Pyssel helg

2015-11-16 - 10:58:56 / 0 kommentarer ..


Den här helgen har varit helt super!
Var iväg hem till Felix föräldrar både lördag och söndag, då Felix hjälper dom att bygga ihop deras nya kök. Kan inte direkt undgå att man blir lite sugen på ett eget hus att renovera och också kunna få ett fint kök. Men hus kommer nog lite senare i livet, kan ju inte få allt man vill på direkten, och dessutom, vad ska man då se fram emot och drömma om, om man redan har allt?
 
Förutom att ha varit i Gamleby så har jag varit lite kreativ i helgen, har gjort lite julpyssel till granen som jag har pratat och tjatat om så himla mycket, typ i varje inlägg. Men jag älskar julen!
 
Här är kott-manschetterna som jag nämnde tidigare att jag skulle göra. Utifrån mig själv så tycker jag att dom blev jättefina. Har gjort både manschetter med stora kottar och med små kottar, har lite med att granen smalnar av upptill och då kan det bli lite trångt at ha stora kottar högst upp. Samma ner till tänker jag, där granen är som bredast så kan det se lite fjuttit ut att bara ha små kottar.
Jag har gjort en test-manschett som jag ska prova att glittra lite. Jag har glittrat kottar innan och det blir väldigt fint, men det är väll bäst att göra en test innan jag börjar gladda på dom kott-manschetterna jag ska använda.
 
 
32 st manschetter har jag gjort, gick åt ca 200 kottar. Fick lite kottar över så jag gjorde en prydnad till hyllan i hallen. Fick bli ett hjärta av kottar som jag satt en batteridriven ljusslinga i som jag har fått utav mamma. 
 
 
Förutom kott-skapelser har jag flätat hjärtkorgar av paketpapper. Tanken från början var att använda hjärtanen som korgar och lägga lite godis i som skulle hänga i granen. Men jag insåg ganska så snart att det inte skulle fungera, eller fungera skulle det väll göra, men det skulle typ bli en juleskum i varje krog, så den planen slopade jag direkt, dom får hänga i granen utan godis. 
 
 
Nu börjar klockan springa iväg lite, har lite skolarbete att göra idag så ska strax börja med de.
Har inte haft den roligaste morgonen direkt, gillar inte när mina rutiner och planeringar inte blir som det är tänkt. I vanliga fall har jag alltid som rutin på morgonen att gå upp, plocka ordning här hemma, göra frukost, läsa igenom sociala medier för att sedan sätta mig runt 9-tiden och plugga.
Men imorse så vakna jag med hjärtat i halsen av en jäkla borrmaskin hos grannen över, vem fan borrar kl 8 på morgonen? Då visade det sig att det var bostadsbolaget som gick runt i alla lägenheter och installerade brandsläckare som naturligtvis ska fästas på väggen. Men varför måste man komma och besöka kl 8 på morgonen? jag förstår att dom endast utför sitt jobb, men just denna arbetssyssla är i människors hem. Stackars dom som jobbat natt, som precis kanske kunnit hem och somnat och vakna av det där oväsandet!
Inte nog med det, yrvaken och lite smått irriterad så får man höra "det blev lite smutigt så du får dammsuga här." Jahaja jag tackar för det!
 
Men nu iallafall börjar klockan närma sig 11, jag har precis käkat upp frukosten och ska väll nu försöka få något gjort med skolarbetet.

Kommentarer

Namn Komma ihåg?

E-postadress

Bloggadress

Kommentera här

Trackback
  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥