Tecken på att våren är på ingång

2014-02-27 12:49:51 / 0 kommentarer ..


 
 

Torsdag

2014-02-27 07:51:30 / 0 kommentarer ..


Här har det ekat tomt några dagar! Anledningen till det? Jo, jag har inte haft något speciellt intressant att berätta för er, men nu tycker jag att det har varit dåligt med uppdatering så nu kommer ni få höra om mina jättespännande dagar iallafall, mahaha!
 
I tisdags sprang jag runt nere på stan och letade efter en bok som jag ska läsa tills nästa vecka, kunde tyvärr inte hitta den någonstans och på bibblan kommer den hem tidigast nästa vecka! Otur på de!
Senare på eftermiddagen åkte jag ut till Hjorted en sväng till Kim och Carin. Blev bjudna på käk så Felix kom dit efter jobbet, Va hemma till 19.30 igen, superviktigt att vara hemma till 19.30 mån-tors, får ju inte missa Farmen!
 
Nåja, igår ägnande jag hela dagen till pluggande! Har ett seminarium på fredag och har fått tre st frågor som jag ska svara på tills på fredag och dom är sjukt svåra! Igår va jag så sjukt förbannad och irriterad så jag fick stänga av allting och sätta mig i soffan i tystnaden tills Felix kom hem och då blev allt bra igen, hah!
 
Idag blir det att sitta en stund till att plugga eftersom att jag inte är helt klar, jag har en fråga kvar..
Resten av dagen ska jag planera lite packning för imorron sticker jag och Felix till Grythyttan till hans syster under helgen, ska även försöka passa på att träffa Farmor också innan vi åker hem!
Senare ikväll ska jag med mamma på något, kommer inte riktigt ihåg va det var för något, men nått ska jag följa med henne på!
 
Nu ska jag sätta igång med skolarbete så det blir klart någon gång!

Fågelburen

2014-02-24 08:36:00 / 8 kommentarer ..


Så va det måndag igen!
Helgen har varit helt okej. Igår va vi i hjorted en sväng hos Kim och Carin m. familj. Felix och Kim fixade med bilen medan jag umgicks med Carin och barnen. 
Kom hem från hjordet runt 8-tiden på kvällen. 
 
Idag är det dags för skolan, om en liten stund ska jag börja göra mig i ordning, men först tänkte jag visa er vad jag pysslade ihop i helgen, inget märkvärdigt, men jag tyckte det blev väldigt fint!
 

Videoblogg

2014-02-24 08:17:20 / 0 kommentarer ..20 frågor

2014-02-22 15:14:35 / 1 kommentarer ..


Jag och min kusin Zandra har en liten frågestund mellan varandra, vill ni läsa mina frågor jag gav till henne så klicka in er på hennes blogg http://sandranilden.blogg.se/
 
1. Favorit mat?
Min favoritmat är nog tacosoppan som Felix lagar, den är så sinnesjsukt god och jag älskar soppor.
Det finns hur många maträtter som helst som jag tycker om, det är nog lättare att säga dom maträtterna jag tycker mindre om, haha!
 
2. Favorit film?
Jag har nog ingen direkt favoritfilm, eller i så fall the lone ranger, de e den bästa filmen jag har sett under den senaste tiden. Men annars är jag mycket för komedier och dramakomedi.
 
3. Favorit låt?
ojoj, en svår fråga! Det finns sjukt många bra låtar.. Men om jag måste välja så är det nog White trash beautiful - everlast, Den lyssnade Felix välidgt mycke på när vi träffades. 
 
4. Favorit drink?
strawberry daiquiri, utan tvekan! 
 
5. Favorit syssla?
Jag har nog många favorit sysslor, jag tycker om att städa och göra fint, jag älskar att gå runt här hemma och små plocka med blommor, ljuslyktor, Jag älskar att springa omkring med kameran, fast nu har jag ju inte använt den så mycke den senaste tiden då inspirationen inte finns. Men favoritsyssla är nog lite hemmasysslor.
 
6. Vad är det svåraste du vet?
Svåraste jag vet.. De måste nog vara att behärska mitt humör tror ja! Under de senaste åren, framförallt när jag började på univeritetet så har jag börjat behärska mitt humör mycke bättre, det är klart att jag blir förbannad men det tar inte 2 dagar för mig att lugna ner mig utan de tar kanske istället 30 min, sen är allt lugnt. Men det är nog det jag har svårast för och som jag tycker är svårt behärskning av mitt humör för jag svänger rätt ordentligt. 
 
7. Något du inte är nöjd med i ditt liv?
Jag har inget som jag inte är nöjd med. Finns det något som jag inte är nöjd med så fixar jag till problemet så jag blir nöjd. Jag tänker såhär, att gå omkring här i livet och inte vara nöjd över sin tillvaro då blir man ju olycklig. Så när jag inte är nöjd med något då fixar jag till det så jag blir nöjd. Svaret på frågan; Jag har inget som jag inte är nöjd med. 
 
8. Något du är extra nöjd att du gjort i ditt liv?
Det jag är extra nöjd över att ha gjort måste nog vara att jag började läsa på universitet!
om mindre än 2 år då har jag gått ut universitetet, jag kommer ut i livet med en utbildning som kommer ge mig ett jobb och fastanställning, jag är nöjd och väldigt glad över att jag tog de steget och kom iväg till skolbänken igen. Jag tänker inte sätta mig i den stolen som många andra har gjort, att sluta utbilda sig och sätta sig på arbetsförmedlingen och hoppas att jobben trillar ner i brevlådan, det är någon drömvärld som många ungdomar lever i dag.
 
9. Vem är din störstaste idol (vem som helst)?
Jag har nog faktiskt ingen idol. För ett tag sen hade vi en skoluppgift där vi skulle skriva om en idol men jag har faktiskt ingen idol, varken som förebild eller inom musik. 
 
10. Vilken är din favorit blomma?
ojdå, de va också en svår fråga, jag har tre favoritblommor, den första är vitsippan, jag tycker den luktar så fantastiskt gott, den lyser upp våren och skogen så himla vackert på våren när visippan slår ut och skog och ängar förvandlas till en stor vit matta. Sen tycker jag också om blåsippan för de är också en fin vårblomma och sen sista är blåklockan.
 
11. Vad tycker du är bäst med dig och mindre bra.
Det bästa med mig är att jag vågar vara ärlig, jag är alltid mig själv och jag har en god självkänsla, jag vet vem jag är som person och jag står upp för vem jag är, jag accepterar mig själv.
Det mindre bra med mig är nog att jag är väldigt lat i många fall, speciellt skolan, jag vet att jag kan göra bättre ifrån mig men när jag gör arbeten så blir jag väkdigt lat, helst ska arbetna gå så fort som möjligt och oftast blir dom halvdana. 
 
12. Vad ångrar du dig allra mest i ditt liv hittills?
Det jag ångrar mest med mitt liv hittills är nog hur jag har betett mig mot mina föräldrar när jag va yngre, väldigt uppkäftig och spydig, väldigt negativ mot mina föräldrar. Sen vet inte jag om dom upplever mig så som jag upplever att jag har varit, men det är något som jag ångrar, men så är det ju att vara ungdom, man är uppkäftig och tror att man är vuxen nog fast man egentligen inte är det. 
 
13. Pinsammaste du varit med om?
Det är ju pinsamt att ens berätta de här.. gud! Det pinsammaste jag har varit med om va den gången jag var hemma hos Matilda, vi tältade på hennes bakgård och vi hade förmodligen käkat något som jag min mage inte mådde bra av så jag gick på toa hemma hos henne, hade så fruktansvärt ont i magen och efter toabesöket gick jag ut och vilade mig i tältet en stund tills Matilda kommer ut och säger; "Bli inte arg eller något nu men efter att du hade varit på toa så fick vi öppna upp och vädra!" Det måste vara det värsta pinsammaste ögonblicket i mitt liv! Som tur är var jag och Matilda bästa vänner och vi umgicks i stort sätt varje dag, så situationen blev ju lite mildare, hade varit värre om det hade hänt hos någon annan vän som man inte kände lika bra.
 
14. Har du ljugit för någon av dina kusiner någon gång?
Jag kan inte säga att jag inte har gjort de, för som yngre va jag en väldig påhittare av historier, så risken finns att jag har dragit till med någon lögn men det är inget som jag kan komma på nu att jag har ljugit om.
 
 
15. Bästa klädesplagg?
Klänning!
 
16. Finaste namnet du vet?
Jag har ett pojknamn som jag tycker så bra om som jag gärna vill att min son ska heta om jag får en, dessvärre vill jag inte tala om vilket namn det är. jag vet, jag låter jättemuppig nu men jag vill faktiskt inte att någon annan ska ta de namnet haha! Men annars tycker jag att Elvira är ett väldigt fint namn.
 
17. Vad för smink kan du inte leva utan? bara en sak.
Eftersom att jag inte är så beroende av smink, jag använder bara tre sorteras smink, foundation, mascara och ögonbrynspenna och det är väll smink som jag egentligen skulle kunna klara mig helt utan, så svaret på den frågan är att jag kan leva utan smink överhuvetaget. 
 
18. Bästa minnet du har?
Dom bästa minnena jag har med mina kusiner. Jag har vuxit upp med mina kusiner, dom har alltid varit nära mig under min barndom och dom har varit väldigt viktiga för mig under mitt liv, det är 5 viktiga personer i mitt liv. 
Det är nog dom bästa minnena, det är nog alla minnen som jag har med dom.
 
19. Favorit sak du har hemma?
Favoritsaken här hemma.. va en svår fråga de också eftersom att jag har så mycket saker som jag tycker om. Men min favoritsak är nog Felix, hah! Skulle inte klara av hemmet utan honom.
Men om man tänker en materiell sak så är nog det kameran eller paden.
 
20. Bada badkar eller duscha?
Både bada badkar och duscha, tycker om att bada, tycker det är superksönt att krypa ner i ett varmtbad och bara ligga och njuta av studen, samtidigt som jag tycker att det är skönt att duscha också. 

Äntligen fredag, eller?

2014-02-21 09:55:00 / 0 kommentarer ..


Godmorron!
Så va det fredag, igen.. Jag vet att jag säger de här varje vecka, varje dag, varje inlägg men faaan va fort tiden går!
Idag skulle jag egentligen ha jobbat, men jag blidde ledig, de va så pass få barn idag.
 
Igår va jag en sväng i skolan, hade den sista lektionen för den kursen och på måndag börjar en ny kurs som inte alls verkar så speciellt "svår", i snitt går vi i skolan två gånger i veckan enligt schemat på den nya kursen, verkar inte vara så svåra uppgifter heller.
Hoppas den här kursen går lika fort som den vi avslutade igår, det är bara två kurser kvar den här terminen och det känns otroligt bra!
 
För övrigt är det bra med mig. Känner dock att jag inte alls är så speciellt spännande här på bloggen, har ingen inspiration till att fota heller tråkit nog.. vet inte riktigt vad som har hänt, men det kanske har något med att värdet är så fruktansvärt tråkit.
Händer ingen speciellt under dagarna heller, går upp på morronen, käkar frukost, åker en sväng till skolan, kommer hem, plockar och städar lite, klockan blir 16 och jag börjar med maten, Felix kommer hem och vi käkar, tränar, ser på farmen, duschar, ser ett till tvprogram och sen sova! Ungefär så ser mina vardagar ut just nu. Dom dagarna jag inte är i skolan så spenderar jag dom timmarna med tvätt och dammsugaren. Spännande va? låter ganska enformigt och väldigt tråkit! Men det är väl så livet ser ut när man blir gammal, göra samma sak var dag! Nåja, nu ska vi inte vara några deppfisar.
 
Igår fick jag en tanke om att göra en video, "15 favorit saker den senaste tiden", mene.. jag känner mig så fruktansvärt obekväm när kameran rullar, jättestel, tillgjord och inte alls naturlig. Borde kanske göra en video bara för att träna på att bli bekväm. Ah, jag får se!
 

Tisdag (:

2014-02-18 16:03:12 / 0 kommentarer ..


Den här veckan känns som att det kommer bli en väldigt lugn vecka, lite jobb och lite skola. Imorron är det redan onsdag och snart är det fredag igen, gud va veckorna och dagarna springer iväg. Om några veckjor fyller jag 22 också, börjar komma upp i åldern!
 
Idag har jag jobbat förmiddag. Efter jobbet åkte jag och storhandlade och nu sitter jag här! Har precis lämnat in en respons på två av mina klasskompisars arbeten och fått ett VG på begreppstentan, hoppas denna tur och lycka kan vara hela veckan! Upptäckte även igår att en av mina lärare troligtvis har gjort ett misstag vid rättning av en av mina inlämningsuppgifter så jag hoppas på att jag kan få ett svar snart om de också!
Om en stund ska jag börja med mat jade jag tänkt, pyttipanna får de bli idag och sedan lite träning. Har haft ett litet uppehåll med träningen pga av att jag har varit sjuk och haft andra saker för mig under den senaste veckan, men idag är det dags igen och jag känner mig taggad trots att jag är genomfrusen och trött, vädret piggar ju inte upp en precis.
 
Har även fått besked om jobb i sommar så det känns också skönt att sommaren är räddad. Hoppas bara att jag kan få lite ledigt i sommar eftersom att felix ska ha semester i år så kan det vara rätt skönt att få lite sommardagar tillsammans. 

Helgen!

2014-02-17 10:43:06 / 0 kommentarer ..


Vakna med att solen tittar fram genom persiennerna, känns som om våren är påväg!
Trots att jag är en snömänniska och älskar snön så måste jag erkänna att det har varit en skön vinter utan snö, det har inte ens varit kallt om man jämför med förra året. Kanske att converseskorna kan få åka fram i veckan efter att ha legat i garderoben i några månader.
 
För övrigt har helgen varit super!
På alla hjärtans dag kom jag hem rätt sent, hade en skoldag nere i kalmar så jag va inte hemma förrän 18-tiden.
Men ja, väl hemma så gav jag Felix min alla ♥ dag present till honom, som inte innehöll några skipperspipe för jag har fått så mycke skit för att jag gav de förra året, haha!
Nåja, Felix present innehöll Per Mobergs kokbok för husmanskost som han har pratat om att han ville ha och så lite choklad- och gelehjärtan och av Felix fick jag en parfym, Rihanna Nude, älskar den!
Där efter gjorde vi oss i ordning och for ner till stan för att käka en bit mat. Gick till Briggen och hade lite tur med bord där, men man kände sig lite stressad när man satt och åt och folk kom in och väntade på att få ett bord.
Annars va kvällen lugn.
 
 
I lördags åkte vi till Hjorted en sväng och hälsade på Kim och Carin och barnen en sväng. Efter att ha varit i Hjorted ett tag åkte vi till Arum och käkade pizza med päronen innan vi for hemåt. Väl hemma va det bara att göra i ordning sig på nytt och dra iväg till Matilda och Rasmus för lite fest och även denna kväll slutade bra med en promenad hem utan att frysa ihjäl.
 
Och igår (söndag) spenderade jag hela dagen i soffan med korsord, mådde inte riktigt bra, haha! Så kan de vara ibland..
Idag blir det att vara hemma, har lite att pyssla med så som städning och lite tvätt. Tycker alltid att jag skriver att jag måste städa och tvätta, hah!

Alla ♥ dag bakelser

2014-02-13 22:17:01 / 0 kommentarer ..


 

torsdag

2014-02-13 16:34:37 / 0 kommentarer ..


sitter i soffan och tar de lite lugnt en stund innan felix kommer hem.
idag har jag varit en sväng i skolan och haft seminarium, gick bra som vanligt. Efter skolan åkte jag direkt ner till stan och träffade Matilda över en fika på stan, jättetrevlig stund! Där efter gick jag och köpte en liten alla hjärtans dag present till min kära sambo och sedan åkte jag och handla innan jag for hem. Väl hemma började jag baka mina alla hjärtans dag bakelser, började starkt men när nästa smet skulle in i ugnen så såg den väääldigt oaptitlig ut, men nu, nu ser de väldigt lovande ut, iallafall utseendemässigt sen hur dom smakar är ju en annan femma.
 
tidigare i veckan har jag skrivittre tentor, då en av dom va en salstenta. Hoppas jag blir godkänd på dessa tre.
imorron blir det en sväng ner till Kalmar för några timmar på ikea innan det är dags för en eftermiddag på universitetet.

"Det märks att det är måndag"

2014-02-10 16:09:35 / 0 kommentarer ..


Äntligen har jag frisknat till!
Hela förra veckan låg jag bara som en död fisk, kunde inte käka något förutom kräm och mjölk, kunde knappt svälja, inte prata, käkade värktabletter för smärta, fy fan säger jag för den veckan! men sen kom helgen, vilken härlig helg.
 
I lördags va de hejdå-fest för Jocke som åker utomland en längre tid. Eftersom att jag käkade pencillin fortfarande så fick jag alltså ha en nytkter kväll, vilket jag inte hade räknat med, men så fick de bli. Började nere på Sahara med god middag tillsammans med alla vänner, skittrevlig stund tillsammans. När alla var mätta och belåtna drog vi hem till jenny och körde poker, vi va 12 st som var med så vi körde poker på två bord. jag har aldrig spelat poker innan och jag va så jävla bra, jag hamnade i finalen! Dock vann jag ju inte då, men målet va ju att jag skulle hamna i final vilket jag gjorde, så jag va så jäkla stolt över mitt spelande. Efter pokern va vi kvar en stund innan vi for ner till harrys en sväng, innan det blev hemgång.
Sammanfattningsvis måste jag säga att jag trodde de skulle bli ganska surt att vara nykter, men de va helt okej faktiskt, jag hade minst lika ku som alla andra och de skönaste va att man slapp ju och gå någonstans, va ju bara att ta bilen liksom. 
 
Igår (söndag) hände inget speciellt, tog det lugnt och städade ur bilen och så. Käkade pizza till kvällen och drack lite cocacola, drack några klunkar och vips så va all värk och smärta som bortblåst! Våra teorier är att trycket av kolsyran blev så stort i leden upp till örat att "proppen" släppte, så jäka skönt att all värk bara försvann på ett fingerknäpp. Nu i efterhand funderar jag på varför jag inte drack cocacola tidigare i veckan, då kanske jag hade varit kry tidigare.. men jaja, efterklok kan man va.
 
Idag har Ronja varit här hemma hela dagen och pluggat lite inför morrondagens omtenta medan jag satt och gjorde en examinationsuppgift som jag blev klar med för ca 10 min sen, så jäkla skönt!
Om en stund trillar Felix in genom dörren så det är väll dags att börja med lite mat snart.
Och idag ska jag träna efter att ha haft uppehåll en vecka på grund av sjuka. Ser fram emot dagens träningspass!

Fredag

2014-02-07 12:23:37 / 0 kommentarer ..


nu börjar halsen bli bättre, har fortfarande ont och så när jag sväljer men spänningarna vid örat har släppt. Har en svullen köttel i halsen som buktar ut, jättesnyggt! skönt att kunna käka annat än kräm och mjölk som jag har levt på denna vecka.
 
igår va jag en sväng i skolan och hade seminarium. Seminariumet gick ut på att redovisa en statistik som man har plockat fram men jag va en av dom i klassen som inte hann redovisa och fick ett godkänt utan att säga ett ljud, så de tackar jag för! och nu menar jag ibte att jag är lat, jag har svårt att prata pga av att halsen är så svullen. 
 
 för övrigt den här veckan har jag varit hemma och tagit de lugnt, sysselsättningen har varit korsord, haha! kvällen blir nog lugn som vanligt kan jag tänka mig.
 

Tisdag

2014-02-04 15:21:10 / 0 kommentarer ..


Blev som sagt ett besök hos farbror doktorn som kände och klämde på halsen och kom fram till att jag har en halsböld men som inte är tillräckligt stor för att punktera så istället blev de pencillinkur dubbeldos i 7 dagar!
Men för övrigt mår jag bra, har ju ingen feber eller känner mig hängig så det är ju superskönt!
 
men någon form av mat måste jag väll få i mig idag, ska göra ett försök med nudlar de slinker ju ner rätt bra.

Söndag - Uppdatering från paden

2014-02-02 10:16:23 / 0 kommentarer ..


Usch och fy säger ja bara! Känns som om jag aldrig ska bli av med denna hals ont, nu sitter inte värken bara i halsen utan också uppe vid örat!
Helgen har varit väldigt lugn faktiskt, igår tränade vi lite innan vi for iväg till svärföräldrarma en sväng på lite käk och snack. Under kvällen satt jag mest bänkad framför tv:n som en annan pensionär. Jisses, jag är 21 år, snart 22 och har redan pensionörsbeteende, sitta bänkad vid tv:n titta på mello och dricka saft.. inte bra!
Matte, Felix kusin kom och hämtade oss och vi drog och köpte kvällspizza 15 min innan pizzerian stängde, tror dom va lagom glada när vi stapplar in där i sista stund. Drog hem till oss och tittade på en film, som Felix hade valt som faktiskt för en gång skull verkade helt okej, men som de pensionärbeteende jag har så gick jag och la mig vid midnatt. 
 
Idag blir det fortsatt lugn dag. felix drog nyss iväg och kommer nog inte hem förän ikväll. Så idag vet jag inte riktigt vad jag ska finna på, men jag kommer nog på något. 
 
 
 
 

  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥