Jag älskar dig så sinnes mycke ♥

2013-01-31 22:38:24 / 2 kommentarer ..Dagens middag

2013-01-31 22:32:17 / 0 kommentarer ..30 januari

2013-01-30 21:50:41 / 0 kommentarer ..


Har precis gjort första satsen av glass, den här gången blir det bara två smaker, vanilj och citron. Samma smak som sist, men det är verkligen mina favorit smaker! Gjort dubbel sats av vanilj och kommer göra dubbelstas av citron också. Själva citronsmeten är klar, ska bara låta den stå i kylskåpet tills imorron kväll + att jag måste kyla om glasskålarna som man gör glassen i. För er glass älskare så rekommenderar jag verkligen att införskaffa en glassmaskin, riktigt kul att göra egen glass där man kan välja precis vilka samker man vill. En av de bästa julkapparna jag någonsin har fått. 
 
Förutom att göra glass om dagarna så har jag fortfarande praktik och jag trivs som fisken, som jag alltid gör på Snövit. Bästa arbetsplatsen! Visserligen har jag inte så mycke att jämföra med, men jag tror inte jag behöver de heller. Känner mig om hemma där. Men som praktikant får man se mera av pedagogernas arbete än vad man får som vikarie. Man får se allt de där "bakom kuliserna", hur planering går till, utvecklingssamtal och massa sånt.
 
Annars händer det inte så mycket speciellt i min vardag.
Längtar tills det bir lite vår och sommar!
 
 

överallt och ingenstans

2013-01-29 20:35:58 / 0 kommentarer ..


Bebisar, bebisar, bebisar... överallt bebisar

Dagens middag

2013-01-27 17:31:18 / 0 kommentarer ..GLADAST ♥

2013-01-27 14:50:54 / 0 kommentarer ..27 januari

2013-01-27 13:22:39 / 0 kommentarer ..


Åh, har precis ätit upp glassen som jag gjorde för några dagar sen. Inte för att skryta, men det va fasiken den godaste glassen jag någonsin har ätit. Blir nog att göra mer glass i veckan tror jag, ska nog göra dubbelsats så det blir mycke glass. Citronglassen blev min favorit, den påminner vädligt mycke om min favorit glass, cornetto citron. vaniljen blev också jättegod, den smakade iallafall vanilj till skillnad mot glassen man köper. Någon köpglass blir de nog inte mera i det här hushållet, då står jag hellre en stund och gör egen och äter god glass.
 
Igår gjorde vi inget speciellt, hade ju tänkt att gå ut med kameran igår, men de blev visst inte så. Gick senare på kvällen en promenad med Felix och Jocke, drog vidare ner till stan och drack ett glas, sen hem och kolla på en halv film. haha! 
 
Har vaknat två dagar i rad med huvudvärk, vet inte om det är någon sjukdom på gång. Jag hoppas verkligen inte de, har inte tid att bli sjuk nu! 

myskväll

2013-01-25 21:39:49 / 0 kommentarer ..


 
 

25 januari

2013-01-25 19:49:20 / 0 kommentarer ..


Dagen började ju inte så bra idag måste jag ju säga. Felix och jag satt klockan på 6 imorse och när klockan ringde så stängde aldrig Felix av klockan, den bara stog och ringde. Så sa jag att han kunde stänga av klockan, och när jag sa stänga av menade jag självklart snoos knappen, men inte Felix han stängde av klockan! Vid 7.20 ringer mamma och säger att pappa står utanför och väntar på Felix. Upp med honom och iväg med honom! Fixa mig själv och sen springa till praktiken.
 
Dagen på praktiken har varit väldigt lugn, me väldigt bra faktiskt. Har ingenting att klaga över! 
Fick åka med, va säger man.. handledare/kollega hem, tackar jag väldigt mycke för, slapp jag gå i de kala vädret hem.
 
Väl hemma förberedde jag glass-smet, storstädade toaletten, tvättade av kaklet och allting, dammsög och gick runt med alla rengörningsmedel. Men inte fick jag någon rast eller ro efter de inte, satt direkt igång med att göra glass, är väldigt nöjd med resultatet, all glass är i frysen just nu för att frysa till lite. Om en stund ska jag även börja med pannkakorna, hoppas dom också blir goda, ser fram emot min fredagsmidda, något annat som gör min fredags kväll lite bättre än vanligtvis är att JAG HAR TV:N! jag får bestämma helt själv vad jag ska se på utan att "någon" ska komma med invändningar om att jag har pensionär-varning.
 
Jag bara skojade, de blir inte min tv ikväll, typiskt att han skulle komma just nu då. 

24 januari

2013-01-24 20:43:26 / 0 kommentarer ..


De va några dagar sen jag bloggade, men nu har jag äntligen fått lite tid till att sitta vid datorn. 
Har ju som sagt praktik och jag tycker faktiskt att de går rätt bra. Det är ju ett yrke som jag vill jobba med så jag gör mitt allra bästa, mer än så kan jag inte göra.
Förutom praktiken om dagarna har jag inte gjort så mycket. Kommit hem, lagat mat, suttit framför tv:n, mysat med Felix.
 
Imorron blir de praktik.. fan va konstigt det känns att säga praktik, e så van att de jobb! men iallafall.. Har praktik imorron mellan 08.00-15.15. Tänkte att jag skulle städa när jag kommer hem, ska även lyxa till maten på mitt sätt imorron, för då är Felix i Stockholm. JAg ska nämligen göra pannkakor och egen glass till. Fick en glassmaskin i julklapp och jag fortfarande inte provat den, så de tänkte jag göra imorron. Blir nog tre smaker, vanilj, blåbär och citronglass. Lyxa till fredagskvällen lite på mitt sätt!
 
helgen blir nog rätt lugn faktiskt. Hoppas på att det är bra väder på lördag förmiddag för då tänkte jag faktiskt gå ut med min kamera för en gång skull! 

21 januari

2013-01-21 22:01:54 / 0 kommentarer ..


Tänkte hoppa in här lite innan jag beger mig mot sängen för lite sömn. 
Steg upp kl 5 imorse och hoppade in i duschen jag gjorde mig i ordning för att åka med bussen 07.00 tillskolan. Kom fram till skolan runt 9, fick in på 15 mins lektion, satt med grupparbete till 10 som jag egentligen tyckte va helt meningslöst, ärligt så va de helt meningslöst, men åkte hem igen vid 10.15. När jag kom hem va både min bror och  Tim här, men de drog efter ett tag och sen fick jag vara ensam hemma några timmar. 
 
Annars idag har jag inte gjort så speciellt mycke, suttit en del vid datorn, kollat på tv och lite annat.
Imorron börjar min 5 veckors vfu på Snövit,ska bli skönt att "jobba" lite och inte bara sitta vid skolbänken. 

Dagens middag

2013-01-21 18:15:09 / 0 kommentarer ..chill mode

2013-01-21 17:55:45 / 0 kommentarer ..20 januari, middag

2013-01-20 16:44:01 / 0 kommentarer ..


 

Sammanfattning av veckan

2013-01-20 11:13:51 / 0 kommentarer ..


Så va de söndag igen, samma som alla andra söndagar, tvätt och finslipning på tentan. Ev besök av Josse och Richard. 
 
Veckan har för övrigt varit väldigt bra. I början av veckan följde jag och Felix med mamma och mormor till Linköping en sväng. Färgat håret brunt, något som jag aldrig trodde att jag skulle göra om, menmen, ibland behöver man inte förändring. Har haft ljusparty, handlade inte så mycke som jag brukar göra, men jag fick ett presentkort ifrån partylite och sen vann jag en summa som jag fick välja saker ur katalogen för, så de va en väldigt lyckad kväll. Bakade också mina första bullar, trodde att dom blev helt misslyckade då degen aldrig jäste, men dom blev faktiskt ätbara. 
 
I fredagskväll firande vi Jocke som fyllde 25. Va hemma hos Jocke först och förkröka innan vi gick ner till Harrys och käkade mat alla tillsammans. Gick sedan hem hit och drack lite till innan vi drog ner till harrys igen. Igår gjorde vi inget speciellt, jag satt för de mesta vid datorn och pluggade lite och Feix satt och spelade. Fick ett kort besök av Jocke och Jimmy på kvällen, men annars gjorde vi inget speciellt, startade en film men insåg ganska snart att vi skulle somna så vi gick å la oss, men innan jag somnade fick jag jätteskön massage av Felix! 

Lite av veckans käk och bak

2013-01-19 19:59:00 / 0 kommentarer ..18 januari, Jockes 25-års dag

2013-01-19 19:21:40 / 0 kommentarer ..Från blond till brun

2013-01-18 14:22:50 / 1 kommentarer ..15 januari

2013-01-15 18:15:48 / 0 kommentarer ..


va några dagar sen jag bloggade nu, kan väll inte direkt påstå att jag har gjort något speciellt under dagarna. Den här veckan är jag edig från skolan, Har en examinationsuppgift som ska vara klar tills på söndag, har inte börjat med den än, tänkte att jag skulle göra de imorron, jag tycker inte uppgiften ser så speciellt svår ut, men de blir väll sen när man väl ska sätta sig och skriva. Och nästa vecka börjar den 5 veckor långa VFU:n, känns skönt att få komma ut lite på jobb såhär på vårkanten. 
 
Josse är kvar en vecka till av olika anledningar, känns bra de när man ändå elite ledig och alltid hemmaså kan man ses lite mer. Så jag har haft Josse och jocke på besök nästan varje kväll, men de e bara trevligt! 
 
På torsdag ska jag ha ljusparty (partylite), bli nog också trevligt. Har bakat lite idag tills dess så jag har något att bjuda på, även bullar ska jag baka för första gången imorron! undra hur de kommer gå. hah
 
 
Åhh! något som tycker ner mig lite är att jag aldrig har tid till att gå ut och fotografera. Hela förmiddagarna och eftermiddagarna är uppbokade, alltid något att göra, är jag inte i skolan så är det skoluppgifter som ska göras. Känns som om jag aldrig har tid till mitt intresse. vilket också ledser till att mina kunksaper och erfarenheter blir ju sämre när jag inte fotar. Något som faktiskt gör mig väldigt ledsen. Men den här veckan någon dag ska jag faktiskt försöka att ta mig tid till kameran. 

Västervik

2013-01-12 19:14:34 / 0 kommentarer ..11 januari

2013-01-11 16:45:00 / 0 kommentarer ..


Fick lite kvällsgäster igår kväll. Josse och Jocke kom en sväng, käkade mat tillsammans och sen va de meningen att vi skulle spela spel tillsammans, men efter lite sura miner och påminnelse om skolarbete som skulle vara klart blev de att jag fick hoppa spelandet och sitta med skoluppgift istället. 
Hade hoppats på att komma i säng tidigt, men istället blev de att jag låg och pratade med min käraste i några timmar, spelade spel på paden och duschade. De resulterade till att klockan helt plötsligt va 05.00 och jag skulle gå upp vid 06.00! Tänkte att det var ju ingen idé att försöka somna så jag la mig bara i sängen en stund för att vila lite grann. Vaknade upp 07.02 och bussen jag skulle åka med gick 07.00! 
Åkte med bussen 08.15 istället, vilket resulterade till att jag missade dagens första seminarium. Kom till skolan som ett segel och började med dagens andra seminarium, som gick rätt så bra faktiskt, va rätt trött så jag hade svårt att koncentrera mig. Egentligen hade jag fått slutat vid 12 idag men eftersom att jag missade första seminariumet så gick jag stanna kvar och göra seminariumet med två andra grupper och jag måste erkänna att de gick jäkligt bra, stolt över min insats idag faktiskt! Fick åka med Ronja och hennes syster hem, skönt att slippa åka buss. 
 
Ska snart börja med maten för om en stund kommer mina föräldrar och min bror in och käkar lite. sen ska vi gå bort jag bowla lite hade jag tänkt, frågan e hur jag ska orka me de, me tanke på min natt och dag. Min far fyllde ju år igår så ska fira han idag lite grann. Mamma får också ett paket idag, trots att de nästan va en halv månad sen hon fyllde år, men hade tydligen glömt bort de paketet för de låg lite gömt, hittade de igår när jag städade.
 
Resten av kvällen sen ska jag bara ligga i soffan med en bra film och min älskling! 
 
 

10 Januari

2013-01-10 10:40:32 / 0 kommentarer ..


Gud så skönt att starta dagen med ett efterlängtat G på salstentan. Trodde fasiken inte jag skulle klara de, men de gjorde ja, som tur va! Om en stund är det dags för veckans städning, ska försöka involvera min kära sambo i städningen för en gång skull! Tänker att han skulle få ta och tvätta ur alla skåp i köket, haha! Men städningen blir om en liten stund, tänkte att han får sova en stund till eftersom att han inte har sovit något inatt. 
 
För övrigt idag händer väll inget speciellt. Min far fyller år så jag ska ringa och gratta honom om en stund. Måste ringa och byta min tandläkartid som jag har imorron, men då är jag i skolan och sen så får vi väll se om Josse dyker upp kväll, sista gången vi ses innan hon far tillbaka till Norge. 

Bra start på dagen!

2013-01-10 10:28:41 / 0 kommentarer ..Frukost

2013-01-09 07:04:26 / 0 kommentarer ..tillbaka till skolbänken

2013-01-08 11:04:02 / 0 kommentarer ..De e nu den stora nyårsraketen är tänd

2013-01-07 19:07:41 / 2 kommentarer ..Blåöga

2013-01-06 21:50:00 / 2 kommentarer ..2 januari

2013-01-02 13:26:12 / 0 kommentarer ..


Börjar de nya året med förlovning med den bästa pojken 
Nyårsafton firades hemma hos Jocke tillsammans med Felix, Josse och en hel drös med härligt folk. Käkade lite gott när vi kom till Jocke, drack, spelade spel, snackade och hade en trevlig kväll tillsammans. Kollade fyverkeri från balkongen och under 12 slaget ägde förlovningen rum.
 
Igår vaknade jag vid 15.00 och hela dagen va förstörd. käkade lite "frukost", somnade om i soffan och sov fram till 19.00, hoppade in i duschen för att piggna till och sedan satte jag mig med skolböckerna. Måste ju klara omtentan på måndag, annars är utbildningen körd! Gick och la mig runt 01.30 men somnade inte förrän 05.30.
 
Idag tvingade jag upp mig tidigt för  att jag ska vara trött ikväll och somna på en ordentlig tidpunkt. Senare idag kommer Josse och Jocke hit för lite spel, blir nog jättetrevligt! 

1/1-13 ♥

2013-01-01 23:29:00 / 1 kommentarer ..


 
 

  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥