Helgen

2013-10-27 20:32:58 / 0 kommentarer ..


åh vilken helg, men jag borde inte klaga för de finns dom som mycke värre än vad jag har det med min urinvägsinflammation. Gud va mesigt de där lät, men det är lite värre än bara urre. om jag ska sitta här och rabbla upp alla mina smärtor och problem så får väll ni sitta här hela natten och läsa. Men iallafall, igår va jag hemma hela dagen, hade besök av mamma och pappa en stund på förmiddagen, fick köra den nya bilen också för första gången, lycklig! 
 
idag har vi inte gjort något speciellt, lille gubben har gått och blivit sjuk, stackarn! själv mår jag bättre idag och har inte alls lika ont som jag haft dagarna innan, där emot har jag varit väldigt trött så jag har legat och sovit i soffan hela dagen. 
 
imorron blir det att stiga upp tidigt och skjutsa Felix till jobbet, där efter blir de väll att åka hem och städa om kroppen tillåter. har lite ärenden runt i stan bla optikern och kvällen bjuder väll på lite tentaplugg. 

Mina två underbara lediga dagar, åt helvete!

2013-10-26 15:56:06 / 0 kommentarer ..


Åh den här veckan!
Jag hade två lediga dagar som jag hade sett fram emot så mke, va ledig torsdag och fredag. Hade planerat upp hela torsdagen med lite städning och tvätt och fredagen gå lite på stan. Meeeen, vad händer på torsdan när jag vaknar? Värk till 1000 i ryggen, aldrig varit med om en sån smärta i ryggen någonsin! Åker in på sjukan kl 14 och runt 16 blev de undersökning, fick göra några urreprov och där kunde dom konstatera att jag hade urinvägsinflammation andra undersökningen va ett ultraljud. Allt va rent och fint, men hormonerna i kroppen va ganska så höga och då kommer läkarens misstanke om utomkevdhavandeskap!! för er som inte vet vad utomkvedhavandeskap innebär så är det en graviditet som har hamnat utanför livmodern och de kan leda till att man ev får operera bort en äggled som i sin tur kan leda till svårigheter till att få barn. De va ju verkligen något som jag ville höra, jag som längtar tills det är dags att skaffa unge. Fick läggas in med dropp över natten för förberedelse för titthåls operation för att se om det fanns något utomkvedhavandeskap. Men någonstans där när dom började prata om operationer så började jag lugna mig, för någonstans inom mig så va det något som sa att läkarna har fel, de finns inget utomkvedhavandeskap, för i så fall så borde jag ha haft ondare neråt till och inte i ryggen. Min hypotes va att urinvägsinflammationen hade gått upp i njurarna.
Och mycke riktigt, proverna dagen efter visade att hormonerna hade minskat och jag skickades hem med pencillin mot urinvägsinflammation!
 
Men fy vad jag hatar sjukhus!
Hatar att ta blodprover! Första blodprovet va stick i fingret och när sticket kom, kom även en reflex i benet så jag höll på att sparka ner en vagn. Fick sova med dropp, hur skönt är det att sova med?! jävla slang som man snurrar in sig i hela tiden. Fick ta blodprov i handen och då ryckte jag också till så sköterskan slant med nålen.
Typiskt att sånna här saker ska hända! Jag som hade sett fram emot mina två lediga dagar hemma som jag istället fick tillbringa på sjukan. Nae, inga mer sjukhus besök förrän det är dags att föda!

en dag i taget

2013-10-21 20:51:12 / 0 kommentarer ..


jag lever och jag mår bra.
har varit mke nu ett par veckor, försöker smälta allt och komma i balans igen efter allt. skolan går framåt, mycke att göra nu dom sista veckorna på kursen. i helgen blev de utgång också, började med en liten förfest här hemma innan vi for ner till stan, en liten sväng på Palle innan vi drog vidare till Harrys som har börjat leverera mer och mer. ska absolut försöka komma igång med bloggandet och fotandet. 
juste, har fått linser också, men min närsyn försvinner i linserna så de e väldigt svårt att fota utan att bilderna blir helt pannkaka. 
 
 

Äntligen på plats!

2013-10-13 22:19:45 / 0 kommentarer ..


 
Äntligen har jag fått upp mina hyllor på väggen i hallen!
Har tjatat på min käraste sambo i veckor och varje gång fått höra "jag gör det imorron, vi tar de imorron" Men nu! äntligen.
Jag tycker våran hall är lite mörk, va ju och köpte lampor på ikea, men dom går inte att ha tända hela tiden för dom lyser för starkt, haha! Men ljus ljusar ju alltid upp en mörk vrå, lyser jättefint i hallen, kan ta en bild någon kväll så får ni se. Den övre hyllan ska inte ha något fotografi, ska köpa en fin blomma och ha på den hyllan istället.
 
Imorron är det dags för skola igen, 06.15 går bussen imorronbitti, fy! Snacka om att rivstarta veckan. 
Men innan säng dags ska jag se klart filmen på tv:n.

Två bilder från promenaden förut

2013-10-13 16:49:10 / 0 kommentarer ..En vecka från bloggen

2013-10-13 16:47:17 / 0 kommentarer ..


Ja, jag har haft en liten paus, anledning? Inte haft lusten, ingen inspiration och helt enkelt inget intressant att dela med mig.
Har haft en tuff vecka när det gäller det privata och av allas nyfikenhet och direkta tankar "Har hon och Felix bråkat?" svar: nej, vi har inte bråkat.
 
Började veckan med lite jobb, hade stängning som ledde till att jag fick gå från jobbet hem till långrevet som tog mig ca 45 min. Hade iallafall tur med vädret när jag gick. I tisdags var jag ledig, kommer inte riktigt ihåg va jag gjorde under den dagen, men de va nog inget märkvärdigt eftersom att jag inte har lagt de på minnet.
I onsdags iallafall va jag i skolan, hade examination å matteuppgifter, Kan visa några frågor från provet;
 
"Fia har en cykel med däck som har diametern 27 tum. Storleken på ett cykeldäck anges i tum. En tum motsvarar 2,54 cm. Hon cyklar längs torgets ena sida. Cykelhjulet snurrar då 24 varv. Hur många meter cyklar hon?"
 
"Kornas rektangulära hage har omkretens 80 m. Hur kan hagen se ut?"
 
"En kub har kantlängden 4 cm. Kuben skärs i mindre kuber, var och en med kantlängden 1 cm. Hur många mindre kuber får du?"
 
Tre exempel på hur svår universitetsmatten kan vara!
 
Nåja, i torsdag va jag hemma, mådde vääldigt dåligt under torsdagen även fredagen kändes som om jag bara ville gräva ner mig under sängen och ligga där tills allt blev bra igen. Känns så tråkigt att man aldrig kan få vara glad och lycklig ända fram till målet, det ska alltid hända något på vägen som gör att man får börja om på ruta 1 igen.
Igår, (lördag) så tog jag mig upp ur sängen för en gång skull och följde med Felix till Gamleby, kom hem runt halv 7 och då var det bara att hoppa in i duschen och göra sig klar för att sedan vid halv 8 gå ner till bussen för att åka bort till Jocke. Va hos Jocke en sväng med Felix, Tim och Oliver. Drog senare ner till Harrys där jag träffade på gamla filurer, de blev iallafall en trevlig kväll till slut.
 
Idag vaknade vi ganska sent, Började morronen med att städa ordning här hemma. Tyckte de va lite rörigt. Har tvättat massa maskiner tvätt idag. Som jag har sagt innan, otroligt skönt med egen tvättmaskin! Den gör min vardag så mycke lättare.
Resten av kvällen blir väll att spendera i tv soffan.
 

Söndag

2013-10-06 22:21:32 / 0 kommentarer ..


Den roligaste dagen på hela veckan, eller?
Nja, kanske inte..
 
helgen har varit helt okej!
Igår åkte jag och Felix till Hjorted på kräftskiva, väldigt trevligt! Käkade smörgårstårta som Felix bakade på morrnen, badade lite tunna och käkade kräftor och drack lite gott. Spelade ute yatzy, förlorade som vanligt! Felix som fick stryka fyra gånger vann till och med över mig.
Blev inte så sen kväll, va väll hemma runt 23:30 eller något sådant.
 
Idag, gick upp väldigt sent, kollade på film och åkte till arum för att käka lite mat och lämna bilen.
Blev hemskjutsade till 19,00 så jag kunde spela bingolotto, satt med 4a nästan fulla rader, skulle bara ha ett nummer i någon av de raderna, men kom numret någon gång då? nae.. Blev ingen bil, inga 500 kr, fick inte välja vinsten, fick inte ens en ny lott. Tråkit!
 
Imororn är det dags för lite jobb. Blir nog att sitta lite med tentan imorron. Jag vet egentligen inte om jag kan kalla det tenta, men ja.. Efter onsdags tenta redovisning så kan jag ju visa upp våran tenta. 
Nehe, nu är det dags att krypa till kojs!

Fredagskväll

2013-10-05 00:16:00 / 0 kommentarer ..


Dagen har varit bra i sin helhet! Började halva dagen med att vara trött, somnade i soffan en stund också.
Vid 16 tiden gick jag upp till Maxi för att möta Felix, va tvugna att handla lite tills morrondagens kräftskiva. Ska göra en smörgåstårta, för de va ju inte igår jag käkade de?! Skulle egentligen ha gjort en skagenpaj men Felix bestämde att vi skulle göra en smörgåstårta istället.
Satt och pillade med mina foton idag också, orkade inte göra klart dom i eftermiddags så jag gjorde dom nu på kvällen, nu är det bara att sätta upp dom på väggen. 
 
Resten av kvällen har jag myst i soffan med lite kvällsfika och tända ljus. Felix kom och myste lite med mig också innan han gick och la sig och jag gick hit. Ska också så och lägga mig, börjar känna gruset i ögonen och smärtan i ryggen. 
 
 
 
 

Fredag

2013-10-04 14:32:34 / 0 kommentarer ..


Idag är jag sådär rikitgt trött!
Sov fram till 10 i ett streck imorse, något som jag aldrig annars gör, brukar aldrig sova så länge. Sen jag vaknade har jag varit nästan helt utslagen känns det som. Men tog tag i städningen idag, dammsög och torkade av överallt. Nu efteråt är jag helt död! Har suttit och fixat lite med mina framkallningar, börjat sätta i bilderna i ramar, hoppas jag får upp dom på väggen snart också. 
 
Egentligen borde jag gå till affären och handla lite som vi glömde igår, men jag är helt ur spel. Kanske att jag borde gå ändå så jag piggnar till. 
 
 

Onsdag

2013-10-02 22:06:16 / 0 kommentarer ..


Några dagar sen sist, igen.. Vissa dagar är jag jätteduktig på att blogga och ibland tar de flera dagar innan jag får tid och lust.
 
Igår och idag har jag varit i skolan. Har haft två seminarium som jag inte riktigt vet om jag kan kalla seminarium. Just nu håller vi på med geometri och mätning, t.ex. va fyrkant, trekant etc. heter i geometrisk form, så som kvadrat och rektangel? ni hör ju själva.
Idag skulle vi räkna ut arean på vårat klassrum, räkna ut omkretsen på olika cirklar, räknade area enheter. Väldigt enkel matte, sån matte man höll på med i högstadiet. Man är så van att matten borde vara svår så man krånglar till det ganska mycket för att man tror att det ska vara krånligt. Man har nästan glömt bort den lätta matten.
 
Imorron ska vi ha en matteövning och tills imorron har vi fått lite matte uppgifter som vi ska göra. Vill visa er hur svåra våra uppgifter är..
"Rita en rektangel som har dubbelt så stor area som den här rektangeln." Då är det en bild på en rektangel som har area 8. Eller typ den här frågar "En rektangel är 4 cm lång och 6 cm hög, hur stor är arean?"
Får man inte godkänt på sånna här uppgifter, då är det ju verkligen pinsamt! 
 
På fredag har vi frivillig matteövning, men jag funderar på att skippa den och vara hemma istället. Känner att jag behöver dammsuga och städa här hemma, tycker det börjar bli lite dammigt samt att jag fick alla mina framkallningar idag som jag gärna vill sätta in i ramar. Tänkte också att Felix skulle få ta med en hylla till jobbet och kapa den i två delar, tror jag nämde något om den för ett tag sen, har fortfarande inte blivit av, men imorron så ska jag försöka att komma ihåg att skicka med han den!
 

  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥