt kan jag tänka mig att dagarna kommer vara så långa, jämfört med nu när jag slår ihjäl några timmar på jobb. Nåja, hur som så ska det bli skönt att gå lite hemma.
 
I helgen har jag och Felix installerat babyskyddet i bilen, så nu är den redo att användas! Hittills är jag riktigt nöjd med stolen, den känns verkligen superbra och säker, den är riktigt high tech och piper om något är fel eller inte sitter i som det ska, känns tryckt! 
 
Idag har jag bakat många, många plåtar med bullar som blev helt okej goda. Istället för att bre på med smör, strö med socker och kanel så gjorde jag två olika smörkrämer, en vaniljkräm och en kanelkräm. Bullarna blev helt okej goda men vaniljkrämen smakade visserligen inte vanilj utan fick någon smak av knäck, men det blev gott!
 

Fredag!

2016-03-04 19:52:49 / 0 kommentarer ..


Vilket fantastiskt avslut på denna arbetsvecka, den här dagen har inte varit något annat än bra.
 
Till att börja med så går vi idag in i vecka 36 och på MVC fick vi det bekräftat att Bulan har fixerat sig, något som vi har misstänkt ett tag, då jag har haft en riktigt ilande och tryckande känsla neråt. Så himla spännande att det liksom "är igång". Visst det kan ju dröja hur många veckor som helst till, men det känns liksom närmare nu när Bulan har fixerat sig. 
 
Efter att jag hade slutat jobbet åkte vi och hämtade Bulans vagn och barnstolar och såklart var vi ju bara tvugna att köpa mumin babysitter, den kommer bli kanonbra för lillen, hoppas jag!
Är så nöjd med vagnen, den är så himla fin, rymlig, stor och jättehärlig. Det enda som saknas är ett vagnstäcke då åkpåsen var lite förstor för liggdelen, men helt perfekt för sittdelen. Så vagnslakan och något täcke eller en gosig filt ska införskaffas så Bulan får det riktigt mysigt under promenaderna.
 
 
Idag har jag även packat Bulans väska inför BB-tiden.
Jag vet egentligen inte vad som är nödvändigt att ha med och vad som är onödigt.. Har packat ner kläder som jag tänker räcker för minst 3 dagar, blöjor, några små handdukar, baby tvål och olja, jag vet inte om man badar den lilla under tiden på BB?! En filt och en nalle fick också plats i väskan.
 
I helgen blir det att installera babyskyddet i bilen, så vi slipper stressa med det i sista stund sen när det är dags. Ska även försöka börja packa Felix och min BB-väska med, får packa småsakerna sålänge då vi använder de kläder som vi vill ha med och hygienartiklar är ju lite svårt att packa än, då vi använder de dagligen.
 
Det blir nog bra, det är ju inte så att vi kommer gå under om vi glömmer något, det tar ju bara 5 min för Felix att ta sig hem om det skulle vara något livnödvändigt.
 
Hoppas bara kvällen fortsätter vara bra, såg nämligen en sock grabbar kliva in hos grannen förut och jag känner att jag inte riktigt orkar med oljud ikväll. Låter som värsta gnälliga pensionären, men jag tycker att det är sjukt irriterande att höra skrik och hög dunkande musik när man bara vill ha en lugn och skön fredagskväll. Det hade inte gjort mig något om våra lägenheter var mer ljudisolerade, men när grannen exempelvis spelar gitarr och sjunger så hör vi det in till oss och det kan ibland överrösta tv:n, och då är det ett trapphus och förråd imellan våra lägenheter. Nåja, får helt enkelt spela hög musik tillbaka om det blir förjäkligt, hihi! 

Jag trodde aldrig jag skulle sakna jeans.

2016-03-01 20:28:09 / 0 kommentarer ..


Första mars ju, vilket också innebär att det endast är en månad kvar till beräknad födsel för Bulan. Självklart hoppas vi att Bulan bestämmer sig för att komma tidigare, det behövs inte vara flera dagar tidigare, det räcker gott med någon dag tidigare haha! 
 
Att vara gravid är helt underbart och hur mysigt som helst och allt sånt. Men igår när jag och mamma var en sväng på stan började jag känna en längtan efter att kunna använda mina normala kläder igen, mina svarta jenas och toppar. Kunna köpa lite fina vårkläder, för affärerna har verkligen fått in massor utav härliga vårplagg och det känns ju väldigt onödigt att gå och köpa stora kläder för att kunna använda dom några veckor till, knappt det kanske beroende på hur mycke magen växer nu in i det sista. Affärerna har även fått in hur mycke härliga vårplagg till bebisar också för den delen, jag dör nästan när jag går i affärerna, skulle kunna köpa allt!
Något jag iallafall har bestämt mig för att köpa är ett par riktigt ordentliga promenad skor, för promenader kommer det nog bli en hel del.
 
Men det är klart, köpsuget är ju alltid som störst till våren, det är ju då värmen börjar komma och man känner att man börjar vakna till liv igen efter en vinter i mjukiskläder.
 
Några nya spännade bilder har jag inte att bjuda på, så därför får det bli två jag-längtar-efter-mina-jenas-bilder. Dock får jag nog bita mig i läppen några månader till innan jag kommer i mina gamla byxor, då byxorna är XS och någon XS kan jag nog inte påstå att jag är nu, iallafall inte om benen.  
 
 

  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥