Söndag

2015-09-27 22:34:24 / 3 kommentarer ..


Gud vilken härlig helg det har varit, både jag och Felix har försökt att ta till vara det fina vädret så gott vi kunnat.
 
I lördags åkte vi en sväng till Gamleby och käkade mat tillsammans med svärfar, när vi ändå var där så passade vi på att lacka igen bucklan som vi har fått på bakskärmen, för att någon idiot här i världen inte kunde vara lite försiktig när hen öppnade sin bildörr!
 
Idag har vi också försökt att njuta till fullo, satt en stund på balkongen och fikade innan vi bestämde oss för att gå en liten promenad på Gränsö, som slutade med att vi gick ca 1,5 mil, liten promenad.. Fick ju några upplevelser på vägen, bla att nästan bli attackerad av en värsta pittbull hund, som gloperade (jag vet inte vad det heter när hundar springer jättefort) mot mig med mördar blick. Höll på att bajsa ner mig och det enda jag klarade av var att skrika. Ägarna till hunden var ute på utflykt tillsammans med sina barn, stackars barnen, dom trodde att jag va helt galen, haha! Förutom det var det en skön promenad, var lite rädd att jag skulle få problem med ryggen när vi hade halva vägen kvar tillbaka, men det gick super. Det är nu ikväll jag känner av att ryggen har blivit ansträngd, vilket också märktes förut när jag hade legat en stund i soffan och spelat spel på telefonen och skulle resa mig upp, Felix skratta så han låg dubbelvikt. Jag är stelare en ett kylskåp just nu, och har varit i några veckor. Försöker vara flitig med lite yoga övningar för att sträcka ut ryggen och musklerna, sorligt nog kommer jag på att jag ska göra övningarna lite försent bara. 
 
Imorron drar vardagen igång igen, vilket för min del innebär examensarbete. Jag och Ronja har kommit väldigt långt i vårat arbete och jag känner mig otroligt nöjd med det vi har åstakommit hittills. Förutom att skriva examensarbete om dagarna pysslar jag lite med broderi. Har precis blivit klar med julgransmattan och nu har jag beställt hem nästa projekt, en julduk, som jag räknar med att bli klar med innan jul.
 
 
Något mer jag kan berätta som är lite kul, eller kul kanske det inte är men jag har nämligen börjat använda inpackning med färg. Jag är ju guld blond naturligt och tycker väll att min naturliga hårfärg är väldigt fin. Jag har helt enkelt vant mig vid att tycka om min naturliga hårfärg med tanke på att mitt hår tar väldigt mycke skada vid färgning. Men iallafall, så kände jag nu efter 2-3 år utan färg i håret att det skulle vara roligt att ha någon liten förändring nu till hösten. Så jag klickade mig in lyko, min favorit sida och fann en hårinpackning med färg. Väldigt smart tycker jag, håret får vård och även färg som sitter i ca 3-4 dagar. Så om man vill göra något lite speciellt till någon fest eller liknande så passar ju detta väldigt bra, iallafall för mig. Eftersom att jag är ljus, har jag då valt en inpackning med brun färg. Jag tror inte har någon före och efter bild, men resultatet ser väldigt naturligt ut, ser inte alls sådär färgat ut som det gör när man färgar håret med vanlig hårfärg. Dessutom så försvinner all färg efter några dagar, och håret har fått tillbaka sin riktiga hårfärg. Lite som sån där sprayfärg man fick hos frisören som liten.
 
Nu har jag kämpat här en stund med att få ihop ett inlägg och hade väll tänkt att göra mig ordning för natten, men innan jag går och lägger mig så ska jag försöka ta mig ut och titta på månen som tydligen ska uppvisa nått fantastiskt fenomen som vi inte kommer att kunna skåda förrän 2033 igen. Viktigt att gå ut och titta på fenomenet innan man somnar.
 
avslutar det här inlägget med en bild från idag. 

17 veckor kvar

2015-09-18 14:33:13 / 2 kommentarer ..


 
Precis så som bilderna beskriver ser min vardag ut nu, och kommer förmodligen att göra några veckor framåt.
Även att bilderna ser väldigt trista ut med skolböcker, ett jäkla skrivande på datorn och kaffe som smakar kattkiss, så tycker jag inte att c-uppsatsen är så tokig trots allt.
Även att det är långt kvar till sista ordet så känns det som vägen dit kommer att vara ganska spännande och förvånadsvärt rak. 
 
Nu är det iallafall fredag och jag kommer att lägga skolan åt sidan över helgen. Ganska skönt att få plocka undan skolböckerna under helgen och få känna lite ledighet. 
 

15 september

2015-09-15 21:34:53 / 0 kommentarer ..


När man väl längtar efter något, så går tiden så himla långsamt. Tre veckor känns som en hel evighet, men samtidigt som veckorna går långsamt så springer dagarna förbi, hinner knappt med allt som ska göras om dagarna. 
 
Som i vanliga fall, just nu så va det en tid sen sist jag bloggade. 
Har iallafall under de två senaste veckorna ägnat mig åt c-uppsatsen tillsammans med Ronja. Det går framåt och jag tror att vi kommer lyckas väldigt bra. 
Om ca 3 veckor så ska en stor del av arbetet vara klart och vi går ut på 5 veckors praktik.
 
Jag har även umgåtts så mycke som möjligt med älskade Josse som har varit hemma en tid tillsammans med finaste Theo ♡ 
Det bästa med att ha sin bäste vän hemma är att det alltid händer något! Inte en dag utan att det är något. Det värsta nu, när hon ska återvända hem till norge igen, är att man har blivit så bortskämd av hennes närhet, kommer bli ganska så tomt nu innan man vänjer sig vid att dagarna å helgerna är en aning händelselösa. 
 
 

  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥