Projekt sovrum

2015-04-14 - 21:43:30 / 2 kommentarer ..


Gårdagen var helt okej, men var så sjukt trött när jag kom hem att jag knappt orkade göra någonting, varken jag eller felix sov så speciellt bra natten till igår heller för den delen. Vi tror att det beror på att vi hade vinklat parsiennerna åt fel håll, hah!
Inatt sov iallafall jag bra men var ändå jäkligt trött när jag gick upp vid 5 imorse. Började på förskolan vid 6.15 imorse och var ganska så sömnig fram till frukosten, sen rullade dagen på. Slutade vid 14, så gick hem och hämtade bilnycklarna och åkte upp till maxi för att hämta mina paket som hade kommit. HAde tänkt att gå upp till maxi, för det är ju nästan ändå på vägen hem, men det var en jäklans tur att jag inte gjorde de, då de ena paketet inte hade något handtag på påsen. Tung var den också för den delen. 
 
När jag kom hem kunde jag inte bärja mig, började direkt packa upp gardinerna, kuddfodralen, tvättade upp lakanen och dammsög. Såhär blev det i sovrummet med de nya gardinerna och de nya kuddfodralen.
 
 
 
Gardinerna hänger väll inte sådär jättesnyggt just nu, dom är ju ganska stela när man plockar upp dom ur paketet och hänger upp utan att stryka. Jag äger inget strykjärn och jag orkar heller inte vänta med att sätta upp dom, så dom får hänga till sig istället. Först när jag plockade upp gardinerna tänkte jag att dom kommer bli för tjocka och inte släppa in något ljus, men eftersom att "baksidan" är vit så blev det ett jättefint ljusinsläpp, mycket nöjd med disse.
 
Jag vet inte om de syns så bra, men på mittersta bilden så kan man se att vid de lilla fönstret till vänster har en lampa, och den blev inte alls bra där nu när de nya gardinerna kom upp. Ville hellre ha en hängade fönsterlampa. Tänkte först byta lampa med det lilla rummet, men sladden var för kort. Då kom jag på den utlimata idén! I fönstret har jag två garnbollar som hänger som min mor har gjort, en vit och en turkos. Jag visste också att jag hade ljusslinga från en glasboll som gick sönder för några årsen liggandes i julkartongen. Vips så hade jag gjort min egna fönsterlampa. Jag tyckte det blev jättebra, dock så blev inte bilderna rättvisa på när lampan lyser, men det är så mycket finare i verkligeheten än på bilderna. 
 
 
Brandrisk kanske någon tänker nu, en varm ljusslinga och garn. Den här ljusslingan är en svagström och jag provade att ha den tänd i någon timma innan jag tryckte in lamporna i bollen för att se om lamporna blev varma, men det blidde dom inte. Har även varit och känt på lampan några gånger ikväll för att se om den blir varm, men inte då! Jag tycker att den blev superbra i fönstret, synd bara att ni inte kan se det jag ser när jag tittar in i rummet.
 
Nu är det bara de tre ljusstakarna som står i fönstret som måste få sig ett lyft, jag tycker att dom fösvinner lite med tanke på att dom är i glas. Får se om jag kan hitta någon väldigt finkornig vit sand att dekorera med, så kanske de lyfts fram mer i fönstret. 
 
 
Köpte även två kuddfodral till soffkuddarna också, inte ugglan utan den till vänster. Den matchar så bra med gardinerna, och jag absolut i de färger som jag har i vardagsrummet, turkost, grått och silver. Skulle gärna vilja ha en pläd i samma mönster, men det fanns tyvärr inte.
 
nehepp, klockan börjar springa iväg, har en del att göra innan jag ska gå och lägga mig. Bland annat ska jag repitera min presentation som jag ska hålla för min lärare imorgon, vill försöka klara av att göra presentationen utan att ha massa papper. Har skrivit ett underlag på ca 3 sidor och ett ex antal bilagor också. Men det ska nog gå bra. Sen imorgon eftermiddag ska jag även till ögon för att göra en undersökning, har en hel del att göra! Dessutom så skulle jag vilja få lite tid över att sitta ner och titta på de två avsnitten av exs on the beach som jag har missat. Programmet är så dåligt, att det faktiskt blir bra! Någon billig kopia av PH typ. 

Kommentarer

Om du sprayar vatten på gardinerna med en blomspruta så de blir fuktiga så "hänger" de till sig fortare tror jag :) i julas gjorde jag om några tråkiga glaslyktor genom att pensla dem med äggvita & sen strö på socker, då blir det en helt annan lykta + att de e miljövänligt ;D kram!

Svar: jaa, jag satt och tänkte på de där med att spruta vatten på gardinerna, först trodde jag att det var något jag hade fått på bakfoten, men får nog ta och göra de. Gardinerna ser ut som vida jeans som fann på 90-talet, haha!
Men visst blir det! kul när man kan förändra något tråkigt till något användbart som man blir nöjd med :)
Johanna Huhtala

2015-04-14 - 22:03:24

Haha helt sjukt att såna jeans är på modet igen ju!! finns inget fulare tycker jag, fast så sa man ju om stuprören när de kom xD

Svar: Hahaha, aah du och det värsta är ju att det finns människor som har på sig sånna byxor. Var på krogen för någon månad sen och såg en tjeja med vita utvida tantbyxor, jag skratta så jag höll på att ramla av stolen. Hihi, på den tiden var det fett töntigt att ha stuprör! hahaha, vilken syn på mode man hade.
Johanna Huhtala

2015-04-15 - 22:32:54

Namn Komma ihåg?

E-postadress

Bloggadress

Kommentera här

Trackback
  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥