Påväg hem från Gamleby

2014-05-31 23:38:50 / 0 kommentarer ..


 

Lite sen sist

2014-05-29 20:45:13 / 0 kommentarer ..


Sen sist jag bloggade, som va typ.. 2 veckor sen har det hänt lite iallafall.
 
Förra fredagen, alltså den 23de höll bilen på att gå sönder, haha! asså gud vilken bra bil vi har! Fast detta var egentligen inte bilen fel.. Den senaste tiden har jag märkt att bilen har gått väldigt illa,. knackat och haft sig. På torsdags kvällen innan jag somnade så låg jag och funderade på senast jag och Felix kollade oljan.. På fredags morronen åkte jag upp till okq8 och bad dom hjälpa mig med att kolla oljan, jag och en som står i kassan kunde inte läsa av stickan, men vi trodde de fanns olja i bilen. Han och jag stod vid kassan jag funderade på vilken olja jag skulle ha och om jag skulle hälla i någon olja direkt.. Då stod det en äldre man bakom och sa att han skulle gå ut och titta, alltså hjälpa mig då, så den här mannen öppnar olje tanken och fråga "hur länge har du kört såhär?" själv svarar jag väldigt tveksamt, "njaao, köpte bilen i höstas, sen dess har jag inte fyllt på nån olja." Ja, det var snustort i motorn, haha! Men efter lite olja i motorn gick och går bilen som en klocka. Efter Okq8 styrde jag och Ronja bilen ner till Kalmar för lite skolatid, det var en super härlig dag och jag köpte nya skor som jag så älskar så mycke! Ska visa er dom någon dag fram över. När jag kom hem från Kalmar var det bara att packa om bilen och åka mot Karlstad.
 
På lördagen var det dags för mitt kusinbarns dop, världens mysigaste lilla unge, herre min jesus!
På kvällen kom min kusin och hans familj hem till min faster och hennes man där jag och Felix tillsammans med mina päron och bror bodde under helgen. Jag tog mig i uppdrag att vara barnvakt åt lillen över natten.. Gick ju bättre än vad jag hade förväntat mig, dock fick jag gå upp en gång i timman och stoppa nappen i munnen på henne, men de gick. Lillen vaknade vid halv 7 tiden på morronen, så det var ju bara att ge sig upp, hon och jag hade lite mysigt på morronen i soffan framför barnprogram. När lillen började bli hungirg hade jag tur att far min kom upp och hjälpte mig att mata henne, haha! de va de svåraste med att vara barnvakt, att mata.. När hon somnade vid 9 så somnade jag samtidigt. Senare på söndagen for vi hemåt igen, kan säga att jag somnade som en sten på kvällen när vi hade kommit hem. 
 
Det var lite om helgen, sen resten av veckan fram tills idag har det inte hänt något speciellt, jag jobbade igår och det gick ju bra. 
Och idag bestämde jag mig för att göra om i fönstret i lilla rummet, har varit ganska missnöjd ett tag nu. Så jag for iväg till affären och köpte en lampa, gradiner och ljusstakar. Samtidigt då ringer mor min och frågar om jag vill följa med henne runt i stan, och självklart ville jag det. Åkte till Rusta en sväng och köpte plåthinkar som jag planerade att plantera blommor i och en ny köksklocka. Åkte sedan vidare till Blomsterlandet och köpte utomhusblommor poch sedan for vi hemåt. Mamma började putsa våra enormt skitoga fönster medan jag satt på golvet i vardagsrummet och planetarde lite blommor, hängde upp dom nya gradinerna och gjorde ordning i fönstret, sen skulle jag hänga upp min lampa och självklart tappar jag den så den for mot golvet i en smäll, happ! det var den lampan.. Nya lampan och allt, jättetråkigt men jag får åka och köpa en ny imorron. mmen allt annat idag har blivit jättebra, är verkligen nöjd över mina två ljusstakar, dom e nästan fula att dom blir jäkligt snygga, passar så bra i lilla rummet. Så ikväll när solen har gått ner ska jag tända dom!
 
 
En halvtaskig mobilbild på fönstret.
 

Hej!

2014-05-15 15:18:54 / 0 kommentarer ..


Känner mig inte så aktiv med bloggen just nu, kanske för att jag inte har nått speciellt spännande att dela med mig..
 
Den senaste tiden har fokusen legat på skolan, känner att jag behöver klara tentorna och allt innan sommaren, inte så kul att gå hela sommaren och känna att man har en omtenta i augusti, och om man inte klarar den så får man ta ett ofrivilligt studieuppehåll på ett år, känns ju också roligt..
Kursen vi håller på med i skolan nu är naturkunskap, lär oss allt om molekyler, atomer, kemiska reaktioner, människokroppen, celler, vatten och allmän naturvett så som artkunskap. Känner att jag borde kunna detta, de va ju ändå inte så länge sen jag gick i högstadiet och hade NO. Visserligen var jag ju aldrig aktiv under som lektionerna, bråkade alltid med min NO lärare också, heh. Men jag tror att jag har ganska så stor koll ändå på det mesta.
 
Idag har jag en ledig dag som jag har tagit vara på. Gick upp vid 8 tiden imorse duchade och startade en tvätt med sängkläder och en tvätt med morronrockarna. Där efter käkade jag lite frukost, gick ut med soppor, tittade på några föreläsningar och sedan klädde jag på mig för en promenad. Behöver köpa nya träningskor för jag fick en jätteblåsa på insidan av foten, mindre skönt!
När jag kom hem tog jag de lugnt innan jag plockade fram nagellacken och lackade mina naglar, har vikt lite tvätt också. Om en stund ska jag påbörja maten tills mannen i huset kommer hem.
 
Nästa vecka blir det en hel vecka i skolan, fredag nästa vecka tillbringas i Kalmar för att sedan sätta sig i bilen och åka till Karlstad. Ska nämligen på dop, mitt kusinbarn ska döpas, ska bli mysigt att få träffa släkten lite, sorligt nog blir det ju bara en kortsväng över helgen, hade gärna stannat några dagar.
 

en dag i kalmar

2014-05-07 20:19:13 / 0 kommentarer ..


imorse styrde bilen ner till Kalmar istället för Hultsfred.. vägen ner gick bra, virrade lite i Kalmar innan vi hittade rätt. Idag var det naturkunskap i naturen som gällde. var ute vid ölandsbron och kollade på blommor och växter i spöregn! håvade blötdjur och pratade om dom i spöregn och vind, svinkallt och mitt humör kan jag tala om att de va verkligen inte på topp! åh ja, jag går en universitetet utbildning, men ibland börjar man undra.. ärligt talat så hatar jag att vara ute i regn och rusk och speciellt att vata ute och leta blötdjur och kolla blommor! finns de något som e så tråkigt?


ja, jag har en påse på huvet, som sagt så spöregnande och jag hade ingen luva, skinnjackan stod mot vattnet, jag frös om ena handen för jag hade bara en vante, överdragsbyxorna gjorde sitt jobb där emot blev jag besviken på mina converse som inte fungerade så bra som gummistövlar, inte så bra val av skor idag.

efter dom två lektionerna var de dags för lite teknik. gjorde en händelsekedja och för er som inte vet vad de e, så e de en sån som bilden visar här under.. där efter gjorde vi en pop-up bok. alltså en berättelsebok som har öppningsbara luckor och sånt. och ja, jag går fortfarande en universitet utbildning..


hemvägen va förjävlig. så mke vatten på vägen, kände mig som en snorloska som gled fram genom vattenplaningar, fyfan de va ingen rolig resa hem. men nu e ja hemma har käkat och duschat så nu är jag varm igen. sammanfattningsvis har dagen varit så jäkla tråkig, en av mina sämsta dagar på länge.

seg uppdatering

2014-05-03 22:31:47 / 0 kommentarer ..


ah så typiskt! skrev ett jätteinlägg å så råkade jag klicka bort de.. aah.. bara att börja om.

i onsdags var jag en sväng i skolan och redovisade mitt halvfärdiga arbete, haha! men tycker att de gick lite bra iallafall. tur va så blev vi inte bedömda på redovisningen förväl de! valborg va de
ju också men det regnade så någon brasa blev de inte för mig i år. satt hemma hos matte och lisa och spelade tvspel.

i torsdags satt jag inne hela dagen och pluggade i 7,5 timma och lika så i fredags. var ju tvungen att bli klar med skolarbetet, det ska ju lämnas in på söndag.

idag har jag däremot varit aktiv, felix å jag deog till fotbollsplanen och spelade fotboll med grabbarna, därefter åkte vi till löga och spelade vollyboll. efter några timmar vollybollspelande åkte vi och handlade grillkött och åkte till josef och grillade. nu sitter jag i soffan och väntar på att jurassic park (stavning?) ska börja så jag och felix kan ha en mysig kväll.

på måndag är det kursintroduktion för sista kursen den här terminen, skönt! sen är det bara 1,5 år kvar till examen.

nu ska jag vila en stund innan filmen så jag orkar vara uppe. och jag ber om ursäkt om det är stavfel, skyller på telefonen ;)

  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥