Plugg

2013-04-30 09:08:38 / 0 kommentarer ..


Idag är det 14 åringarnas afton, närmare sagt valborg.
Den här kvällen va ju topp 1 kvällen på hela våren, när man va yngre. Man planerade under hela dagen vad man skulle göra på kvällen och hur man skulle se ut, blabla.. de va roliga tider. Dock kommer ju inte dagens ungdomar få uppleva samma känsla som en an upplevde, idag handlar det om att 14-åringarna ska vara och se ut som en 20 åring.. Nåja, de va ju inte riktigt de ja skulle komma in på, menmen! 
 
Gårdagen bestod av att sitta vid datorn. Fick lite utbrott tidigare på dagen så jag va tvungen att lägga ifrån mig allt skolarbete, men efter en vistelse i affären och så, så kunde jag sedan sätta mig och skriva lite och jag blev faktiskt klar med en uppgift igår, har bara en kvar som jag faktiskt tänkte att jag skulle sätta mig med alldeles strax. Uppgifterna ska vara inlämnade innan 16 idag, så de e väll bäst att sätta sig med skiten så man blir klar. 

En tisdagsmorron

2013-04-30 08:59:36 / 0 kommentarer ..


 

Måndag

2013-04-29 08:23:09 / 0 kommentarer ..


Klockan är lite efter 8 och jag sitter och käkar frukost. Sitter och förbereder mig för tentan som öppnas om ca en timma. Bästa med tidiga morgorna, vakna med NRJ! 
 
Helgen föresten kan jag ju berätta om. 
Felix drog ju iväg på eget håll i lördags så jag drog iväg upp till Jocke och grabbarna och drack lite med dom. Satt hemma hos Jocke fram till 22.10, sedan va de dags att gå ner till palladium och ställa sig i kö för att kunna ha någon chans att komma in. Men de va inga problem. Kvällen där inne va helt okej faktiskt, drack, drack och drack och sen va de nog dags att gå hem, hah! Men de va en lyckad kväll iallafall. 
 
Söndan va ju segare än segast, låg i soffan i princip hela dagen. Hade tvätt som vanligt och så blev de stuvade makaroner och korv till middag. Världens bästa bakfyllemat, eller?
 
 

Lördag

2013-04-27 17:56:02 / 0 kommentarer ..


Lördag och på schemat står de alkohol. 
Dagen har varit rätt seg från min sida, men den kunde ha blivit segare. Felix drog iväg runt 11 imorse, men kom hem och gav mig lite mat på tallriken och sedan stack han igen. Just nu sitter jag och peppar inför kvällen, när jag ska festa så e de Justin Beiber som ekar i hela hyreshuset, stackars tanten som bor på vandrahemmet, höh!
 
Igår föresten va vi på bio, Iron Man 3.. inte min typ av filmsmak direkt, men de va faktiskt väldigt bra!
En sak till som jag inte ville gå ut med innan för att jag skämdes övert, jag fick underkänt i en hel kurs!
Hur i helsefyr lyckas jag bli underkänd i en estetisk kurs? De e ju typ de enda jag är bra på! Trodde jag skulle gråta ihjäl mig när jag gick in för att se vad jag hade fått betyg, underkänt.. å så här kommer det stora, MEN! Det hade blivit fel vid inrapporteringen av betyg så jag är inte alls underkänd, tur de! som vanligt, alltid drabbad!
Har ju även sök sommarkurser tills i sommar eftersom att jag inte har något fast sommarjobb och igår fick vi reda på vilka kurser som vi har kommit in på, ser jätteljust ut för mig att komma in på en sommarkurs, reserv 58! YEEEEAH! Som min klasskompis sa, blir väll jordgubbarna i sommar, hah! 
Nae, men man vet ju inte, de kan ju bli så att man kommer in i sista minuten, de e ju inte helt kört än liksom. Men de känns ju rätt hopplöst.
 
Men nu ska jag inte tänka negativt, de e ju lördag och jag ska dricka och ha de kul ikväll, ha en finfin kväll!

Torsdag

2013-04-25 19:27:44 / 0 kommentarer ..


Vad fort veckorna går! Något mer som har gått väldigt fort är ju omslaget av vädret, gud vilket sjukt härligt väder de har varit idag, har till och med haft klänning på mig idag.
Idag började jag dagen med att åka till skolan vid 7 och va framme vid 08.30, hade redovisning och ja, efter den timman när alla hade redovisat kändes den redovisningen lite onödig, menmen.. 
Va hemma igen vid 12, väntade på Felix tills han kom hem och sedan drog vi ut på en promenad, superskönt! Käkade min första mjukglass för i år och magen mår lite som den mår just nu, men lite för man väll offra för de goda.
 
Innan vi gick hem igen gick vi och handlade lite käk på Willys, blev tacos till middag idag. Egentligen skulle de va rätt gott med lite grillat i de här härliga vädret, men de får väll bli en annan dag. Hade tanke på att grilla imorron, men det ska tydligen bli dåligt väder imorron, typiskt.
 

Tisdag

2013-04-23 20:21:32 / 0 kommentarer ..


Idag är det en ledig dag! Vaknade rätt sent, men de va rätt skönt att få sova ut lite. 
Fick ett bra samtal efter frukosten, en lägenhetsvisning nästa vecka. Nämligen så att jag och Felix ska byta lägenhet, har hittat en som jag är intresserad av, hoppas bara den är okej! Men vi får se.. 
Om det är någon som är intresserad av den vi har nu så e de bara att säga till. 
 
Nåväl, efter samtalet gick vi ut en sväng. Gick ner till Lysningsbadet och ut på korpöarna, de blåste rätt ordentligt där ute även regnade lite till och från. Gick igenom Lysningsbadet och ut i ett villa område och vidare bort mot willys för att handla lite. Gick sedan hem och lagade lite käk. Blev en utevistelse på 3,5 timma och någon timma sovandes i soffan efter maten, haha! 
 
Just nu sitter jag och tittar på tv medan Felix är iväg och tränar, blir nog en rätt lugn kväll ikväll, sova tidigt och gå upp skapligt imorron för att göra lite skolarbete. 
Juste, på tal om skolan.. Nästa vecka har vi en hemtenta på ca 24 timmar mellan måndagen och tisdagen, vem sjutton sätter en hemtenta under valborg? inte nog med de.. dagen efter valborgsmässoafton har vi en tenta mellan 10.00-11.00 på morronen? VEM SJUTTON SÄTTER EN TENTA PÅ "DAGEN EFTER"? idoter. 

Vår

2013-04-20 11:26:02 / 0 kommentarer ..Fredagsmys

2013-04-19 20:00:44 / 0 kommentarer ..


Ojsan, de va visst några dagar sen jag uppdaterade. 
Har haft lite att göra under dagarna, jobb och plugg har de större delarna av dagarna bestått av. Här om dagen va jag och Felix ute och gick en riktig sväng. Va superskönt väder när jag kom hem från jobbet så jag drog med Felix ut på promenad, Gick en av slingorna nere på VO och vidare bort mot fågelbäret till och sedan hem. Har varit helt slut om kvällarna.
 
Idag har jag varit i skolan, började 13.15, men tydligen skulle jag ha varit i skolan vid 9 men informationen om de hade tydligen inte riktigt nått fram mig, men jaja.. Hade seminarium på eftermiddagen som gick bra, no problemas!
 
Men nu är det fredagsmys för min del. Ska snart se Let's Dance, favoriterna är ju Markoolio, idolen sen liten och är fortfarande en idol och Maria Montazami såklart! Blir lite ost och kex till de, kanske inte de nyttigaste, va vet jag? men de e ju nyttigare än en påse socker eller en skål potatis med salt. Tänker njuta av min helg utan att ens fundera 5 min på skola och plugg, ska bara njuta av ledigheten! Hoppas på att de blir lite fint väder också. 
 

Måndag

2013-04-15 19:22:22 / 0 kommentarer ..


Blöö! 
Idag är det måndag, tror ja inte nån människa har missat och jag skulle ha pluggat hela dagen eftersom att jag har en hel del att göra tills på fredag, MEN hela dagen har gått åt till att ligga i soffan med vetekudden, filtar, pizza och barnen i Bullerbyn, gud så synd det kan vara om sig själv när man har mensvärk. Får väll ta tag i skolarbetena imorron istället, hoppas på att må mycke bättre imorron.
 
Helgen har varit lugn för min del. 
I lördags va vi en sväng i Gamleby och käkade med Felix far, handlade på maxi innan i åkte hem. Åkte hem och lämnade alla varor och sedan åkte vi ut på hornsvägen, gick några promenader längs med havet och åkte in på vägar som vi inte hade åkt på innan. Kvällen hade jag tänkt mig en myskväll med gubben, men han va sugen på att dra och spela poker istället, så jag hade lite mysigt med mig själv framför fångarna på fortet. Skulle titta på en skräckfilm men jag vågade inte se filmen mer när det började bli läskit så jag stängde av, hah! 
 
Felix kom hem runt 12 så då tittade vi på en skräckis tillsammans, fast de visade sig vara en parodi av paranormal activity. Tog ett tag innan jag fattade att de va en parodi, hah! Men den va bra. 
 
Nåja, om 10 min börjar min tv-kväll. Kvällen börjar med halv åtta hos mig och sedan fortsätter de med lite program som jag inte ens kom ihåg va dom hette, men jag tror dom går på 3an för den som är intresserad av att se samma som program som jag. 

Kall dag runt havet

2013-04-13 22:38:48 / 0 kommentarer ..Fredag!

2013-04-12 20:00:36 / 0 kommentarer ..


De va några dagar sen ja uppdaterade nu, men jag har haft rätt fullt upp hela veckan känns de som. I tisdags va de seminarium och de gick bra, jobbade och gjorde fältstudie i onsdags, igår va jag ledig och gjorde inte så speciellt mke, tog de mest lugnt och pluggade tills idag då vi hade semiarium igen! Men de gick bra de me. 
 
Kom hem och såg att jag hade fått ett mail av min förra kurslärare, då hadejag tydligen missat något självrättelsetest i musiken och jag va tvungen att göra de så fort som möjligt för att betyget skulle sättas idag. Snacka om den paniken!! Men jag klara de, 9/10 rätt utan att plugga så jag blev godkänd på de, skönt de så jag slipper komma efter i den kursen. Så typiskt mig och glömma sånt där, så har min klass varit förbannad på den personen som har missat uppgiften, så e de jag själv, aah! haha, jaja.. 
 
Men nu är de fredag och de regnar ute, de har de ju gjort hela dagen, men ändå. Ska bara slappa framför tv:n tänkte ja, ska kolla Let's Dance och käka chips! 

Paj smak av mango

2013-04-08 20:14:48 / 0 kommentarer ..


Har precis satt in pajen i ungnen, ska testa en ny pajsmak, mango! man favoritfrukt, hoppas den blir god. Ska smaka den sen till biggest loser som börjar vid 21. Så fort jag har tagit ur pajen ur ugnen ska jag springa en sväng till tvättstugan och slänga in den sista tummlaren.
 
Idag har jag inte gjort så mycket. Efter förra inlägget la jag mig till rätta i soffan och kollade Emil i Löneberga, somnade till lite där någonstans, satt och spelade på paden och vips fick jag ett sms av Felix att han va påväg, kl 12. Äntligen, skönt att ha honom hemma så man har någon att prata med, de va ur tråkit att vara själv hemma faktiskt, va inte sugen på att göra någonting. 
 
Nåja, när han kom hem gick vi till affären och handlade. idag är det måndag och vi käkade tacos.
 
Imorron är det dags för skolan, seminarium på ett x antal kapitel som jag har tittat genom men alla böcker och kapitel pratar ju om samma saker, snacka om kaka på kaka. 
 
Nu är det dags att plocka ut pajen! 

Måndag

2013-04-08 07:10:09 / 0 kommentarer ..


Idag är det måndag, jag är ledig och jag är vaken kl 7.
Felix åkte iväg på kurs vid 6.15 och efter att han hade åkt kunde jag inte somna om. Kan verkligen inte sova när han inte är hemma! Så här sitter jag och tittar på tv. Men va sjutton, jag har mycket att göra idag så de e väll lika bra att jag är uppe tidigt.
 
Ska ringa jobbet och se om jag kan komma på onsdag och göra en fältstudie, ska fyla i papper till bostadsbidrag, deklarera, tvätta, handla OCH sätta mig med en heelt obegriplig skoluppgift till morrondagens seminarium, helt sjuk! Fan, en dag att lära sig hur många kapitel som helst och komma ihåg allt. Igår kväll blev jag så himla irriterad så jag har skrivit upp allting som jag tänker ta upp med vår kursledare imorron, jag är irriterad! 
 
Föresten, jag har ju inte skrivit hur helgen har varit.. Helg va bra.
I lördags kväll gick vi hem till Tobbe och Sara och drack lite med ett häng, dom "vanliga" + en gammal klasskompis. Va hemma hos dom tills de va dags att gå ner till stan. Tanken va att vi skulle gå till harrys, men självklart, alltid jag.. så kom jag ju inte in! Jag hade kommit in om de bara hade varit en vakt där, han som tog leg på mig, men den andra idioten bara "neee! året du fyller 22". Tråkiga! 
A, då va de ju bara att gå till palladium, där jag absolut vägrar att gå in så jag gick hem istället. Tände upp lite ljus och sådär och efter en halvtimma kom Felix hem också med lite käk. Lite senare dimpte Felicia in och sov på vår soffa. 
 
Igår.. Gårdagen va ju väldigt rolig.. Hände inte ett skit under hela dagen! Jag va snäll och gjorde all mat själv igår och dammsög, men förutom de gjorde vi ingenting, Felix satt och spelade och jag låg hela dagen och kollade film och tv. Men vid 20.30 cyklade vi bort til Willys och handlade chips och dip och cocacola. Supergott dagen efter, men snacka om att vi frossade i oss. Efter en halvtimma in i filmen va dippen slut och de va bara lite småchips kvar i skålen. Haha, jisses!  

Lördag - Sån där nyttig frukost du vet..

2013-04-06 12:15:49 / 0 kommentarer ..Min fredag - i soffan, med godis och let's dance

2013-04-05 20:45:28 / 0 kommentarer ..Freedag!

2013-04-05 16:46:46 / 0 kommentarer ..


Åkte till skolan vid 7 imorse i tron om att vi började skolan 09.15 men när jag kom till skolan så visade de sig att vi började 10.30, typiskt mig! Men jaja, då kom jag iallafall inte försent till skolan. 
Seminarium stog på schemat idag och självklart blir de korsförhör och jag fick första frågan och sjäääälvklart fick jag den frågan som jag typ inte kunde! Satt som ett frågetecken innan de andra i klassen började prata, haha! åååh, så himla typiskt, jämt ska jag ha sån himla otur! 
Iallafall så va ju sseminariumet ett skämt rent ut sagt, alla fick inte ställa sina frågor och vi gick inte ens genom alla frågor som hon hade gett oss. 
 
Men iallafall, åkte hem med bussen 12.15 och va hemma vid 13.45. 
Har inte gjort så speciellt mycke mer än att laga mat åt mig själv. Och eftersom att det bara va jag som skulle ha mat idag så blev de fisk! Äntligen fisk efter 5 månader hemifrån, Felix gillar inte fisk så de blir aldrig att vi äter de, men idag så.. nomnom! Lax med romsås och gurka blev de. Första gången jag tillagar fisk själv. Hade inne fisken i ugnen i 20 min, som de stog på internet, men fisken va ju fortfarande rå så jag hade den inne 15 min till och då blev den alldeles perfekt!
 
Just nu gör jag inte allt för mycke, lite halvt uttråkad, Felix är ju inte hemma så de e lite ensamt. Skulle vara rätt skönt att gå ut en sväng men känner inte för att gå ut ensam.. Kanske ta mig en grogg eller nått, de e ju trots allt fredag. 

Fredagens käk - lax med romsås och gurka

2013-04-05 16:38:23 / 0 kommentarer ..Älskar dig ❤

2013-04-05 14:48:18 / 0 kommentarer ..Torsdag

2013-04-04 20:55:20 / 0 kommentarer ..


Sådär ja! Nu är skolarbetena klara, tog mig en timma att göra dom, en helt okej tid! Va inte så svårt..
 
Idag har jag haft en ledig dag, gick upp vid 10.30, hur skönt som helst! 
käkade lite frukost och så innan jag och älskling gick ut på en promenad. Kom hem efter ett tag och började nästan direkt med att laga mat, biffstroganoff med ris, supergott! Tänk att jag är en sån jävel på att laga mat. 
 
Trodde att matlagningen skulle bli en tråkig och jobbig grej att göra när jag flyttade. Men matlagningen är det som gör att dagen faktiskt blir bättre, de e ju jättekul att laga mat och speciellt när de blir så jäkla gott och man sitter där och tänker "fan, detta har jag gjort själv". Under de här halvåret hemifrån har jag enbart käkat makaroner tre gånger. Nåja, slut talat om min otroliga matlagning.. 
Resten av kvällen har gått åt till en timmas plugg. Har några timmar kvar av kvällen innan det är dags att sova för att åka till skolan imorron. 
 
Om en liten stund ska jag hoppa in i duschen och sedan blir de nog en film. 

Onsdag

2013-04-03 18:15:38 / 0 kommentarer ..


Sitter här och gäspar efter dagens farande. 
Började jobba vid 7 imorse, dagen på jobbet har varit lika lugn som igår. Slutade vid 13 och cyklade direkt till Ronja som bor tvärs över hela stan. Trodde jag skulle dö när ja kom fram, har du ingen kondition för fem öre. Kollade lite på skoluppgifterna och jag tar tillbaka lite av de jag sa igår, de e nog inte så svårt dom uppgifterna vi har fått tills på fredag. tänkte faktiskt sätta mig och göra dom senare. 
Efter att jag hade varit hos Ronja cyklade jag ner till stan och mötte upp älskling. Gick till Walters foto och inhandlade ett nytt minneskort till digitalkameran jag låna av mamma och pappa. Den fungerade inte, men efter att ha haft den i laddaren 24 timmar så fungera den klockrent. Men självklart då fungerade minte minneskortet jag hade, tydligen va de för stort för kamerans kapacitet, hahah! Men nu fungerar hela kameran.
 
Efter stan gick vi hem en snabbis och skrev handelslista och gick vidare bort till Willys och handlade lite mat. Idag blev de kycklinggryta med ris, gott! Resten av kvällen tänker jag bara ta de väldigt lugnt i soffa och senare ikväll ska jag ta tag i skolarbetet. och de bästa.. IMORRON ÄR JAG LEDIG! sovmorron till minst 10!

Ibland undrar jag hur lärare är funtade

2013-04-02 18:39:53 / 0 kommentarer ..


idag har jag jobbat mellan 9-14. Egentligen skulle jag ha jobbat till 17, men de går ju inget att jag fick gå hem tidigare en sån här dag.
När ja kom hem va jag ensam hemma så jag satt på musik och började röja tvätt och lite sånt. 
Efter en stund kom Felix och Tim hem från träning.
 
Käkade för en stund sen och nu sitter jag här. Hade kursstart idag och igår när jag pratade med min klasskompis Amanda så sa hon att vi skulle läsa 10 kapitel tills idag och 9 kapitel tills på fredag, 1 april tänkte jag.. Men tydligen så var de faktiskt så! Har seminaarium på 19 kapitel på fredag och då ska vi redovisa frågor som vi själva har tagit ut ur litteraturen tror ja. men herregud, va fan tror dom inte att vi har ett liv utanför skolan? 19 kapitel tills på fredag? dom måste ju fan va dumma i huvet. och tydligen s skulle vi ju ha läst 10 kapitel tills idag, vilket då kursledarna hade då tänkt att vi skulle läsa dom kapitlena under påsken? fan så trött jag blir på vissa lärare. Tror ju inte direkt att dom satt med jobb under påskhelgen. idioter! 
Men va ska man göra åt de egentligen, de e väll bara göra skiten och hoppas att man överlever. Dessutom kan jag inte öppna studiehanledningen så jag kan ju inte se de andra uppgifterna.
 
 

Glasflaskor som ljusstakar

2013-04-01 21:04:43 / 0 kommentarer ..1 april

2013-04-01 20:23:15 / 0 kommentarer ..


Började dagen med att gå upp vid 09.00, planerna för dagen va att åka till Felix mormor idag och fira. Vi skulle åka från stan vid 10.15. Tjatade lite på Felix att han skulle stiga upp ur sängen och jag vet att han är rätt seg upp ur sängen och ligger gärna kvar en kvart innan man ska dra, så jag ställde om klockan lite och sa att klockan va 10. Då gick han upp, men egentligen va klockan 09.30, haha! Felix tyckte de va ett dåligt april-skämt, men ja tyckte de va rätt bra, haha!
 
Iallafall så kom vi till felix mormor och morfar runt 11. Käkade lite frukost där och sedan hjälpte vi dom att sätta upp lamellgardiner innan det bev trerättersmiddag och tårta på de. 
 
Påvägen hem svängde vi förbi A-rum, mor och far hade precis kommit hem från Karlstad. Fick nya strängar på gitarren och så fick jag ta med en gammal digitalkamera hem. Vill ha en liten kamera som är lite smidig så man slipper dra allt för mycke på D7. Typ om man ska på fest och sånt å vill ha med sig kameran så kan man ta den istället för D7. 
 
Nu är vi hemma iallafall. Har tänt upp ljus i hela lägenheten, lite mysfaktor!
Resten av kvällen blir att sitta i soffan tror ja.

  

Johanna Huhtala, 24 år. Bosatt i Västervik tillsammans med min sambo Felix. Den 31 mars 2016 är vi beräknade till familj ♥