Inte ens när man är vuxen får man slippa de små parasiterna

2015-05-15 - 21:22:00 / 0 kommentarer ..


Idag har jag återupplevt gamla barndomsminnen, typ. 
Morronen började bra, åtminstone den första halvtimman. Felix åkte till affären och handlade gofrukost medan jag låg kvar i sängen och grisade.
Gick upp några minuter innan han kom hem igen, då jag märkte en förjävla klåda i nacken, bakom öronen och i bakhuvet, det kliade så in i helvete! Tittade mig i spegeln och såg röd rodnad i nacken med massor utav små sår, samma bakom öronen. Fick världens panik och trodde allvarligt först att jag skulle dö, första tanken var att jag hade ringorm, då det har förekommit på en förskola, men märkena såg inte lika dana ut. 
 
 
Ringde i panik till mamma och sen vårdcentralen, löss var det jag fick från vårdcentralen. 
Ner i turbofart till apoteket för att köpa lusschampoo och en luskam, turbofart hem för att luskamma mig. Kan ju tillägga att jag knappt vågade klia mig i håret, var livrädd att jag skulle få en lus på handen, hah!
Iallafall så fick Felix kamma och efter det första kammtaget så ramlar det ner en svart/grå lus på pappret, så ÄCKLIGT! Panik 300, på med handskar, schampoonera, tvätta upp sängkläderna och alla handdukar, frysa alla hårsnoddar och lägga alla borsar och kammar i lösningsmedel. 
Felix vågade heller inte ta några risker, så även han avlusade sig och rakade av sig håret. Jag gjorde två avlusningar då jag inte litade på att alla lusar och ägg var döda, var livrädd att det satt någon om gömde sig i mina fästen, jag tycker fortfarande att det kliar, men det är väll bara för att jag är så nojig, det tar väll ett tag innan såren som lusarna har gnagat upp läker.
 
Sen var hela den här dagen åt fanders. Vi slog oss ner i soffan vid 2 tiden, efter allt stå hej under förmiddagen.
Har faktiskt inte gjort något annat idag. Har googlat på löss och varför dom kommer. Tydligen trivs löss i fint hår, så det får jag väll ta som något positivt, men jag har ju väldigt tunt hår, dessutom tvättar jag håret ganska så ofta. 
Förmodligen har jag fått lössen från förskolan. Barnen älskar ju att leka frisör, då sitter barnen och kammar ens hår med olika kammar, så det är väll därifrån. Kanske låter hårt, men från och med nu så ska inte mitt hår lekas med! 
 
Jag måste visa nått som är ganska äckligt faktiskt.
Efter att mina kammar och borstar hade legat i den där lösningen så tittade jag i tallriken, då ser jag hur många ägg som helst och en lus! Dom satt alltså på mina borstar! Gud så äckligt. Alla de vita små prickarna som syns på de blå bilderna är små lusägg.
Kan även tala om att jag fortfarande är röd och har bitmärkena kvar i nacken som bilden ovanför, men rodnaden har gått ner ganska så mycket.
 

Kommentarer

Namn Komma ihåg?

E-postadress

Bloggadress

Kommentera här

Trackback
  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥