3 december

2015-12-03 - 22:17:09 / 0 kommentarer ..


Jag påbörjade ett inlägg imorse, men glömde helt bort att publicera de av någon anledning så jag får väll helt enkelt skriva ett nu istället. 
 
Är det bara jag som känner att dagarna springer iväg, imorron är det redan fredag, igen?!
Fredag innebär också att bebis blir en vecka äldre i magen, så imorron går vi in i vecka 23 tror jag, om jag inte minns fel. Jag måste faktiskt erkänna att jag är rätt dålig på att dokumentera min graviditet. Jag har till och med skrivit upp veckoantalen i kalendern för att jag hela tiden glömmer bort vilken vecka jag är i. Jag kan tänka mig att många av er som läser mina inlägg är nyfikna över gravidtetens framgång. Har ju faktiskt inte skrivit något om bebisen och magen på ett tag, så jag tänkte att jag skriver en liten sammanfattning från den senaste tiden.
 
Jag mår bra, nästan lite för bra tror jag om jag jämför mig med många andra som är gravida samtidigt som jag.
Det enda "onda" jag har är om jag har halvlegat i soffan och ska ta mig upp, då får jag ont i den högra skinkan. Känns typ som träningsvärk och det tar någon halv minut innan jag stå rakt, det är typ den enda som jag besväras av, om man ens kan kalla det besvär. Jag tror jag har haft halsbränna några kvällar, jag har nämligen aldrig haft det så jag vet inte hur det känns. Tydligen ska det ju kännas rätt ordentligt med tanke på att många gnäller över halsbränna. Men den känslan jag har i halsen och ner i svaljet är inget besvärande för mig. Det räcker med att jag lägger mig på sidan så försvinner det.
 
Bebisen är en livlig liten krabat som stökar och bökar där inne i magen. Känns som att bebisen vill krypa uppåt i magen och vill gärna inte ligga långt ner. Jag har lätt för att känna var bebisen ligger och hur den ligger, då jag känner två runda bulor på magen, tar förgivet att det är stjärten och huvudet som är de två bulorna. Busar med pappa hinner den också att göra där inne! Så fort Felix ska känna så slutar bebisen tvärt, haha! men igår kväll fick Felix sig en riktig dänga på örat när han låg och lyssnade på magen. Det är riktigt mysigt, både jag och Felix vill att tiden som är kvar ska gå fort, det är så spännande!
 
Det börjar även bli dags att införskaffa oss lite saker, så som möbler, vagn och babybarnstol.
Vagn är redan klart vilken vi ska ha. Jag har ganska stor erfarenhet av olika vagnmodeller och jag har en favorit som jag tycker är riktigt bra, så den kommer blir absolut att bli. Under mellandagarna har vi planerat att fara iväg till mitt favorit ställe, ikea och handla lite.
 
Det var väll allt jag hade att berätta om graviditeten och tankarna hittills.
 
 
Så, hur har min vecka och vardag varit då?!
Den har självklart bestått av examensarbete, som idag är färdigställt. Jag och Ronja känner oss helt klara nu, så om det inte blir några större frågetecken på opponeringen så kommer uppsatsen att skickas in som den är.
Vi hade även tur med den riktiga opponeringen dessutom. Tydligen har det blivit någon miss bland handledarna som innebär att jag och Ronja kommer få opponera på samma arbete igen, samma gäller även för de två andra tjejerna, så vi kommer inte sitta med publik utan det kommer endast vara vi fyra. Dessutom har dom ändrat planeringen får vår opponering, att vi ska jämföra arbetets förändrade delar från förra opponeringen till den nya. Tummen upp för det, ibland har man bara sån himla tur!
 
Förutom att skriva uppsats så har jag även under dagarna stökat lite med Bostadsbolaget. Kan lova att vaktmästrarna som vi har här på området är duktigt trötta på mig just nu. Ringt typ varje dag och tjatar om att jag vill ha en åtgärd för röklukts problemet, men dom tycker inte att det är ett problem för att dom inte känner stanken när de är här. Så igår tröttnade jag och tog med min kära mor och åkte ner till huvudkontoret. Nu jäklar blir det nog fart på gubbera, och inte nog med det så kan vi här i huset få en väldigt trevlig överraskning framöver, wohoo! Något som vi har väntat på i ca 2 års tid, kanske äntligen snart slå in.
 
Detta tyckte jag och Felix var något att fira, så vi griljerade julskinkan igår kväll istället för på fredag som vi hade tänkt från början. Felix fick ju även börja äta som vanligt igår, så han var väldigt sugen på att få tugga sin mat nu efter 7 dagar med flytande kost. Men denna yoghurt-diet har ju varit bra, för lite har han allt gått ner runt midjan, haha! Så ikväll har jag faktiskt suttit och mumsat på skinksmörgåsar och lussebullar framför jul med Ernst.
 

Kommentarer

Namn Komma ihåg?

E-postadress

Bloggadress

Kommentera här

Trackback
  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥