Soyaprodukter istället för mejeriprodukter

2016-02-18 - 18:47:06 / 0 kommentarer ..


Av någon anledning har jag kommit på att jag ska övergå från laktosfria mejeriprodukter till soyaprodukter, jag har fått för mig om att soyaprodukter är nyttigare än mejeriprodukter. Jag behöver nämligen börja fundera på vad jag stoppar i mig nu när det börjar nära sig bebisens födsel, kan inte hålla på att käka såhär mycke socker och onyttigheter som det har blivit de sista veckorna. Stackars unge, kommer ju bara vara socker i tuttmjölken annars, haha! Så en förändring inom kosten behövs absolut så bebis får i sig bra vitaminer, proteiner och näring sen.
 
Jag tror att det kommer ta några veckor innan jag börjar vänja mig av en del onyttigheter, det är lika bra att börja nu så det inte blir en chock för kroppen sen. Det kommer bli betydligt mycke mer grönsaker till maten och mycket mer frukt. Jag ska faktiskt prova att göra egen juice i helgen. Felix och jag fick en matberedare i julklapp av hans föräldrar där det följde med en mixerkanna, så jag tänkte att den skulle få komma till användning nu. Tänker att juicen ska innehålla apelsiner, morötter och spenat, i min mun känns det som att det kommer bli gott faktiskt. 
 
På tal om gott, idag köpte jag hem två soyaprodukter, en soyadryck med smak av kokosnöt från Alpro och en soygurt (yoghurt) med smak av vanilj från Planti, och jag måste faktiskt säga att dom var över förväntan goda! Jag har ju druckit havremjölk och soyamjölk innan och tyckt att det smakar apa. Men dom här två produkterna jag köpte idag var faktiskt väldigt goda och absolut något jag kommer att köpa igen. Nästa gång jag handlar ska jag köpa soyadryck utan smak, för de kanske inte är så gott att dricka dryck med kokosnöt till maten direkt. Typ, spagetti och köttfärssås med kokosnötdryck, gott.. haha!
 
 
 
Veckan har förövrigt varit bra, jobbar och står i. Dock har jag varit hemma idag och imorron då det går magsjuka på avdelningen och det vill absolut inte jag ha, så jag valde att stanna hemma idag och imorron. Så idag har jag och Felix varit en sväng hos hans mormor och fikat.

Kommentarer

Namn Komma ihåg?

E-postadress

Bloggadress

Kommentera här

Trackback
  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥